Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>GÜNDEM
15 Kasım 2010 Pazartesi - 08:37

Terör geçidi, huzur yolu oldu

Erzurum- Erzincan yolu üzerinde bulunan Sansa Deresi duble yol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 1997 yılında yapımına başlanan Erzincan-Erzurum karayolu Sansa Deresi yol genişletme çalışmaları, 2011 yılının sonunda tamamlanacak.

Terör geçidi, huzur yolu oldu

Erzurum- Erzincan yolu üzerinde bulunan Sansa Deresi duble yol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 1997 yılında yapımına başlanan Erzincan-Erzurum karayolu Sansa Deresi yol genişletme çalışmaları, 2011 yılının sonunda tamamlanacak. 50 kilometrelik güzergahtaki çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. Binlerce ton toprak ve kaya parçasının işlendiği çalışmalarda yüzlerce işçi ve onlarca iş makinesi, nehir yatağı çevresindeki dağları adeta eritti.
Çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Türkiye'nin en zor geçitlerinden biri olan Sansa Geçidi'nde Türkiye'de hiçbir yerde olmayan açık
hava müzesinin yapılacağını söyledi. Vali Demir, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bayram öncesi doğudan batıya giden tüm vatandaşlara bayram hediyesi olarak rahatça ulaşımlarını sağlamaları amacıyla viyadüklerin trafiğe açık olacağını belirtti.
Vali Demir, konuşmasında çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Erzincan-Erzurum karayolunun en kritik noktası olan Sansa viyadükleri trafiğe bayram dolayısıyla açıldı. Burası 1997 yılında ihalesi yapılmış fakat senelerce buraya cüzi miktarda ödenekler gönderilmiş. 2009 yılında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla 2 yıl içerisinde burası tamamlanacak. 50 kilometrelik bu yol, 2011 yılı sonuna kadar bitmiş olacak. Eksik kalan 400 metrelik Pülümür yol ayrımında tünel tüp geçidi yapılacak ve bu çalışma da 2011 yılı sonunda bitmiş olacak. Bu çalışmanın proje bedeli 320 milyon TL. Şu ana kadar harcanan para 210 milyon TL ve ayrıca 2010 yılı içerisinde buraya 110 milyon TL harcandı. 50 kilometrelik bu yolda 21 köprü var. 8 noktada Fırat Nehri'nin en büyük kolu olan karasu kesilerek karşıya geçirildi. 6 noktada nehrin yatağı değiştirildi. 13 noktada nehrin yatağı genişletildi. 1997-2010 yılları arasında bu geçitte meydana gelen kaza sayısı bin 41 ve bu kazalarda 115 vatandaşımız hayatını kaybetti, bin 280 vatandaşımız yaralandı. İnşallah bu çalışmalar
tamamlandığında bu acılar sadece birer kötü anı olarak kalmış olacak. Bugün trafiğe açılan 4 viyadükten Sansa 1 Viyadüğü 190 metre, Sansa 2 Viyadüğü 150 metre, Sansa 3 Viyadüğü 340 metre ve Karasu Viyadüğü 320 metre uzunluğundadır" dedi.
Vali Demir, Sansa Geçidi'nde bir açık hava müzesi de olacağını belirterek, "Bundan önceki yolların fotoğrafları duvarlara asılacak. Meydana gelen trafik kazaları fotoğrafları asılacak. Yapılan işin ne kadar zor ve önemli olduğu sergilenecek. Türkiye'de hiçbir yerde olmayan açık hava müzesi olmuş olacak. 50 kilometrelik bu geçitte yapılan çalışmalar Karayolları için de bir laboratuvar niteliğinde. Bir karayolunda olabilecek tüm çalışma burada olacak. Tünel, viyadük ve nehir yatağının değiştirilmesi olacak. Türkiye'nin en üst standartlı yollarından biri olacak" diye konuştu.
Açıklamasının ardından Vali Demir, Sansa Geçidi'ndeki yeni viyadükleri trafiğe açtı. Demir ve beraberindeki heyet, trafiğe açılan yoldan geçen araçları selamladılar.

 
Sanat mı, fiyasko mu?
 
Bunun adı Vahşet..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanat mı, fiyasko mu?
Büyük bir beklentiyle hazırlanan Nenehatun Aziziye filmi,seyirciden ilgi ...
'Gelin.. Bayram edelim'
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak ...
Öğretmenlerin sesine kulak ver Başkan..
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar ...
 
Allah kimsenin başına vermesin..
Oltu ilçesinde elektrik kontağından çıkan yangın sonucu tek göz odalı ...
Bu denetimler bayramda kalmasa keşke..
Erzurum'da Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri Kurban Bayramı öncesi ...
Dadaşlığımız bu kadar işte...!
Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı “New York’ta Beş Minare” adlı ...
 
2011 hürmetine binalar da boyandı
2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde Erzurum’daki değişik mekanların ...
Erzurum esnafı ders alıyor mu?
Erzurum Alışveriş Merkezi Kurban Bayramı’nı 17-18-19 Kasım tarihlerinde ...
CHP Erzurum'da iddialı
CHP Erzurum İl Örgütü Sekreteri Abdullah Yalçın, partide bir süre önce ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri