Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>HAYATIN İÇİNDEN
15 Haziran 2011 Çarşamba - 09:48

Öztürk'e teşekkür yağmuru

Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER) Başkanı Abdurrahman Oğuz, düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez semte PTT şubesi kurulduğunu, bir banka şubesinin açılması için karar alındığını belirterek, yöneticilere teşekkür etti.

Öztürk e teşekkür yağmuru

Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER) Başkanı Abdurrahman Oğuz, düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez semte PTT şubesi kurulduğunu, bir banka şubesinin açılması için karar alındığını belirterek, yöneticilere teşekkür etti.
OĞUZ’UN AÇIKLAMASI
Oğuz, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında “Bir zamanların ticaret semti Mahallebaşı'nın geçmiş iktidarların ihmalleri yüzünden geldiği olumsuz durum herkesçe bilinmektedir. Mahallebaşı semtinin hak ettiği konuma getirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl kurduğumuz Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER) kurulduğu günden bu yana semte yatırımlar konusunda attığı olumlu adımlarla göz doldurmuştur.”dedi.
MAHALLEBAŞI TARİHİ GÖRKEMİNE KAVUŞUYOR
Mahallebaşı'nın geçmişindeki görkemli haline yeniden kavuşturulması, hatta daha da iyi konuma getirilmesi amacıyla gerek siyasi temsilcilerle, gerekse sivil toplum örgütleriyle yaptıkları görüş alışverişi ile semte devlet kurumlarının getirilmesi konusundaki ısrarlarını sürdüreceklerini ifade eden Oğuz, “AK Parti hükümetinin Erzurum'a kazandırdığı Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) en azından bir-iki fakültesinin Mahallebaşı semtinde olması için dernek olarak girişimlerimiz sayesinde önümüzdeki eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek olan üniversitemizin kuvvetle muhtemel semtimizde de bir kampusu oluşturulacaktır.”diye konuştu.
VALİ ÖZTÜRK’E TEŞEKKÜR
“Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün semtimizin gelişimine yönelik gayretlerini inkar edemeyiz.”diyen Oğuz, “Sayın Valimizin gayretleriyle Mahallebaşı semtinde PTT şubesi faaliyete açılmıştır. Bu şubemizin açılması ile semt halkının kargo ve gönderi işleri konusundaki sıkıntılar giderildiği gibi, şubenin yaptığı çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda yapımının çok geç olduğunu bile söyleyebiliriz. Derneğimizin faaliyetleri bunlarla sınırlı kalmamıştır. Semtimizde banka şubesi bulunmadığı için esnaf ve vatandaş zor durumda kalmış, işlemlerini yaptırmak için diğer semtlere gitmek durumda olmuştur. Bunu gözlemleyerek bir banka şubesinin açılması için girişimlerde bulunduk. Erzurum'un doğuya açılan penceresi konumundaki Mahallebaşı'nda elzem olan banka şubesinin kurulması için yaptığımız girişimler olumlu sonuç vermiştir. Buna müteakip Sayın Valimiz Sebahattin Öztürk'ün ve Ziraat Bankası Bölge Başkanlığı gayretleriyle Ziraat Bankası’nın Mahallebaşı Şubesini semtimize kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Yıllardır eksikliği görülen banka şubesinin faaliyete geçmesi ile buradaki potansiyeli fark eden diğer bankalarında şube açacaklarına ve diğer devlet kurumlarının da semte geleceğine inanmaktayız. Derneğimize kayıtlı olan üyelerimizle birlikte Mahallebaşı ve Gülahmet semtinde bulunan toplam 2 bin 860 esnafın bulunduğu göz önüne alındığında bu yatırımların boşa gitmesi ihtimal bile değildir. Kaldı ki, bir zamanların ticaret merkezi olan Mahallebaşı semti yine aynı canlılığını korumaktadır. Semt esnafımızla birlikte bu yatırımların devamını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.”ifadelerini kullandı.
MAHALLEBAŞI’NA BANKA ŞUBESİ
Oğuz, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez PTT ve Ziraat Bankası şubesinin Mahallebaşı’na kazandırılmasında emekleri olanlara buradan teşekkürü borç biliyoruz. Hemşehrimiz Sağlık Bakanımız Türkiye'nin gözbebeği Recep Akdağ başta olmak üzere bizlere her zaman kapılarını açan ve sorunlarımızı kendi sorunu gibi gören Valimiz Sebahattin Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, Ziraat Bankası Bölge Başkanı İbrahim Aslan ve buradan ismini anamadığım tüm siyasi temsilcilerimiz ve sivil toplum önderlerimize teşekkürü borç biliyoruz.”şeklinde konuştu.
Oğuz, Mahallebaşı’nın şehrin en huzurlu semtlerinden birisi olduğunu da belirterek, bu konuda esnaf olarak herhangi bir olumsuzluğa müsaade etmediklerini kaydetti. Mahallebaşı ve çevresindeki semtlerin barındırdığı tarihi değerlerinin yanı sıra 8 ilçe ve doğudaki diğer illere ulaşımın sağlandığı bir semt garajına da sahip olduğunu kaydeden Oğuz, kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılacak düzenleme ile bölgenin yeniden bir cazibe merkezi olacağını ve şehrin gelişimine önemli katkılar sunacağını bildirdi.

 
Kalkınma Ajansları Erzurum'da toplanıyor
 
Aziziye'de mesleki eğitim açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ‘Su Şehri’
Sahip olduğu zenginliklerin başında “suları” gelen Erzurum’da, son yıllarda ...
5. Kattan atlayan 1 kişi öldü
Erzurum'un Palandöken ilçesinde apartmanın 5. katından kendini boşluğa bırakan 1 kişi öldü.
Hizmet hastanın ayağına gidiyor
Hastaların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini evlerinde alabilmelerine ...
 
Tan, bitirme tezi konusu oldu
Erzurum'da ailesinin geçimini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan ve ...
Hac heyecanı başladı
Erzurum’da 2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıt yaptıranların kura çekilişi ...
Allah sakladı..
Erzurum'da otomobiliyle seyir halindeyken sinir krizi geçiren sürücü kaldırıma çıkarak durabildi.
 
Yakutiye'de ulaşım atılımı
Yakutiye Belediyesi, Yakutiye parkında peyzaj çalışması yaparken, arayolu ...
Aile hekimliği uygulaması halka soruldu
Atatürk Üniversitesi Oltu Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret ...
Halka hizmette engel tanımıyorlar
Ardahan'da Aras Edaş İl Müdürlüğü'nün arıza ekibinde çalışan evli ve 2 ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri