Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
17 Kasım 2011 Perşembe - 10:16

Kentsel dönüşümden geri dönüş yok

Aziziye Belediyesi kentsel dönüşümde attığı somut adımlarla ilçeye yeni ufuklar çiziyor. Ilıca Eski Mahalle birinci etapta yapımı devam eden 320 konutta yüzde 85 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Kentsel dönüşümden geri dönüş yok

Aziziye Belediyesi kentsel dönüşümde attığı somut adımlarla ilçeye yeni ufuklar çiziyor. Ilıca Eski Mahalle birinci etapta yapımı devam eden 320 konutta yüzde 85 fiziki gerçekleşme sağlandı.
Önümüzdeki çalışma sezonunda tamamlanacak olan 320 konut, özellikle Ilıca’nın kentsel dönüşümüne büyük ivme kazandıracak. 40 dönümlük Eski Mahalle’de yapılan 320 konuttan 45 hak sahibi ev bekliyor. Birinci etaptan diğer konutlar da 90 dönümlük ikinci etabın dönüşümünde kullanılacak.
KENTSEL DÖNÜŞÜM İVME KAZANDI
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca’da yapımı devam eden 320 konutun ilçenin çehresinin değişimi için bir başlangıç olduğunu ve zaman kaybetmeden ikinci etap çalışmalarına başladıklarını kaydetti. 280’i 3+1 ve 40’ı da 2+1 olarak yapılan konutların ilçenin kentsel dönüşümü için önemli bir adım olduğuna vurgu yapan Başkan Cengiz, “İlçemizde konut sıkıntısı olması nedeniyle, ikinci etap çalışmalarına hız veremiyoruz. İnşallah yüzde 85’i tamamlanan birinci etap konutlarıyla ilçemizde ev sıkıntısını giderilmiş olacak ve ikinci etap çalışmalarına daha da hız vermiş olacağız.” dedi.
İKİNCİ ETAPTA YÜZDE 65 MUVAFAKAT ALINDI
90 dönüm olan ikinci etap için de istişarelerin sürdüğünü hatırlatan Başkan Cengiz, “İkinci etapta 260 hak sahibinden 147’si ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alındı ve yüzde 65 oranında muvafakat sağlandı. Yapılan görüşmelerde halkımızın verdiği destek, gösterdiği fedakarlık, işlerimizi daha da kolaylaştırdığı gibi, ilçemizin değişimini de hızlandırmaktadır. Büyük bir bölümü eski yapılardan oluşan Ilıca’nın merkezinde ciddi manada oturulamayacak durumda olan evler var. Bu da ilçemiz için kentsel dönüşümü elzem kılıyor. İnşallah halkımızın da desteğiyle birinci etapta elde ettiğimiz başarıyı ikinci etapta da sağlayacak ve ilçemizin dönüşümünü sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.
HALK RAĞMEN DEĞİL, HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM
“Bizim amacımız, vatandaşımızın mağdur olmadan dönüşümün sağlanmasıdır.” diyen Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Biz yaptığımız her çalışmada halka rağmen değil, halkla birlikte prensibini benimsemiş bir yönetim sergiliyoruz. Ilıca’da kentsel dönüşümü en çok halkımız istiyor. Çünkü ilçenin büyük bölümünde asırlık evler bulunuyor ve bunlar artık miadını doldurmuş durumdalar. Bize düşen görev ilçemizin dönüşümünü bir an önce sağlamaktır. Bunu yaparken de kimseyi mağdur etmemek temel hedefimizdir. Şu ana kadar yüzde 65 oranında muvafakat sağlamış olmamız, hemşehrilerimizin kentsel dönüşüme olan desteğinin göstergesidir. İnşallah hemşehrilerimizle tekrar tekrar istişare ederek, el ve gönül birliği içerisinde Ilıca’nın makus talihini değiştireceğiz. Biz hemşehrilerimize güveniyoruz. İlçemizin dönüşümünü birlikte sağlamış olacağız.”

 
Yok mu bir hayır sahibi?
 
Karın durmaya niyeti yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti 'Danıştı'
AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı hafta sonunda yapıldı.Toplantıya ...
Sertoğlu işçilerini uğurladı
Erzurum’un Pasinler Belediyesi personelleri düzenledikleri veda gecesinde gönüllerince eğlendi.
Öztürk Bakan Eker'e sordu
MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk tarım sektöründe Erzurum’da üretilen ...
 
Akdağ inceleme sözü verdi
Erzurum AK Parti Gençlik Kolları seçimine katılan Sağlık Bakanı Recep ...
Küçükler Gaziantep'i gezdi
Çeşitli illerden Gaziantep'e gelen 5 şehrin Büyükşehir Belediye Başkanları, ...
Barutçu güven tazeledi
AK Parti Yakutiye Kadın Kolları Başkanlığına Nihal Barutçu yeniden getirildi.
 
'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı ...
Şair Albayrak’tan AK Parti'ye sitem
Narman ilçesinde hurdacılık yapan Selim Albayrak, Başbakan Recep Tayyip ...
Meclisin gündemi yoğun
Erzurum İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarına dün yapılan oturum ile devam edildi.
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri