Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
6 Nisan 2010 Salı - 07:11

KARDEŞ ŞEHİRLE BAĞLAR GENİŞLİYOR

2009 UNIVERSIADE’da Erzurum’a rakip olan, ancak 2009’dan sonra Erzurum’la kardeş şehir olan Çin’in Harbin şehri ile Erzurum arasındaki bağlar giderek genişliyor.

KARDEŞ ŞEHİRLE BAĞLAR GENİŞLİYOR

2009 UNIVERSIADE’da Erzurum’a rakip olan, ancak 2009’dan sonra Erzurum’la kardeş şehir olan Çin’in Harbin şehri ile Erzurum arasındaki bağlar giderek genişliyor.

Hafta sonunda Erzurum’a çıkarma yapan Çin’in Harbin kenti heyeti Erzurum’da dolu dolu geçen günler geçirdi. 2009 UNIVERSIADE kış oyunlarını almak için Erzurum’la kıyasıya bir yarış veren ve Erzurum’un rakibi olan Harbin, yarıştan zaferle çıkarak oyunları almış ve 2009 UNIVERSIADE’e ev sahipliği yapmıştı. Daha sonra gelişen süreçte Harbin ile Erzurum arasında ikili diyaloglar ve görüş alış verişleri başlamıştı. Erzurum ile Çin’in Harbin kenti kardeş şehir olmuştu.

//HARBİN-ERZURUM KARDEŞLİĞİ

Hafta içinde Harbin Vali Yardımcısı Jiang Ming, yakın bir zamanda Harbin Gençlik ve Spor İl Müdürü olacak Zhang Tian Bo ile diğer yetkililer Erzurum’a gelerek 2011 için yapılan tesisleri gezerek incelemelerde bulundular ve şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ettiler. Çinli heyetin gezisine Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Tayyip Güngör, Daire başkanları Durak Bulut, Dursun Ali Kırmızıtaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile diğer yetkililer eşlik etti.

//ERZURUM’A ÖVGÜ

Harbin Vali Yardımcısı Jiang Ming, Erzurum’da Short Track Milli takımını çalıştıran Wang Xumei’nin yardımcılığını yapan Rena Nuri’nin tercümanlığı aracılığı ile Erzurum’a övgüler yağdırdı. Erzurum’un kış sporları için ideal bir şehir olduğunun altını çizerek, “Erzurum’da her türlü spor yapılabilir. Bu şehir sporda Türkiye’nin ve Avrupa’nın en önde gelen illerinden biri olmalıdır. Çünkü buradaki doğal görüntü dünyanın hemen hemen hiç bir yerinde yok. Biz Erzurum’u gerçekten çok sevdik. Zaten Erzurum’la kardeş şehiriz. Erzurum’la sporcu ve öğrenci alışverişinde bulunabiliriz. Bizden buraya sporcu ve öğrenci gelebilir, Harbin’den de Erzurum’a sporcu, öğrenci ve antrenör gönderebiliriz. Zaten şu anda ülkemizin en önde gelen antrenörlerinden Wanf Xumei ile Song Erzurum’da görev yapıyorlar” diye konuştu.

//ÇİNTİMAR BİLGİLENDİRDİ

Çin’in Harbin Şehri Vali Yardımcısı Jiang Ming ile yakın bir zamanda Harbin Gençlik ve Spor İl Müdürü olacak Zhang Tian Bo başkanlığında Erzurum'a gelen altı kişilik bir heyet, önceki gün 2011 Koordinatörlüğünü ziyaret etmişti. Burada Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 2011 olimpiyatları hakkında sunum yaparak, Çinli heyeti bilgilendirdi.

Çintimar tarafından gerçekleştirilen Sunum'da çalışmaların tüm hızıyla ilerlediği ifade edildi. Çintimar, “Tesislerdeki hummalı çalışma devam ediyor, Devletimiz ve hükümetimiz 2011 tesislerini zamanında bitirerek, 2011 UNIVERSIADE öncesinde hazır hale getirecek. Biz Türk heyeti olarak Harbin’de 2009’da yapılan UNIVERSIADE’de çok şeyler öğrendik ve tecrübe edindik. Bunun için Harbin heyetine ve Harbin halkına teşekkür ediyoruz. Kendilerini Erzurum’da ağırlamaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

//CAĞ KEBAP ÇOK GÜZEL

Çin heyeti adına konuşan Harbin Vali Yardımcısı Jiang Ming'de, 2009’da, Üniversite Oyunları’nın yapıldığı Çin`in Harbin kentiyle Erzurum arasında kardeş şehir protokolü imzalandığını belirterek, 2011’de, Üniversitelerarası Kış Oyunlarının yapılacağı Erzurum’u yakından tanımak ve tesisleri gezmek maksadıyla kente geldiklerini söyledi. Ming, “Erzurum gerçekten çok güzel bir şehir ve bizi burada en iyi şekilde ağırladılar” diye konuştu.

Erzurum’un yöresel yemeklerini de çok sevdiklerini ifade eden Ming, “Cağ kebap çok güzel, tadına doyamadık” dedi.

//İKİ SOĞUK ŞEHİRDEN SICAK İLİŞKİ

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, çin heyetinin ilgisinin Erzurumlular olarak kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Çintimar, “Erzurum soğuk, ama insanları sıcak bir şehir. Çin’in Harbin kendi ise Erzurum’dan daha soğuk bir şehir ancak, gittik orada gördük ki, Harbinliler soğuk ve kışı dert edinmemişler. Soğuk ve karın avantajlarını bulmuşlar. Çok sıcak kanlı insanlar. Bugün Harbin kentinde buzdan yapılan maket şehri görmek için 3-4 milyon insan Çin’e gidiyor. Bu da Harbin’e ekonomik anlamda büyük paralar kazandırıyor. Hem de turizmine müthiş bir katkıda bulunuyor” şeklinde konuştu.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Tayyip Güngör tarafından Çin heyetine çeşitli hediyeler ve 2011 rozeti takdim edildi.

 
SAVUNMA HAKKI İNSAN HAKKI
 
MEKTUPLA TEPKİ VERDİLER
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SAVUNMA HAKKI İNSAN HAKKI
5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Baro Başkanı Turan, ...
HAC İÇİN BAŞVURU 8 NİSAN'DA
Erzurum’da 2010 yılı hac organizasyonuna katılmak isteyenler için başvurular, ...
AR_GE VE GİRİŞİMCİLİK DESTEKLERİ KONFERANSI
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen “AR-GE ve Girişimcilik Destekleri” ...
 
ÖZTÜRK'ÜN ANNE ACISI
Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk’ün annesi Seher Öztürk hayatını kaybetti.
BU PROJE TAKDİR TOPLUYOR
Erzurum Özel Aziziye Lisesi öğrencileri Hamza Ekmel Nazlı (17) ile Seyit ...
AY YILDIZLA COŞKULU YÜRÜYÜŞ
Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ...
 
EL ARABİA ERZURUM'U TANITIYOR
El Arabia Televizyonu ve MBC Televizyonu temsilcileri Erzurum’a gelerek, ...
HES'E ORTAK TAVIR
Hidroelektrik santralleri (HES) ile ilgili olarak yeniden gündeme gelen ...
DUMLU GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
Erzurum’un köklü esnaflarından Dumlu Mağazası’nın sahibi Ziya Dumlu, uzun ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri