Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
24 Mart 2011 Perşembe - 08:56

Ulaşımda çile bitiyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma ‘çekidüzen’ operasyonunu ihale aşamasına getirdi. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ihaleyle, aralarında körüklü ulaşım araçlarının da bulunacağı yaklaşık 15 otobüs satın alınacak. 12 metre uzunluğunda ve ‘soft’ diye tabir edilen niteliğe sahip otobüsler, tüm hatlarda dönüşümlü olarak ulaşım hizmeti verecek.

Ulaşımda çile bitiyor

KÖRÜKLÜ OTOBÜSLE TAŞIMACILIK
Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerinde yepyeni bir dönem başlıyor. Büyükşehir Belediyesi, tüm hatlarda dönüşümlü olarak çalıştırılmak üzere aralarında körüklülerin de bulunacağı yaklaşık 15 otobüs satın alıyor. Çalışmaları uzun bir süredir devam ettirilen ve halk arasında ‘çekidüzen’ operasyonu adı verilen girişimle, ulaşım hizmetlerinde artık Büyükşehir Belediyesi de aktif bir rol üstlenecek. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerini yüksek kalite standartlarına kavuşturmaya kararlı olduklarını söyledi. Bu çerçevede halen şehir içerisinde 6 körüklü otobüs, Dumlu güzergahına 3 ve Erzurum Havalimanı istikametine ise 5 otobüsle ulaşım hizmeti verdiklerini hatırlatan Başkan Küçükler, önümüzdeki 2 yıl içerisinde toplu ulaşım hizmeti veren otobüs sayısını en az 45’e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.
KÜÇÜKLER: VERECEĞİMİZ ULAŞIM HİZMETİ, KALİTEDE NUMUNE OLACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin halen üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ulaşım hamlesi hakkında da bilgiler veren Başkan Küçükler, ihale aşamasına kadar getirdikleri bu çalışmayla toplu taşıma hizmetlerinde yepyeni bir dönem başlatacaklarını ifade etti. Aralarında körüklülerin de bulunacağı yaklaşık 15 otobüs satın alarak, tüm hatlarda işletmeye sokacaklarını belirten Başkan Küçükler, “Yeni otobüsler 12 metre uzunluğunda ve ‘soft’ diye tabir edilen nitelikte olacak. Sefer saatlerinden yolcuya sunulan hizmet ve konfor kalitesi bakımından birer numune teşkil edecek olan bu otobüsler, çalışacakları hatlara da kalite getirecekler. Çünkü bu otobüslerle yolculuk ederek hizmet anlayışını gören vatandaşlar, aynı kaliteyi diğer toplu ulaşım araçlarından da bekleyecek. Diğerleri de buna kayıtsız şartsız ayak uyduracak.” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR YENİDEN ULAŞIM HİZMETİ VERECEK
İki aşamalı olarak hayata geçirecekleri bu proje için önce ‘sabit hat’ planlaması yaptıklarını, ancak kaliteli ulaşım hizmetinden şehrin genelinin istifade edebilmesi için bu düşünceden vazgeçtiklerini vurgulayan Başkan Küçükler, şehir içi ulaşım planlarını şöyle anlattı: “Bu yıl filomuza kazandıracağımız yaklaşık 15 otobüsü, tüm hatlarda dönüşümlü olarak çalıştıracağız. Ulaşım hizmetlerine bir standart getirmeye başladığımız andan itibaren önümüzdeki yıl da, yine yaklaşık 15 otobüs daha satın alarak, ulaşım hizmetlerine tamamen hakim olacağız. Yani önümüzdeki iki yıl içerisinde toplu ulaşımda istenen maksimum kaliteyi elde etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, yeni satın alınacak otobüsler için ihaleye çıkıldığına işaret ederek, sürecin tamamlanmasının hemen ardından işe koyulacaklarını ve ulaşıma yeni bir vizyon kazandıracaklarını sözlerine ekledi.
 

 
'Gökçek'in heykelleri ucube değil mi?'
 
GAP Kış Oyunları start aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nüfusumuz yaşlanıyor..!
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ...
'Yaşlılara saygı, İslam'ın emri'
Erzurum’da ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kutlama programı kapsamında panel ...
Nevruz Orta asya mirası
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen panelde ...
 
Şehitlere Saygı etkinliği
Narman’da 18 Mart İlköğretim Okulunca düzenlenen programlarla Çanakkale ...
TEMA'dan ilginç öneri
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ...
Orman varlığımız yetersiz
Türkiye'nin 12.188.746 hektar orman alanına sahip olduğu belirten Kesici, ...
 
Suda kalite için 6 yıl bekleyeceğiz
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel ...
Universiade 2011 çevre bilançosu açıklandı
2011 Kış Oyunları süresince Palandöken sınırları içerisindeki tesislerden ...
Türk Tarihi fotoğraflarla anlatılacak
12 ülkede 14 yıl boyunca çekilen birbirinden eşsiz proje fotoğrafları, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri