Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
23 Mart 2011 Çarşamba - 09:46

Universiade 2011 çevre bilançosu açıklandı

2011 Kış Oyunları süresince Palandöken sınırları içerisindeki tesislerden 675 ton, Yakutiye sınırlarındaki tesislerden 420 ton, Aşkale’deki tesislerden de 40 ton çöp toplandı.

Universiade 2011 çevre bilançosu açıklandı

 2011 Kış Oyunları süresince Palandöken sınırları içerisindeki tesislerden 675 ton, Yakutiye sınırlarındaki tesislerden 420 ton, Aşkale’deki tesislerden de 40 ton çöp toplandı.
Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma Merkezi (ÇESAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zeynep Eren, 2011 Kış Oyunları’nın çevre temizlik bilançosunu açıkladı. Kış oyunları organizasyonundan önce Erzurum’da katı atıklar için herhangi bir geri dönüşüm çalışması bulunmadığından bu çalışmanın şehir için bir ilk olma özelliği taşıdığını söyleyen Eren, oyunlar döneminde tüm tesislerde ve oyunlar köyünde atıkların ayrı toplanması için koordineli bir çalışma sergilendiğini kaydetti.
Tesislerin bulunduğu noktalara ve çevresine 32 adet geri dönüşümlü çöp kutusu, 24 adet kâğıt atık toplama kutusu, 50 adet tıbbi atık kovası ve 20 adet pil kumbarası yerleştirildiğini anlatan Eren, kâğıt ve karton atıkların yeşil, cam, metal ve plastik atıkların mavi, tıbbi atıkların kırmızı, genel atıkların ise, gri renkli konteynırlarda ayrı ayrı toplanmasının sağlandığını dile getirdi.
Aynı zamanda 2011 Kış Oyunları Çevre Komitesi Başkanlığı görevini yürüten Eren, “Katı atıkların toplanması için Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere Yakutiye Belediyesi, Palandöken Belediyesi ve Aşkale Belediyesi ile ortak çalışmalar yürüttük. Bu belediyelere ait 14 adet katı atık toplama aracı ve 200 adet çöp konteynırı tek tip Universiade ve Çevre Komitesi logosu ile giydirildi. Oyunlar Köyünde 3 adet ve tesislerde 11 adet atık toplama noktası oluşturularak, görüntü kirliliğini engellemek için tek tip Universiade ve Çevre Komitesi logosu ile giydirildi.” diye konuştu.
GÜNDE 4 KEZ ÇÖP TOPLAMA SEFERLERİ YAPILDI
Katı atık toplama araçları oyunlar süresince Oyunlar Köyü ve tüm tesislere günde ortalama 4’er sefer yapıldığına dikkati çeken Zeynep Eren, Palandöken Belediyesi sınırları içindeki tesislerden yaklaşık 675 ton, Yakutiye Belediyesi sınırları içindeki tesislerden yaklaşık 420 ton ve Aşkale Belediyesi sınırları içindeki Kandilli tesislerinden de yaklaşık 40 ton çöp toplandığını bildirdi. Araçların toplamda 256 sefer yaptığını belirten Eren, “Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık tesisinin Oyunlar Köyüne ve tesislere yerleştirdiği tıbbi atık kutularından yaklaşık 3 kilogram tıbbi atık toplanmıştır. Toplam bin 135 ton katı atığın hacimsel olarak; yaklaşık yüzde 40’ı ambalaj atıkları, yüzde 20’si plastik atıklar, yüzde 5’i metal atıklar, yüzde 10’u kağıt atıklar ve yüzde 25’i ise, diğer atıklardan oluşmaktadır. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi çöp toplama araçları ile de yaklaşık 3,5 ton ambalaj atığı toplanmıştır.” şeklinde konuştu. 
OYUNLAR SÜRESİNCE 550 KİŞİLİK TEMİZLİK EKİBİ GÖREV YAPTI…
Oyunlar Köyünde bulunan sporcu yemekhanesinden yaklaşık 300 litre atık yağın Çevre ve Orman bakanlığı atık yağ toplama lisansına sahip olan Kolza A.Ş. tarafından alındığını kaydeden Eren, “Katı atıkların düzenli olarak toplanması, tesislerde çevre ve görüntü kirliliği oluşumunun engellenmesi ve Oyunlar Köyü ve tesislerde açık ve kapalı alanların sürekli olarak temizliğinin sağlanması için 21 Çevre Gönüllüsü denetim ve kontrolünde 550 kişilik temizlik ekibi görev almıştır. Bunların içerisinden Palandöken, Konaklı ve Kandilli gibi açık alan tesislerde oluşan katı atıkların toplanması ve çevre temizliğinin sağlanması için 8 adet kayaklı Çevre Gönüllüsü ve 95 kişilik temizlik ekibi görev yapmıştır ve oyunlar döneminde çevreye verilecek zararın minimum seviyeye düşürülmesi sağlanmıştır.” bilgisini verdi. 
 

 
Engelliler ayırımcılık istiyor
 
Suda kalite için 6 yıl bekleyeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Tarihi fotoğraflarla anlatılacak
12 ülkede 14 yıl boyunca çekilen birbirinden eşsiz proje fotoğrafları, ...
Su gününde, Erzurum suyunu arıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, 22 Mart Dünya ...
Su, 21. yy'ın yükselen değeri
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ...
 
Oltu Kur'an Bülbülleriyle coştu
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce her yıl periyodik ...
Erzurum'a 6 yeni hastane
Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Sağlık kampusu inşaatına mayıs ...
Kış günü mera yandı...!
Erzurum Oltu - Narman karayolu yolu üzerinde bulunan Milli parklar av ...
 
Kaymakam demir dövdü, şenlik başladı
Türk dünyasında baharın müjdecisi olduğuna inanılan Nevruz Bayramı, Erzurum’un ...
A.Ü. de Nevruz Coşkusu
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı.
TSD engellileri sevindirdi
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şubesi, 14 yıl içerisinde 700 engelli ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri