Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
29 Ekim 2011 Cumartesi - 07:45

Küçükler kutlama mesajı yayımladı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Millet olarak birlik ve beraberlik, barış ve kardeşlik içerisinde Cumhuriyet’i ve Cumhuriyet’in temel değerlerini korumaya devam edeceğiz” dedi.

Küçükler kutlama mesajı yayımladı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Millet olarak birlik ve beraberlik, barış ve kardeşlik içerisinde Cumhuriyet’i ve Cumhuriyet’in temel değerlerini korumaya devam edeceğiz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet’in 88. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik vurgusu yapan Başkan Küçükler, “Cumhuriyet, temeli Erzurum’da atılan büyük bir düşünce devrimi olmakla beraber, millet olarak tek yürek ve tek bilek halinde verilen bağımsızlık mücadelesinin en büyük ödülü ve kazanımıdır. Bize düşen en büyük görev ise, milli birliğimizden ve bütünlüğümüzden en küçük bir taviz vermeden bu ödülü muhafaza etmek ve gelecek nesillere aktarabilmektir.” diye konuştu.
KÜÇÜKLER: CUMHURİYET’İN MİMARLIĞI ERZURUMLULAR YAPMIŞTIR…
Başkan Küçükler, Cumhuriyet’in anlam ve önemine işaret edilirken, Erzurum’un ve bu yolda atılmış çok büyük bir adım olan 23 Temmuz Erzurum Kongresi’nin üzerinde kesinlikle durulması gerektiğinin altını da çizdi. Başkan Küçükler, Erzurum’un, zengin tarihi geçmişi ve birikimiyle hem milli iradeyi, hem de milli hakimiyet inancını sembolize ettiğini belirterek, şehrin, bu yönüyle Cumhuriyet’in şekillendirilmesinde önemli bir rol oynadığını dile getirdi.
Başkan Küçükler, “Cumhuriyet’in kuruluşuna giden yolda atılan ilk adım için Erzurum’un seçilmiş olması, kesinlikle bir tesadüf değildir. Çünkü Erzurum aslında Türkiye demektir. Erzurum’da yaşatılan ruh; siyasal, kültürel, etniksel ve mezhepsel ayrım gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerine hoşgörü ve saygıyla yaklaşma esasına dayalıdır. İşte bizi biz ve her şeyden öte tek yürek ve tek bilek halinde bir millet yapan, bu ruhtur. Bu ruh sayesindedir ki, bir millet yeniden şahlanmış ve tarihe altın harflerle yazılacak kahramanlıklar sergileyerek, bağımsızlığını elde etmiştir. Cumhuriyet’le ise, bu bağımsızlık adeta taçlandırılmıştır. İşte bu süreçte üstlenilen misyon, Erzurum’a önemli bir ayrıcalık kazandırmakla birlikte, Erzurumluları ise, ‘Cumhuriyet’in Mimarlığı’ gibi çok kıymetli bir ünvanın sahibi yapmıştır.” şeklinde konuştu.
“GEÇMİŞTE VERDİĞİMİZ MÜCADELEYİ BUGÜN DE VERMEYE HAZIRIZ”
Türkiye Cumhuriyeti’nin, 88. yılında müreffeh medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, bölgesinde ve dünya coğrafyasında hakim bir güç haline geldiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Geçmişte olduğu gibi bugün de, Türkiye’nin üzerinde çeşitli hesaplar yapılmakta ve bir takım oyunlar oynanmaktadır. Yıllar önce bu topraklar ve bu millet üzerinde eyleme geçirilmek istenen bölme, parçalama ve ele geçirme girişimleri, bugün de çeşitli şekillerde karşımıza çıkmakta, milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü hedef alan hain planlar uygulamaya konulmaktadır. Ülkede etnik ayrımcılık çıkarmak suretiyle milli birlikteliğimizi zedelemeyi amaçlayan bu planlar, hepimizin bildiği gibi bir takım dış aktörler tarafından da, desteklenmektedir. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü hedef alan bu girişimler ve arkasındaki yapılanmalar, çok önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırıyorlar ki, o da şudur: Nereden ve ne şekilde gelirse gelsin, milletimizin birliğine ve beraberliğine, halkımızın özgürlüğüne, vatanımızın ve bayrağımızın tekliğine ayrıcalığa ve ayrımcılığa karşı geçmişte nasıl mücadele verdiysek, misliyle bugün de vermeye hazırız. Biz, Cumhuriyet’i ve onun temel değerlerini bir bütünlük içerisinde korumaya, kollamaya ve gelecek nesillere ulaştırmaya söz vermiş ve yemin etmiş bir milletiz. Bundan dolayıdır ki, bizi bu istikametten ayırma amacını taşıyan her türlü tuzağı ve tezgahı bozmaktan geri durmayacak, milletçe el ele, omuz omuza, birlik, bütünlük ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
MİLLET OLARAK ŞEHİTLERİMİZİ PAK ALINLARINDAN ÖPÜYORUZ…
Başkan Küçükler, mesajının sonunda; Cumhuriyet’i kurarak necip Türk milletine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla yad ettiklerinin altını çizerek, “Vatan için toprağa düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, millet olarak her birini o pak alınlarından ayrı ayrı öpüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, kederi, bayramı, bayrağı, dili ve vatanı bir olan milletimize esenlikler diliyorum.” dedi.

 
Büyükşehir’den kurban seferberliği
 
OLGİAD'tan örnek yaklaşım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den kurban seferberliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kaçan kurbanlık boğaların yakalanması için ...
Erzurum’dan Milli Birlik dersi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Van’daki depremzedeler için başlattığı ...
Kutlamalar iptal
Cumhuriyetin 88. Yıldönümü dolayısıyla bugün Hastaneler Caddesinde yapılacak ...
 
Sinema Okulu geleneği sürdürüldü
Erzurum’da bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Dadaş film Festivali ...
Enkaz başında ders
Bayburt Üniversitesi İnşaat bölümü öğrencileri, Rektör Murat Mollamahmutoğlu ...
Cuma namazını Ayaz hoca kıldırdı
Depremin vurduğu Van'ın Erciş İlçesi'nde vatandaşlar ilk Cuma namazını ...
 
Belediyeyi satsak borcu ödeyemeyiz’
Pasinler Belediyesi, yeni norm kadro ile birlikte başka kurumlara geçecek ...
Dadaş Filim Festivaline ödüllü final
6. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında sinema sanatçıları Filiz ...
"Deneyimlerimizi Paylaşmayı Düşünüyoruz"
Van'da meydana gelen depremin ardından Japon hükümeti tarafından Türkiye'ye ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri