Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>2011 UİVERSİADE
11 Ocak 2011 Salı - 08:06

Tarihle gençlik sinerjisi buluşacak

27 Ocak-6 Şubat tarihlerinde Erzurum'da gerçekleştirilecek Universiade-Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda görsel şölen sunulacağı bildirildi.

Tarihle gençlik sinerjisi buluşacak

27 Ocak-6 Şubat tarihlerinde Erzurum'da gerçekleştirilecek Universiade-Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda görsel şölen sunulacağı bildirildi.
Oyunların açılış ve kapanış organizasyonunu gerçekleştiren Tigris Turizm A.Ş. ve Teamcon Kongre Organizasyon A.Ş. iş ortaklığı (TİT Events Management) Genel Koordinatörü Davut Günaydın, Yıldız Parkı'ndaki Dahill Restoran'da düzenlediği basın toplantısında, oyunların açılış töreninin 80'i aşkın ülkede canlı olanak yayınlanacağını söyledi.
Oyunlarda 57 ülkeden 3 bin 300 sporcunun 11 dalda yarışacağını belirten Günaydın, oyunların açılış ve kapanış törenlerinin tarihinde ilk kez açık havada gerçekleştirileceğini kaydetti.
TİT Events Management'in 2005 Universiade İzmir Yaz Oyunları sonrası Cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci spor organizasyonuna imza atmış olacağını anlatan Günaydın, ''Organizasyonumuzun genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan üstleniyor. Erdoğan yönetimindeki Anadolu Ateşi ekibi açılış için diğer gösterilerinden bağımsız olarak bu organizasyona özel yepyeni bir içerik hazırladı. Erzurum'da ilk kez sergilenecek olan 'Doğunun Kapıları' adlı gösteri için ekibin kostümleri, müzik dekor gibi her şey özel olarak hazırlandı'' dedi.
Açılış gecesi boyunca zengin Anadolu'nun tarihi dokusunun, gençliğin sinerjisiyle canlanacağını söyleyen Günaydın, şöyle konuştu: ''24 bin izleyici kapasiteli Erzurum Cemal Gürsel Stadyumu'ndaki açılışa basın da büyük ilgi gösteriyor. 27 Ocak Perşembe günü başlayacak törenlerin biletleri tükendi. Teknik, dekor, idari çalışanlar, organizasyon bünyesinde görev alacaklar, dansçılar ve hamaliye işlerinde 1600 kişi görev yapacak. Ayrıca 185 teknik ekip ile ses ve ışıkta 110 personel görev alacak. Açılış törenleri dünya geneline canlı olarak yayınlanacağı için TV çekimlerine yönelik özel bir alt yapı hazırlandı. Türkiye, Almanya, Fransa, Kanada, Amerika, İsrail, Belçika ve İngiltere'den ekiplerle çalışıyoruz.''
HD ZEMİN EKRANI KULLANILACAK
Türkiye'de ilk defa böyle bir etkinlikte 4 bin 800 metrekarelik HD zemin ekranın kullanılacağını anlatan Günaydın, şöyle devam etti: ''Bu çalışmalarımızda 210 kilometre enerji kablosu, 385 adet ışık robotu, 250 bin ses gücü, 8 bin 200 metre fiber optik kablo, 80 kilovat ışık gücü kullanılacak. Ayrıca 100 adet 10 kilometre yüksekliğinde gökyüzü tarayıcıları gösteri yapacak. Bu sırada uçakların bu bölgedeki uçuşuna izin verilmeyecek. 10 adet profesyonel dağcı da ışık kulelerine kablo bağlanmasında görev yapacak.''
BİN 400 SANATÇI AKREDİTE EDİLDİ
Organizasyon için bin 400 sanatçının akredite edildiğini söyleyen Günaydın, etkinlik kapsamında oyunların senfonik müziklerini Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın seslendireceğini belirtti.
Oyunlarda Atatürk Üniversitesi'nin öğrencilerinden seçilen 250 dansçı, 350 koro ve orkestra elamanının görev alacağını anlatan Günaydın, 110 semazenin de özel bir koreografi sunacağını kaydetti. Günaydın, Gürcistan ve Rusya'dan gelecek sanatçıların da modern dans gösterisi gerçekleştireceğini ifade etti.
TRİBÜNLER BEMBEYAZ OLACAK-
Etkinliğe katılacak 22 bin misafire beyaz bere, atkı ve panço dağıtacaklarını, böylece tribünlerin bembeyaz olacağını bildiren Davut Günaydın, Fransa ve Lübnan'dan gelecek eğitimli atların da bir gösteri sunacağını belirtti. Misafirlere led ışıklı gösteri aletleri dağıtılacağını, böylece etkinlikte bir ışık şöleni yaşatılacağına da değinen Günaydın, etkinliklerin uzun zaman unutulamayacağına inandığını kaydetti.  Günaydın, etkinlik kapsamında Sertap Erener, Hadise, Manga ve Yüksek Sadakat'in konser vereceğini söyledi.

 
Atlama Kuleleri test edildi
 
Önce Çevre...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atlama Kuleleri test edildi
Erzurum'da yapılacak 2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları için ...
Erzurum, Dünya Spor Pazarında
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, tesisleri sadece 10 gün sürecek ...
'Erzurum sembol şehir'
Devlet Bakanı Özak, Erzurum'un binlerce yıllık medeniyet tarih ve kültür ...
 
Atlama kulelerine isim bulundu
Erzurum'da düzenlenecek olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sponsor ...
Universiade 2011'de son adım..
27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihlerinde Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ...
Çalmaşır mest etti
Erzurum’da 27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya ...
 
Kadın STK'larından tanıtım atağı
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde düzenlenecek olan ve Erzurum’da ...
Erzurum'a olimpiyat yakışır
Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını alan Erzurum’da 600 milyon lira ...
Spor yatırımı rekoru kırıldı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'a gelerek ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri