Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
8 Haziran 2011 Çarşamba - 10:44

Vakıf İş Merkezi Kasım'da tamamlanacak

Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapımı devam eden Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi, tamamlandığında şehir merkezinin yeni yüzü olacak. Eğlence merkezlerinden sinema salonlarına, kapalı otoparklardan 100’e yakın işyerine varıncaya kadar çok amaçlı kullanım özelliğine sahip olacak Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin inşaatı, bu yılın Kasım ayında tamamlanmış olacak.

Vakıf İş Merkezi Kasım da tamamlanacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Erzurum Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin inşaatında çalışmalar son sürat devam ediyor. İki katı bodrum olmak üzere 3’üncü katın yapım işlerine başlandığı Alışveriş ve Yaşam Merkezi, çok amaçlı kullanım özelliğine sahip olarak tasarlanacak. İçerisinde 5 sinema salonu, bowling ve bilardo gibi eğlence merkezlerinin bulunacağı alışveriş merkezinde, 100’e yakın işyeri ise, ticari hayata canlılık kazandıracak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Hisar İnşaat Şantiye Şefi Uğur Özkurt, 25 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin inşaatı hakkında bilgiler verdi. Özkurt, 5 katlı alışveriş merkezinin, Erzurum şehir merkezine ayrı bir hava katacağını belirterek, “Burası sadece işyerlerinin bulanacağı bir alışveriş merkezi olmayacak. 2 katı kapalı otopark olarak hizmet verecek alışveriş merkezinde, birbirinden bağımsız 5 sinema salonu, bilardo ve bowling salonları, restaurantlar ve kafelerin bulunacağı eğlence merkezleri olacak. Alışveriş merkezinde ayrıca 100’e yakın işyeri kira usulüyle işletmeye açılacak ve kente ticari katkı sağlanacak.” diye konuştu.
YAŞAM MERKEZİ İNŞAATI KASIM AYINDA TAMAMLANACAK
Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşaatında 3 katın tamamlanmak üzere olduğunu ve fore kazık imalatının tamamlandığını kaydeden Şantiye Şefi Uğur Özkurt, yeraltı su seviyesinin engellenmesi amacıyla zeminde çeşitli tedbirlerin de alındığını belirtti. İnşaatta şu ana kadar 7 bin 800 çimento kullanıldığını ve zemin iyileştirme çalışmalarının sona erdiğini dile getiren Özkurt, inşaatın Kasım ayında tamamlanacağını açıkladı.
16 milyon 80 bin liraya mal olacak Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, Erzurum halkının her türlü ihtiyacının düşünüldüğünü ve ona göre tasarlandığını anlatan Özkurt, “Vakıf Alışveriş ve Yaşam Merkezi, hem iç, hem de dış görüntüsü itibariye modern mimarinin en güzel örneklerinden birisi olacak ve şehir merkezine ayrı bir hava katacak. Ekip olarak gece gündüz çalışmaları sürdürüyoruz. Kasım ayında yapım işleri sona ermiş olacak. Ondan sonraki süreç, binanın tefrişine yönelik olacak.” dedi.
İnşaat çalışmalarını yakından takip eden Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Üngan’a ve her türlü desteği veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Ali Kırmızıtaş’a da teşekkür eden Özkurt, “Her iki yetkilimiz de, inşaatın bir an önce tamamlanması için her türlü desteği veriyorlar.” ifadesini kullandı.
 

 
Aydemir STK yaklaşımlarını açıkladı
 
Yakutiye Meydanı ulusal vizyonda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK'da yapılandırma başarısı
Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak yürürlüğe ...
Rus basınında Erzurum gündemi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) 64 kişilik bir heyetle Rusya’nın ...
Besiciye EBK'dan yeni destek
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Et ve Balık Kurumu Erzurum Et Kombinası ...
 
Başbakan'a Ovit teşekkürü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize ile Sağlık Bakanı Recep ...
Tarımda yeni alternatif
Erzurum’daki hayvan yetiştiricilerinin ihtiyacı olan kaba yem ihtiyacını ...
Mcdonald’s Erzurum’da şube açtı
McDonald’s, büyüme hedeflerine uygun olarak 2011 yılında yeni restoranlar ...
 
KÖYDES 2011 etabı başladı
Erzurum İl Özel İdaresi, 2011 yılı yatırım programında yer alan işlerle ...
Şimşek'ten duygulandıran veda
Kars Defterdarlığı'na atanan Defterdar Osman Şimşek, düzenlenen yemekle ...
Ekonomist yılın işadamlarını seçti
Vakıfbank ve Ekonomist Dergisi’nin, “Anadolu'nun En Etkili 50 İş İnsanı” ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri