Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
15 Haziran 2011 Çarşamba - 09:49

Aziziye'de mesleki eğitim açılımı

Aziziye Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan hanımlar emeklerini görücüye çıkardılar.

Aziziye de mesleki eğitim açılımı

Aziziye Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılan hanımlar emeklerini görücüye çıkardılar.Aziziye Belediyesi’nin Dadaşkent’teki hizmet binasında yapılan açılışa Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihal Öztürk, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ve eşi Hande Ünsal, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçe Halk Eğitim Merkezi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile kursiyerler katıldı. Serginin açılış konuşmalarının ardından kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifikaları dağıtıldı.
Protokol üyeleri daha sonra birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı sergiyi gezdiler.
SOSYAL BELEDİYECİLİK
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yaptığı açıklamada, “Göreve başlarken oluşturduğumuz hizmet kervanımızın önemli bir kolu da şüphesiz sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında düzenlenen mesleki eğitim ve hobi kursları olmuştur.” dedi.
Yapılan çalışmaların, asfalt, kilitli taş, çevre temizliği, park bahçe düzenlemeleri gibi klasik belediyecilik faaliyetleriyle sınırlı tutulmadığının altını çizen Başkan Cengiz, sosyal belediyecilik anlamında da ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.
CENGİZ’İN DEĞERLENDİRMESİ
“Bu sergide yer alan her bir eserde el emeği, göz nuru vardır.” diyen Başkan Cengiz, “Bugüne kadar, biçki, dikiş-nakış, makine nakışı, mefruşat, el sanatları, giyim, bilgisayar, İngilizce, taekwondo, gitar gibi kurslar düzenlediğimiz gibi, Ilıca’da açtığımız İpek Halı Dokuma Kursu’na katılan 25 ev hanımı hem halı dokumacılığını öğreniyor, hem de İŞKUR’dan maaş alarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Yıllık ortalama 400 kursiyer bu kurslardan faydalanıyor. Ilıca’da ‘Baba Benim Oyuncağım Var’ projesini hayata geçiriyoruz. Burada ihtiyaçlı ailelerin çocuklarına oyuncak kütüphanesi kurduk, önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Hizmet etmek için çıktığımız bu yolda her gün bir adım daha ileri atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu meslek edindirme kursları, bunun en güzel örneklerinden biridir. Kimi bu vesile ile boş zamanlarını değerlendiriyor, kimi de aile bütçesine katkıda bulunuyor. Hanım kardeşlerimize böyle bir imkân sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün de el emeği göz nuru eserlerini bu sergide Aziziyeli hemşehrilerimizin ilgi ve beğenisine sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başkan Cengiz, hedeflerinin kursları nitelik ve çeşitlilik bakımından artırarak, hizmet kalitesini üst seviyelere çıkarmak olduğunu da sözlerine ekledi.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kurslara desteklerinden dolayı Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal’a da teşekkür etti.
ÜNSAL: BU SERGİLER, ÖZVERİ VE FEDAKARLIĞIN ESERİDİR
Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal ise, kurslara katılan genç kızların büyük özveri ve fedakarlıklarla güzel eserler ortaya çıkardıklarını ifade ederek, “Bize düşen görev onların imkanlarını daha da iyileştirmek olacaktır. Toplumun temel yapısını oluşturan ailelerde hanımların yeri çok önemlidir. Bir nesli yetiştiren annelere ve anne adayı hanımların özgüven kazanmalarında, bilgi ve becerilerini geliştirmelerinde mesleki eğitim kurslarının önemli yeri vardır. İlçede bilgisayar operatörlüğünden, mesleki ve el becerilerini geliştirmeye yönelik onlarca kurs düzenlenmektedir. Bu kursların sayısı artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

 
Öztürk'e teşekkür yağmuru
 
Şehir elektrik şebekesi yenilenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'12 Haziran, büyük beklenti oluşturdu'
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, 12 Haziran seçimlerinin, ...
Vilayet binası yeniden hayat bulacak
1900’lü yılların başında yaptırılan, uzun yıllar vilayet ve adliye binası ...
Erzurum Yaylaları göçerlerin ilgi odağı
Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Erzurum ve çevresindeki illerde bulunan ...
 
Anketleri yanıltan sonuç
Seçim gününe değin anket yayınlayan araştırma şirketleri yaklaşsalar da tam sonuçları bilemedi.
Su ürünleri ilgi odağı oldu
Atatürk Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl kurulan Su Ürünleri Fakültesi, ...
Muhteşem Yüzyıl'a tepki
Tarih Profesörü Enver Konukçu, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın ...
 
Tarihi doku canlandırılıyor
Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, bu yaz sezonunda Erzurum’da 4, bölgede ...
Ay tutulması 1 saat 40 dakika sürecek.
Bu yılın ilk tam ay tutulması gelecek hafta olacak ve tutulma olağan dışı şekilde uzun sürecek.
Sokak çeşmesi sayısı 70’e yükseldi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘sokak çeşmesi’ seferberliği ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri