Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
17 Temmuz 2010 Cumartesi - 06:19

Tavrımız hayır

DSP İl Başkanı Suer, DSP’nin referanduma yönelik kararının “hayır” yönünde olacağını bildirdi. Partisinin, “AKP’nin “12 Eylül’üne Hayır!” sloganı ile bu konudaki görüşlerini açıkça ortaya koyduğunu kaydeden Suer, “değişiklik paketi içerisindeki bazı maddelerin, Türkiye’yi ileride rejim değişikliğine bile götürebilecek özelliklere sahip olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de, referandumdaki tavrımız “hayır” olacaktır.” dedi.

Tavrımız hayır

Demokratik Sol Parti (DSP) Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, DSP’nin referanduma yönelik kararının “hayır” yönünde olacağını bildirdi. Partisinin, “AKp’nin 12 Eylül’üne Hayır!” sloganı ile bu konudaki görüşlerini açıkça ortaya koyduğunu kaydeden İl Başkanı Suer, “Anayasa değişikliği paketi içerisinde beğendiğimiz ve hatta onay verdiğimiz maddeler yok değil. Fakat değişiklik paketi içerisindeki bazı maddelerin, Türkiye’yi ileride rejim değişikliğine bile götürebilecek özelliklere sahip olduğunu düşünüyoruz. Bunun için de, referandumdaki tavrımız “hayır” olacaktır.” dedi.  

İl Başkanı Suer, referanduma sunulacak Anayasa değişikliği paketinde yer alan bazı maddelerin olumlu olduğunu, bazı maddelerin de, bizzat DSP tarafından önerildiğini hatırlatarak, “Beğendiğimiz maddeler uğruna, Türkiye'yi rejim değişikliğine götürecek bazı maddelerin varlığı söz konusu olduğu için referandumda 'evet' dememiz söz konusu değildir. Bu Anayasa, hem Anayasa Mahkemesi’nin hem de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında, ileride rejim değişikliğine neden olabilecek değişiklikler getiriyor. Değişiklikle yargının siyasetin emrine girmesi yolu açılmış oluyor.” diye konuştu.

//ÖZEL KUVVETLER TSK’YA BAĞLI OLMALIDIR

Değişiklik paketinde, terörle mücadele kapsamında kurulması düşünülen özel birliklerle olarak, partisinin bazı çekincelerinin bulunduğunu anlatan DSP İl Başkanı Suer, “Çekincemiz, bu özel birliklerin ileride bir takım olumsuzlukları beraberinde getirmesidir. Geçmişte bu tür özel birliklerden ayrılanlar, emekli olanlar ya da ilişkisi kesilenler, daha sonra başta PKK olmak üzere çeşitli kesimlerle iş birliği yaptılar ve olumsuzluklara neden oldular. İkinci önemli çekincemiz ise, bunun yapısının nasıl olacağıyla ilgilidir. Başbakan, bunu açıklamalıdır. Bu özel kuvvetler, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı olmalıdır. İçişleri Bakanlığı ya da herhangi bir kuruma bağlı olmamalıdır. Başka bir kuruma bağlı olduğu zaman, toplumda önemli rahatsızlıklara neden olabilecek oluşumlarla karşı karşıya kalınabilinir.” dedi.

Anayasa değişiklik paketiyle ilgili olarak taşıdıkları bu endişeleri, Erzurum’da ida kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getiren İl Başkanı Suer, “Dikkat edilirse, biz diğer partiler gibi, baştan kesip atmıyoruz. Eğriye eğri, doğruya doğru diyoruz. Değişiklik paketinin içerisinde önemli bulduğumuz ve her şartta destekleyeceğimiz maddeler de var. Ama sakıncalı bulduğumuz maddeler, bizi değişiklik paketine “evet” demekten geri alıyor.” ifadelerini kullandı.

 
BBP kararını açıkladı
 
Evete gidiyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BBP kararını açıkladı
BBP İl Başkanı Şahin, “1980 Anayasası’nın değiştirilmesi bizim için bir ...
20 Yıldır asfalt görmemişti
Yaklaşık 20 yıldır asfalt yüzü görmeyen Veyis Efendi Mahallesi’ne atılan ...
Dilenciler toplandı
Erzurum’da Yakutiye Belediyesi’nce düzenlenen dilenci operasyonu ilginç ...
 
Yürekler yandı
HINIS ilçesinden gelini aldıktan sonra Erzurum'a dönmekte olan düğün konvoyunda ...
Kardeş il açılımı
AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları, genel merkez tarafından düzenlenen ...
Atatürk Üniversitesi 6. sırada
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, 2010 yılında açık öğretim fakülteleri hariç ...
 
İllede Organize Hayvancılık Bölgesi
Tarım Bakanlığı’nın Erzurum’a Dünyanın en gelişkin canlı hayvan pazarını ...
TP'den AKP'ye evet desteği
Türkiye Partisi (TP) Erzurum İl Başkanı Erdem Ört, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek ...
Kazaya davet
Erzurum – Ilıca karayolunda bir süredir devam eden yol yapım çalışmalarına ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri