Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
21 Aralık 2010 Salı - 04:34

İş arayanlara umut kapısı

Sağlık Bakanlığı'nın, merkezi hastanelerde randevu sistemini (MHRS) hayata geçirmek için Erzurum'da Türk Telekom'la birlikte kurduğu çağrı merkezine 800 personel alınacak.

İş arayanlara umut kapısı

Sağlık Bakanlığı'nın, merkezi hastanelerde randevu sistemini (MHRS) hayata geçirmek için Erzurum'da Türk Telekom'la birlikte kurduğu çağrı merkezine 800 personel alınacak.
Sağlık Bakanlığı ile Erzurum Halk Eğitimi Merkezi tarafından geçen yıl düzenlenen MHRS çağrı merkezi kursuna katılıp sertifika alanlar ile tıbbi dokümantasyon, tıbbi sekreterlik bölümlerini bitirenlere iş umudu doğdu. Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri'nin yürüttüğü MHRS Çağrı Merkezi'ne gelecek yılın mart ayına kadar 800 personel alınacak. Başvuruların kurumun web sitesi olan 'www.assistt.com.tr' insan kaynakları üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi. İş müracaatında bulunacak kişilerin 'www.assistt.com.tr' isimli web sitesi üzerinden alacakları şifre ile başvuru yapabilecekleri kaydedildi. Çağrı merkezinde çalışacak adayların Erzurum il merkezinde ikamet etmeleri şartının arandığı da vurgulandı.
Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, MHRS çağrı merkezinde 144 kişinin çalıştığının ve bu sayının gelecek yılın mart ayına kadar bine çıkartılacağını ifade etti. İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen 'operatörlük' kursu sertifikası alan adayların internet üzerinden iş başvurusunda bulunduktan sonra yapılacak mülakatla işbaşı yapacağına dikkat çeken Doç. Dr. Vançelik, "Çağrı merkezinde istihdam edilmek üzere 800'e yakın operatör alınacak. Önceden düzenlediğimiz meslek edindirme kursuna katılıp sertifika alanlar başvuruda bulunabilecek. Ayrıca tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterlik bölümü mezunlarından ise sertifika şartı aranmayacak." dedi.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, 5 Mart günü Erzurum'da uygulamaya başlanan MHRS sayesinde 53 bin hastanın Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde tedavisinin gerçekleştirildiğini söyledi.
İl Sağlık Müdürü, toplumun merkezi hastane randevu sistemine yavaş yavaş alıştığını belirterek, "Vatandaşlarımız yavaş yavaş da olsa hastaneye gitmeden ev ya da iş yerinden telefonla randevu alarak hastaneye muayene olmak için gitmekte. Vatandaşlarımızın hastane koridorlarında yığılmadan ve zaman kaybı yaşamamaları için önceden Alo 182'den randevu alarak muayene olmaları kendi menfaatlerine. İlk 9 ayda 53 bin kişi randevu alarak muayene oldu. Ancak biz bu sayının en az 200 bin olmasını arzu ediyorduk." diye konuştu.

 
Alkır'ın hayatı eserleştirildi
 
Çevik Kuvvet'ten eğitim atılımı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Tortumlu 21 Aralık 2010 Salı 16:38

Sanat dünyası , dizi film çevirenler film çevirenler , futbolcular korkunç paralar içinde yüzüyorlar , sanat camiasını bir inceleyin bakın bunlar vergi veriyormu, Milyon dolarlarla oynuyorlar arkadaş aklım almıyor daha dünki çocuklar bir dizi çeviriyor akla zarar paralar alıyorlar olacak işmi bu ? Bu Adalet mi ???? Ortada dönen paraların haddi hesabı yok ya , artistlerin evleri 100, 200 lü rakamlarla ifade ediliyor adamın onlarca evi var,Gençler iş bulamıyor Bu mu ADALET bu mu Kalkınma ??????

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bükçe açığında şampiyonuz..
2010 yılının Ocak-Kasım döneminde 69 ilin bütçesi açık, 12 ilin bütçesi ...
Erzurum mu kazanacak, esnaf mı?
2011 Kış Oyunları dolayısıyla Atatürk Üniversitesi’nde gidilen akademik ...
Fırsatçılık mı, girişimcilik mi?
Oyunları (Winter Universiade)' dolayısıyla konaklama rezervasyonlarında ...
 
İşimiz piyangoya kaldı
Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 190 milyon 405 bin lira ...
Deve bir pula, nedim...!
Yaklaşık bir ay önce 22 liradan satılan karkas yerli sığır etinin fiyatı ...
Hayvancılıkta organik açılım
Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler Birliği (DATÜB) tarafından hazırlanan ...
 
İşçi güvenliğini ihmal ediyoruz..!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) müşavirlerinden ...
Ekonomide kadın inisiyatifi artacak
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Kadın Girişimciler Kurulu ile İş ...
Bu kafalara ihtiyacımız var
2011 Kış Oyunları’nı fırsat bilen girişimci, İtalyan mutfağını Erzurum’a ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri