Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
9 Mart 2010 Salı - 07:42

TARİHÇİ PROF'UN FERYADI

Türkiye ile Ermenistan’ın meselelerini kendi aralarında halletmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Enver Konukçu,”ABD şapkasını masanın üzerine koyup artık düşünmesi gerekiyor. Soykırım olmuş veya olmamışsa buna tarihçiler karar vermeli”dedi.

TARİHÇİ PROF UN FERYADI

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu, büyük devletlerin kışkırtmasıyla 1,5 milyon Ermeni'nin öldürüldüğü iddiasının ortaya atıldığını Türkiye'den de bu görüşe benzer destekler çıkıldığını söyledi.
Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından geçirilmesini eleştiren Prof. Dr. Konukçu, Amerika'nın Türkiye'yi kaybetmesi halinde çok çalkantılı bir döneme gireceğini savundu.

TÜRKİYE’DE ÇEŞİTLİ YERLERDEN DESTEK ÇIKANLAR VAR

Erzurum ve çevresindeki illerde Ermeni katliamına uğrayan toplu mezarları ortaya çıkaran kazıları yapan Prof. Dr. Enver Konukçu, köylülerimizin dediği gibi ABD'nin şapkasını masanın üzerine koyup artık düşünmesi gerektiğini belirtti. Soykırım olmuş veya olmamışsa buna tarihçilerin karar vereceğini anımsatan tarihçi Prof. Dr. Konukçu, "Türkiye ile Ermenistan oturmalı meselelerini kendi aralarında halletmelidir. Bizim politikacıların da buna Atatürk döneminde olduğu gibi iyi bir şekilde sahip çıkması gerekir. Yani üçüncü bir devlet iki devletin işlerine karışmamalı. Bağımsızlık olayı budur. Büyük devletlerin kışkırtmasıyla Ermeni Milliyetçiler harekete geçirildi. Bir buçuk milyon Ermeni'nin öldürüldüğü konusu ortaya atıldı ve bu günümüze kadar geldi. Maalesef Türkiye'de çeşitli yerlerden de buna destek çıkılmaktadır. Bizim Ermenilerle herhangi bir sorunumuz yok. Onlara tarihin akışı içerisinde son derece toleranslı davranmışız. Ama harp zamanında bir takım problemler ortaya çıkmış olabilir. Soykırım olmuş veya olmamıştır buna tarihçiler karar verecektir. Ancak Ermeni tarihçilerinin bu konuya pek yanaşmadıkları görülmektedir. Kilisenin de baskısı, yahut önerisiyle her zaman haç korunmak istenmektedir. Dedeğim gibi Ermenilerle bizim aramızda bir problem yok. 1921'de Kars anlaşmasıyla bu durum kendi çerçevesi içerisinde rayına oturmuştur" dedi

TÜRKİYE’Yİ ETKİLEDİ

ABD'nin Temsilciler meclisinde almakta olduğu kararlarıın Türkiye'yi etkilediğini vurgulayan Prof. Dr. Enver Konukçu, burada haklı olan tarafın haksız olarak ilan edilmek istenmekte olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Avrupa ülkelerinde şu anda sessizlik var ama ABD'de diaspora gerçekten çok etkin bir şekilde çalışmaktadır. Bunlar deve kuşu hikayesinde olduğu gibi başlarını toprağa sokuyor ve onun dışında başka hiçbir şey görmüyorlar. Başlarını soktuğu yer soykırım olayı ve bir takım çıkarlar oluyor. Atatürk'ün dediği gibi biz hep 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' özdeyişini uygulamaya çalışıyoruz. Nitekim hükümetin son zamanlarda aldığı karalarda bir açılımdı. Ama Ermeniler masadan her zaman galip çıkmak isteyeceklerdir. Türkiye'nin de buna seyirci kalacağını zannetmiyorum. Büyük devletler ne yaparsa yapsın ABD'de eyaletlere dayalı temsilciler meclisi hangi kararı alırsa alsın doğru olan doğrudur. Amerika, Türkiye'yi kaybederse çok çalkantılı bir dervreye gireceğine inanmaktayız. Obama'nın yapacağı tek şey Bağımsız Amerikan Birleşik Devletleri başkanı olarak herhangi bir tesir altında kalmadan Türkiye'nin ve Ermenistan olayını çözmesi gerekir. Ya da siyasi çerçeveden çıkarması lazım. ABD'ye giden herkesin Newyork limanında gördüğü çok önemli bir heykel var. Bu hürriyet heykeli ancak ABD, bu heykelin temsil ettiği görüşe zaman zaman yer vermemektedir. Bir barbarizm, vandalizmin peşinde koşmaktadır.
Ermeni meselesinin ABD gündemine getirtilmesi ve oturtulması son derece kötü bir olay olur."

 

 
USTA YEMEK YAPMAYI ÖĞRETTİ
 
REKTÖR'DEN SEBAHATTİN BULUT'A VEFA...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TORTUM'A YARGI IŞIĞI
Rize İdare Mahkemesi, daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği İkizdere ...
BU İMANSIZLARDAN HER YERDE VAR
Komite'nin tek Müslüman üyesi Minnesota Milletvekili Keith Ellison'nun ...
İddianameye muhalefet şerhi
Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak hazırlanan iddianameyi ...
 
BERK PAŞA'NIN İLK DURUŞMASI MAYISTA
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklu, 3'üncü Ordu Komutanı ...
Yetkileri Alınan Savcılardan HSYK’ya İtiraz
Erzurum’da Ergenekon soruşturmasını sürdürürken Hakimler ve Savcılar Yüksek ...
BEDER 8 MART'TA ERZURUM'DA
8 Mart Kadınlar Günü’nde lezzet ustası Emine Beder, bir birinden özel ...
 
PMYO'YA NUMAN YILDIRIM GELDİ...
Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nda (PMYO) görev değişimi yapılırken, ...
GEDİKOĞLU'NDAN KONUT TESBİTİ
İş adamı Zeki Gedikoğlu, uzun yıllar gurbette yaşayan Erzurumlu ve İstanbul’da ...
MART KAPIDAN BAKTIRIYOR MU?
Erzurum’da sabah saatlerinde başlayan yağmur yağışı öğle saatlerinde yerini ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri