Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
16 Haziran 2011 Perşembe - 09:59

Hekimlerden CHP tepkisi

Erzurum Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, akademik diş hekimliği çevresinin uzun yıllardır beklediği uzmanlık konusuya ilgili kanuni düzenlemenin CHP tarafından geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesinin doğru olmadığını bildirdi.

Hekimlerden CHP tepkisi

Prof. Dr. Yılmaz, “Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a, yıllardır dile getirilen talebe olumlu cevap verdiği için teşekkür ediyorum. Memleketin bu kadar sorunu varken CHP'nin bu tavrını ise bütün Diş Hekimliği akademisyenleri olarak kınıyoruz. Bilime ve mesleki ilerlemelere karşı yapılan bu hareketin kesinlikle kabul edilemez olduğunun bilinmesini istiyoruz” dedi.
YILMAZ’IN DEĞERLENDİRMESİ
Sağlık Bakanlığının ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın uzun yıllardır Akademik Diş Hekimliği çevresinin verdiği haklı mücadeleye bilimin gelişmesi adına olumlu cevap verdiğini belirten Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Berhan Yılmaz, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Diş hekimliğinde uzmanlık’ konusunu kanunlaştırarak 8 anabilim dalına uzmanlık hakkı verdiğini söyledi.
CHP’nin anlaşılmaz bir tutum sergileyerek, sadece ve sadece siyaseten Ak Parti yaptığı için bu önemli gelişmeyi iptal ettirebilmek için Anayasa Mahkemesi’ne müracaat ettiğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, “Bilimi, siyasete alet etmeye çalışmak hiçbir siyasi partiye yakışmamaktadır. Ülkemize, sağlık ekonomisi açısından çok büyük zararlar verebilecek bu tavrı, doğru bulmadığımızı belirtmek durumundayız. Memleketin bu kadar sorunu varken CHP'nin bu tavrını bütün Diş Hekimliği akademisyenleri olarak kınamaktayız. Bilime ve mesleki ilerlemelere karşı yapılan bu hareket kesinlikle kabul edilemez. Toplumdan uzak olmak ve gereksiz ve anlamsız işlerle uğraşmak CHP'nin artık geleneksel tavrı olduğunu düşünmek istemiyoruz. Bilime, uzmanlığa ve meslek gelişimine karşı olmak bir partinin uğraşacağı bir konu olmamalıdır ve CHP dönüp kendini sorgulamalıdır. Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bu başvuru büyük bir infial meydana getirmiş ve CHP'ye oy vermiş olan meslektaşlarımız bile şu an bu partinin yaptığı bu garabet işe anlam verememiştir. Ayrıca, kim ne derse desin bu konuda biz dişhekimlerine açık destek veren, bu ülkede dişhekimliği mesleğinin ileri ülkeler seviyesine gelebilmesi için çalışan ve uzmanlık alanlarını bütün akademisyenlerin, bilim adamlarının ve fakültelerin fikirlerini alarak belirleyen, Bakanlığın yaptığı çalışmalara onlarca akademisyenin bilimsel katkılarını sağlayan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a ve bütün Sağlık Bakanlığı çalışanlarına bütün toplum önünde teşekkür ediyorum. Ülkemizde yer alan bütün Diş Hekimliği Fakültesi çalışanları adına selam, sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Fakat Sağlık Bakanlığı’ndan ricamız uzmanlık belgelerinin bir an evvel ilgililere gönderilmesidir. Yaklaşık iki aydır bütün belgeler Bakanlığa gönderilmiştir fakat henüz Uzmanlık Diplomaları alınamamıştır. Sayın Bakan, bilime ve diş hekimliğine bu kadar büyük bir hizmet etmişken, bu işi de bir an evvel sonuçlandırmalıdır “diye konuştu.

 
'Erzurum'un sesi olacağım'
 
Bunun adı terbiyesizlik..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Erzurum'un sesi olacağım'
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, İhlas Haber Ajansı Erzurum ...
Yavilioğlu'na coşkulu karşılama
AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, seçim sonrasında seçim bölgesi ...
'Artık icraat zamanı'
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, 12 Haziran ...
 
En fazla kadın mebus AK Parti'den
Milletvekili genel seçimlerinden sonra 24. Dönem Meclisinde 78 kadın milletvekili ...
Küçükler sonuçları değerlendirdi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “12 Haziran’da sandık ...
AK Parti tavan yaptı
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Erzurum'da 6-0'ı küçük bir farkla ...
 
Hedef: Lider İl Erzurum
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Hizmet siyasetinin, Türkiye siyasetini yönlendirdiği ...
AK parti 71 ilde birinci
AK Parti, milletvekili genel seçimlerinde 81 ilin 71'inde birinci parti ...
Akdağ'dan dadaşlara övgü
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKP'nin Erzurum'da yüzde 70'e yakın aldığı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri