Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
6 Aralık 2010 Pazartesi - 02:38

KOSGEB ile ESOB arasında söz düellosu

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kumbasar’ın KOSGEB ile ilgili değerlendirmelerine ren KOSGEB İl Müdürü Ahmet Turanoğlu yazılı olarak cevap verdi.

KOSGEB ile ESOB arasında söz düellosu

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kumbasar’ın KOSGEB ile ilgili değerlendirmelerine yazılı olarak cevap veren KOSGEB İl Müdürü Ahmet Turanoğlu, “KOSGEB İlimizde kurulduğu tarihten itibaren etkin bir şekilde KOBİ’lerimizin geliştirilmesi ve desteklen mevzuatı kapsamında her türlü katkıyı sağlayan Müdürlüğümüzün çalışmaları bizleri yakın takip eden meslek örgütlerimizin değerli üyeleri tarafından yakınen bilinmekte ve takdir edilmektedir” dedi.
EESOB Yönetim Kurulu Üyesi Kumbasar, “Erzurum Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) birimi, KOSGEB'in etkin bir şekilde sahaya indiği 2000'li yıllarla birlikte Küçük ve Ortaboy İşletmeleri (KOBİ) destekleme açısından hep son sırada yer almıştır” şeklinde açıklama yapmıştı.
KOSGEB İl Müdürü Ahmet Turanoğlu, Medyada yer alan haberlerle ilgili olarak valilik aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı.Açıklamada, “KOSGEB’in Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebi üzerine 1991 yılında kurulmuş, 1993 yılına kadar Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasında faaliyetlerini sürdürmüş, bu tarihten sonra da Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerine devam etmiştir. Müdürlüğümüz, şu anda Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan ve Iğdır illerine hizmet ve desteklerini etkin ve verimli bir şekilde sürdürmektedir” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Erzurum’da kurulduğu tarihten itibaren etkin bir şekilde KOBİ’lerimizin geliştirilmesi ve desteklen mevzuatı kapsamında her türlü katkıyı sağlayan Müdürlüğümüzün çalışmaları bizleri yakın takip eden meslek örgütlerimizin değerli üyeleri tarafından yakınen bilinmekte ve takdir edilmektedir.
Eğitim destekleri fuar destekleri, nitelikli eleman destekleri, yazılım destekleri, belgelendirme destekleri, test analiz destekleri v.b. bir çok desteği ilimizdeki KOBİ’lere 2000’li yıllara kadar tek bir personel ile veren Müdürlüğümüz, 2003 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya giren KOSGEB’in yeni ve hızlı bir şekilde uygulanan destek modelleriyle bu hizmetlerini artan personel sayısı ile birlikte çok daha hızlı ve etkin vermeye başlamıştır.
İlimizde ve bölgemizde uygulanan girişimcilik eğitim programları sonucunda da girişimcilik kültürünün gelişimine katkı sağlanmış ve eğitimler sonucunda kurulan bir çok işletmeye yeni girişimci desteği verilmiştir.
Daha önce bir benzeri ülkemizde olmayan Kredi Faiz Destekleri ile Erzurum da ve etkinlik sahamızda bulunan illerimizin en uzak bölgelerine bile ulaşan Müdürlüğümüzün, bu destek modelleri ile çok daha fazla işletmeye ulaşma imkanı elde etmiştir. 2009 yılına kadar yalnızca imalat sanayi işletmelerinde destek sağlayan KOSGEB’in bu yapısı yapılan kanun değişikliği ile imalatın yanı sıra imalat dışı sektörlere de destek sağlanmasına imkan kılmıştır.”
2010 yılı Haziran ayından itibaren, KOSGEB yeni bir uygulama daha başlatarak Destek Yönetmeliği kapsamında yeni destek programları vermeye başlandığı belirtilen açıklamada, “Bu kapsamda 6 Destek Programı uygulamaya konulmuş, bunlardan 5 tanesi oluşturulan kurullar marifetiyle, bir tanesi de Müdürlüğümüzce doğrudan verilebilmektedir.
KOBİ Proje Destek Programı (Kurul Kararıyla), İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı (Kurul Kararıyla), Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı (Kurul Kararıyla), Girişimcilik Destek Programı (Kurul Kararıyla), Tematik Destek Programı (Kurul Kararıyla), Genel Destek Programı (Doğrudan) adı altında verilen desteklerin uygulama esasları www.kosgeb.gov.tr adresinde yer almaktadır. Basına yapılan yazılı açıklamada belirtilen projelerle ilgili olarak KOBİ’lerimizin uyacağı kriterler KOSGEB tarafından belirlenmiştir.
Bu kriterler doğrultusunda; Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden bir temsilci, Atatürk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan yardımcısı, Van KOSGEB Müdürü, Erzurum KOSGEB Müdürü’nden oluşturulan 4 kişilik Proje Değerlendirme Kurulu sunulan 7 projeyi objektif ve bilimsel kriterlerle kurul tarafından değerlendirilmiştir. İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç duyulması, KOBİ’lerde proje kültürü ve bilincinin oluşturulması, İşletmelerin proje yapabilme kapasitelerinin geliştirilmesi ve esnek destekleme sistemine ihtiyaç duyulması amacıyla başlatılan KOBİ Proje Destek Programı ile ilgili olarak Erzurum ilimizde bulunan işletmelerin istenilen projeleri yapabilmesi konusunda da kendilerine her zaman yardımcı olunacağı Kurul toplantısında dile getirilmiştir.” denildi.

 
Mahallebaşı bunu hak etmiyor...!
 
Reyhani vefa bekliyor..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç işadamlarına eğitim desteği
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyesi genç işadamlarına yönelik ...
SODES kalkınma umudu oldu
Erzurum’da Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında 57 proje Devlet Planlama ...
Erzurum önemini mi yitirdi?
Osmanlı Devleti döneminde ağır kış koşulları nedeniyle vergiden muaf tutulan ...
 
İşsizlik yangını söndürülmeyi bekliyor
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli, Türkiye'nin ...
İşsizliğe 'Beceri 10' yaklaşımı
Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe çözüm getirmek ...
ESOB'dan KOSGEB suçlaması
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ...
 
ABİGEM'in yeterliliği onaylandı
Bölgedeki KOBİ’lere eğitim ve danışmanlık desteği sağlayan Erzurum ABİGEM(Avrupa ...
Kadınlara istihdam desteği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ETSO ve Yakutiye Belediyesi’nce Kadın ...
Ödülü müteahhitler aldı...!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürlüğü Bar ekiplerinin ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri