Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
3 Mayıs 2011 Salı - 07:05

Kotanlı'dan 1 Mayıs değerlendirmesi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES)Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Taksimde çeşitli sendikalar tarafından hazırlanan ve okunan 1 Mayıs bildirgelerinin memurların, işçilerin, çalışanların ve emekçilerin taleplerini dillendirmekten öte farklı amaçlar taşıdığını söyledi.

Kotanlı dan 1 Mayıs değerlendirmesi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES)Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Taksimde çeşitli sendikalar tarafından hazırlanan ve okunan 1 Mayıs bildirgelerinin memurların, işçilerin, çalışanların ve emekçilerin taleplerini dillendirmekten öte farklı amaçlar taşıdığını söyledi. Kotanlı, “Birtakım 1 Mayıs bildirgeleri çeşitli ayrılıkçı çevrelerin ve terör ize olmuş grupların taleplerini dillendiren bir metin haline getirilmiştir. Memur ve işçilerin çalışma şartlarını, ekonomik ve özlük haklarını dillendirmesi gereken metin yaklaşan genel seçimlerinde etkisiyle adeta bazı ayrılıkçı siyasi gurupların ve terör örgütü yandaşlarının propaganda metni haline sokulmuştur. Bunlara asla müsaade edilmemeli ve 1 Mayıs memur ve işçilerin bayramı olarak kutlanmalıdır” dedi.
İSTİSMAR EDİLİYOR
1 Mayıs kutlamalarının, bazı siyasi partilerin ve terör örgütlerinin kentlerdeki milis gruplarının arenası haline getirilmesinden sendika olarak rahatsızlık duyduklarını söyleyen DES Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “1 Mayısta gündem saptırılmak istenmektedir. Mesleki, özlük, demokratik ve ekonomik alanlarda ciddi sorunları bulunan memur ve işçilerin bayramı olan 1 Mayıs üzerinden siyasi ve ideolojik amaçlar güdenleri kınıyoruz. Bu kesimler memurlara ve işçilere en büyük kötülüğü yapmaya devam etmektedirler. Çalışma şartları, iş güvencesi, ücret adaletsizliği, grev, toplu sözleşme ve siyasete katılma hakkı gibi onca sorununun çözülmesini bekleyen çalışanların ve emekçilerin üzerinden siyasi ve ideolojik rant yaratmaya çalışan bu emek sömürücülerini ve parazitleri tekrar kınıyoruz” dedi.
EĞİTİMCİLERE KUTLAMA
Tüm eğitimcilerin, tüm kamu görevlilerinin, tüm çalışanların ve işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutladıklarını kaydeden Kotanlı, “1 Mayıs kavga ve kaos günü değil bir bayram günüdür. Emeğin ve alın terinin kutsandığı bir gündür. Emeğiyle geçinenlerin hak ve hukukun geliştirilmesi için önemli bir araçtır. Güzel Ülkemiz Türkiye’mizde emeğin ve alın terinin bedelinin demokrasi için, insan onuruna yakışır iş ve aş için, savaşsız, sömürüsüz, baskısız bir Türkiye ve Dünya için 1 Mayısın bu tür olaylara sahne olmasını istemiyoruz. Hükümetten bu konuda radikal adımlar atmasını ve eşit işe eşit ücret, sosyal adalet, eşitlik, İLO ölçütlerinde çalışma ve sendikal haklar, özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Özgürlükçü, eşitlikçi, sivil demokratik bir anayasa istiyoruz. Nitelikli, bilimsel, parasız, demokratik ve çağdaş bir eğitim sistemi istiyoruz. Adaletli bir ücret politikası, adaletli bir terfi sistemi, çalışanlar arasında ayrımcılığın son bulmasını istiyor, eşitlik ve hakkaniyet istiyoruz. 1 Mayıs, kalkınma hedefimizde, güçlü ve barış dolu bir ülke olma idealimizde dayanışma unsurunun değerini vurgulaması açısından büyük önem taşımalıdır. Artık, 1 Mayısın gelecek nesiller tarafından da güzellikleriyle anılmasını temenni ediyoruz. Tüm çalışanları sağduyulu olmaya davet ediyor,bu ayrılıkçı gurupları içlerinde barındırmamalarını istiyor ve bu çirkin görüntülerin ve olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

 
Aksak'tan OSB çıkarması
 
Açık Öğretim başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polat Pasinler'e veda ediyor
Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat, İçişleri Bakanlığı tarafından Yalova'nın ...
Akdağ'dan sert tepki
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzlukları ...
Nene Hatun'a dadaş vefası
Manisa’nın Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Erzurumlular ve Erzurum’u ...
 
Semt Garajında yeni süreç
Erzurum’da semt garajı kabusu sona erdi.Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ...
Karayollarında üstgeçit açılımı
Erzurum’da bazı güzergah ve noktalarda yaşanan trafik yoğunluğu, Karayolları ...
Kadın Platformuna ödül
Erzurum Kadın Platformu üyeleri 2011Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecine ...
 
Bir tepki de Görmez'den
Eskişehir'in CHP’li Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı resim sergisinde camiye ...
Edepsizliğin daniskası..!
Eskişehir'in CHP’li Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı resim sergisinde ...
Sanatla Erzurum ruhunu yansıttılar
- Oluşum Sanat Merkezi tarafından hazırlanan 4 kutup adlı albümün tanıtımı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri