Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
30 Nisan 2011 Cumartesi - 09:13

Organik tarımda güç birliği

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen “Kuzeydoğu Anadolu Organik Tarım Sektörünün Kümelenmesi” projesine yönelik çalışmalar son sürat devam ediyor.

Organik tarımda güç birliği

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen “Kuzeydoğu Anadolu Organik Tarım Sektörünün Kümelenmesi” projesine yönelik çalışmalar son sürat devam ediyor. Gerçek veya tüzel, organik tarım sektöründe faaliyet gösterenleri bir araya getirme ve bölgeyi, Türkiye’nin organik merkezine dönüştürmeyi amaçlayan proje çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelinirken, üretici, alıcı, satıcı, pazar ve piyasa temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla oluşturulacak elektronik buluşma ortamının ön hazırlık çalışmaları ise sürüyor.
ORGANİK TARIMDA KÜMELENME
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faik Kantar, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından desteklenen ve “Kuzeydoğu Anadolu Organik Tarım Sektörünün Kümelenmesi” adını taşıyan projenin uygulanmasına başlandığını bildirerek, pratikte aktif hale gelebilmek için özel bir çalışma ekibi oluşturulduğunu söyledi.
ERZURUM ORGANİK TARIM MERKEZİ OLACAK
Projede sorumluluk yüklenecek olan kurum ve kuruluşların temsilcileriyle 21 Nisan’da bir toplantı yaparak bir araya geldiklerini kaydeden Kantar, Erzurum, Erzincan ve Bayburt bölgesini Türkiye’nin organik merkezine dönüştürmeyi amaçlayan projenin, ‘sanal ortam’ aşaması üzerinde yoğunlaştıklarını kaydetti. Kantar, “Projenin uygulama alanı olan Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde internet sitelerinin oluşturulmasına başlandı. Bu siteler tamamlandığında, organik tarım sektöründe faaliyet gösteren üretici, alıcı, satıcı, pazar ve piyasa temsilcileri bir araya getirilmiş olunacak.” diye konuştu.
PROJE KAPSAMINDA ÖZEL ÇALIŞMA EKİBİ VE GRUPLAR OLUŞTURULDU
3 ili kapsayan web sitesinde, sektörü ilgilendiren her türlü gelişmenin anında organik tarımla ilgili herkese ulaştırılacağını kaydeden Kantar, bölgede üretilen ürünlerin de, yine söz konusu internet sitesi üzerinden pazarlanacağını dile getirdi. Kantar, bir yıl uygulama süreli projenin sonunda, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde organik tarım üreticiliği yapan çiftçilerle, sektörde alım ve satım yapan piyasa ve pazar temsilcileri arasında sıkı bir ilişkinin tesis edilmiş olunacağını anlattı. Prof. Dr. Faik Kantar, sonraki süreçte ise; hem üretici, hem de satıcıların önünde yepyeni ufukların açılmış olacağını ifade etti.
Tarla Bitkileri Bölümü’nden Doç. Dr. Rafet Arslantaş, Doç. Dr. Erdal Erkoç, Doç. Dr. Göksel Tozlu ve Yrd. Doç. DR. Mehmet Topal’dan oluşan ekibin, projenin sanal ortam ayağı üzerinde hassasiyetle çalışmalar yaptığını anlatan Kantar, “Gerçekleştirdiğimiz toplantıda, projede aktif görev alacak gruplar oluşturuldu. Bu gruplar aracılığıyla organik tarım hakkında çiftçilerin bilgilendirilmesi sağlanacak.” dedi.
ÜRETİCİLER ARASINDA İŞBİRLİĞİ
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faik Kantar, KUDAKA desteğiyle yürütülen projeden olumlu sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını kaydederek, “Organik tarım Erzurum’da ve çevre illerde artık yükselen bir değer haline geldi. Bu alanda atılan adımlar mutlaka sonuç verdiği gibi, üretilen her proje de, beraberinde başarıyı getiriyor. ‘Kuzeydoğu Anadolu Organik Tarım Sektörünün Kümelenmesi’ adını verdiğimiz bu projeyle, normal şartlarda yılları kapsayacak bir süreci hızlandırmış olacağız. Erzurum’daki üretici Bayburt’taki üreticiyi tanıyacak, bu bölgede üretilen organik ürünleri ise, tüm Türkiye bilecek. Oluşturulacak internet sitesi, bu koordinasyonu sağlamakla birlikte, bölgedeki organik ürünlerin markalaşmasını da mümkün hale getirecek.” diye konuştu.
 
 

 
A.Ü.de Sanat Şöleni
 
Miniklerden boks şöleni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İhracatın nabzı Erzurum'da attı
Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ...
Tarımda verimlilik arayışı
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitkisi Besleme ...
İstihdama Çağrı Merkezi desteği
Erzurum’da Türkcell ve Finansbank’ın ardından açılan Sağlık Bakanlığı ...
 
Ilıcalı'dan ilginç iddia
DATÜB Başkanı Ilıcalı, Erzurum'un ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin sanılanın ...
Kalkınmada SODES rotası
Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından SODES projeleri ...
Bumin rekortmen oldu
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı, 2010 Vergilendirme Dönemi’ne ait Gelir ...
 
Aziziye'de tarım seferberliği
Aziziye Ziraat Odası’nın, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından ...
Yapılandırmada başvuru rekoru
Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen 6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının ...
Şimşek Kars'a atandı
Erzurum Defterdarı Osman Şimşek Kars’a atanırken yerine Rize Defterdarı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri