Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
8 Aralık 2010 Çarşamba - 04:36

KUDAKA seçime gitti

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 6. olağan kalkınma kurulu toplantısı Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Kalkınma Kurulu Başkan Vekili ve Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci başkanlığında yapıldı.

KUDAKA seçime gitti

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 6. olağan kalkınma kurulu toplantısı Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Kalkınma Kurulu Başkan Vekili ve Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci başkanlığında yapıldı.
Bölgesel kalkınmayı hızlandırmak ve kaynakların yerinde etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulan kalkınma ajanslarından biri olan KUDAKA'nın kalkınma kurulu toplantısına Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, ajans yetkilileri ve kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Erzincan Valisi Abdulkadir Demir Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın en önemli karar organlarından biri olan kalkınma kurulunun 6. olağan toplantısının mevzuat gereği Erzincan’da yapıldığını söyleyerek “Kalkınma ajansı 2008 yılı sonunda mevzuat olarak karar verilen 2009 yılının sonunda da yönetiminin atanmasıyla hızla faaliyetlerine başlayan bir yapıdır. Bizler valilerimiz aracılığıyla ve genel sekreter olan bazı illerde tanıdığımız arkadaşlar aracılığıyla gururla söylüyoruz ki Erzincan Erzurum Bayburt Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Türkiye’deki kalkınma ajansları içerisinde en uyumlu karşılıklı birbirlerine destek veren sadece kendi ilini değil bölgeyi düşünen bir psikolojik ve sosyal ortam içerisinde çalışmalarını sürdüren bir ajanstır. Bu yüzden katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim ajansımızda ben sen yok biz varız. Bu da başarıyı göreceksiniz çok yakında getirecek. Burada çok önemli olan 2010 yılı içerisinde bildiğiniz gibi hem Erzincan’da hem de Doğu Anadolu Bölgesi’nde daha önceden bu bölgede uygulanmayan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Projesi’nde uygulanan SODES projesi de başladı. İnanılmaz bir talep ile karşılaştık. Bu proje ile büyük destek veriliyor. 80 milyon civarında proje geldi. Kalkınma ajansının projelerine de aynı şekilde büyük ilgi var. Önemli olan projeler ile birlikte çalışmaktır. Bunu da bölge olarak en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bölgemizde özellikle Başbakanımız, bakanlarımız ve hükümetimizin büyük desteği ile artık kamuda para diye bir sorun yok. Para bir şekilde bulunuyor fakat önemli olan insanların bu konudaki isteği, proje konusundaki duyarlılığı inşallah çok yakın dönemde bölgemizdeki uyanışında temsilcisi oluyor. Biz bunun emaresini de sizlerle birlikte görmekteyiz” dedi
ŞİRECİ KALKINMA KURULU BAŞKANI SEÇİLDİ
Vali Abdulkadir Demir’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan tarafından bilgilendirme sunumu yapılarak, ajansın faaliyetleri değerlendirildi. Bilgilendirme sunumunun ardından kalkınma kurulu başkan ve katip üyelerin seçimi için divan kurulu oluşturdu.
Yapılan seçim sonucunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığına Mehmet Şireci seçilirken Hasan Özdemir ve Önder Karaoğlu ise katip üyesi oldular.

 
Genç istihdamına proje katkısı
 
Emniyet 2011'e hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçi, borcu borçla kapatıyor
Ziraat Bankası tarafından hayvancılık sektörüne yönelik olarak işletme ...
Çaresizlik neler yaptırıyor?
Erzurum'da bir binanın çatısında intihar girişiminde bulunan bir kişi, ...
'Sanayi' sadece tabelada var...
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde faaliyet gösteren firmaların ...
 
KOSGEB ile ESOB arasında söz düellosu
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Yönetim Kurulu Üyesi ...
Genç işadamlarına eğitim desteği
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyesi genç işadamlarına yönelik ...
SODES kalkınma umudu oldu
Erzurum’da Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında 57 proje Devlet Planlama ...
 
Erzurum önemini mi yitirdi?
Osmanlı Devleti döneminde ağır kış koşulları nedeniyle vergiden muaf tutulan ...
İşsizlik yangını söndürülmeyi bekliyor
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli, Türkiye'nin ...
İşsizliğe 'Beceri 10' yaklaşımı
Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe çözüm getirmek ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri