Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
3 Aralık 2010 Cuma - 02:26

Varolasın ASİMED..

Erzurum'da, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) ve Sivil İnisiyatif Gençlik Platformu tarafından oluşturulan iki internet sitesinde, 1915 olayları beş dilde dünya kamuoyuna anlatılacak.

Varolasın ASİMED..

Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermeni mezaliminin yoğun olarak yaşadığı iller arasında ilk sırada yer alan Erzurum’da, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) ile Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Genç İnisiyatif Platformu’nca sözde Ermeni iddialarıyla mücadele etmek için 5 dilde yayın yapan bir site kuruldu.
Sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla mücadele etmek için bir çok çalışma yapan ASİMED, yine bir ilke imza attı. Yaklaşık 7 yıldır Ermeni iddiaları konusunda yurt içi ve dışında kamuoyu çalışması yapan ASİMED ile Genç İnisiyatif Platformu, ‘www.therealhıstory.org’ ve ‘www.gercek tarıh.org’ sitelerini hataya geçirdi. Sekiz üniversite öğrencisi tarafından 3 ayda alt yapı çalışması yapılan, Genç İnisiyatif PlatformuÜyesi 32 öğrencinin günlük güncelleme yapacağı, İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça ve Türkçe olarak Türkiye’ye karşı yürütülen karalama kampanyalarına cevap verecek site Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen tanıtım kokteylle tanıtıldı. Kokteyle Vali Sebahattin Öztürk, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Edebiyat Fakültesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, başta Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri olmak üzere, sitelerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, 'Geçmişe ait gerçeklerin bilinmesi açısından sitenin çok güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum' dedi. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbey de öğrencilere gerekli güven ortamının sağlanması gerektiğine dikkati çekerek, bu durumun üniversitelerinde sağlandığını ve sonuçta böyle önemli bir çalışmanın ortaya çıktığını ifade etti.
Kokteylde konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Dünya’da bu işlerin artık resmi ellerle yapılıyor olsa da sivilmiş gibi bir görüntü verildiğini, bunun için özel gayret sarf edildiğini söyledi. Buna karşın Türkiye’de bunun bir türlü becerilemediğini kaydeden Vali Öztürk, “Çoğu zaman yüzümüze bulaştırıyoruz. Şimdi burada yapılmakta olan şey, gecikilmiş ama yerinde bir girişim. Böyle bir siteyi de ilk Atatürk Üniversite’nin yapması yakışırdı. Çünkü Ermenilerle geçmişte bir şekilde olumlu - olumsuz ilişkileri en fazla olan yerlerden biri Kuzey Doğu Anadolu’dur. İlginçtir bu gün itibariyle düşman değilse bile aramızın bizim en çok olduğu Hıristiyan toplumlar, daha önce en çok kültürel paylaşım içerisinde olduğumuz toplumlardır. Birlikte yaşamışlıktan ve benzer kültürü paylaşmaktan kaynaklanan lehte ve aleyhte sonuçlar doğurması mukadder olan durumlardır. Dolayısıyla bunu ince bir şekilde yürütmek gerekiyor. Düşmanlığı artırmamak, ama haksızlığa uğranıldığı takdirde gerekeni yapmak lazım. İnternet çağında yaşıyoruz. Bu konuda da gençlerin ve üniversitenin böyle bir platforma öncülük yapmış olmaları yerindedir. Bu güne kadar Ermeni meselesi konusunda Ermeniler tarafından binlerce kitap yazılmış ve ilginçtir bunların kaynağı iki yada üç kitaptır. Bundan dolayı da dünya kamuoyunu yanlış yönlendiriyorlardı. Ama bu ve benzer girişimler bize başka metodları kullandırma fırsatını verecekti” diye konuştu.
Türkiye’nin dış ilişkilerde ilişkilerdeki en büyük sorunlarından biri Ermeni meselesiyle ilgili çözümsüzlükteki en büyük payın tarihçilerde olduğuna inandığını kaydeden ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, son bir kaç yıla kadar Ermeni sorunuyla ilgili olarak muhataplar dışarıda Türkiye aleyhine çalışmaların odağı olan ABD'de ve Avrupa ülkelerinde faaliyet yapmalarına karşın Türkiye’nin tüm çalışmayı iç kamuoyu nezdinde yürüttüğünü söyledi.
Bu konudaki eksikliği gidermek adına Ermeni sorununu mutlak surette uluslararası kamuoyuna anlatmaya karar vererek bu konuda küçük bir adım atmaya çalıştıklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Genç arkadaşlarla beraber bir platform oluşturduk. Bu kapsamda 5 dilde bir internet sitesi kurduk. Site aracılığıyla dünyanın her köşesine ulaşmaya çalışacağız. Başta 1915 olayları olmak üzere dünya kamuoyunun Türkler ve Türk tarihi hakkında tartıştığı konulara açıklık getirecek bir web sitesi hazırladık. Bu siteyle Türkiye lehinde bir kamuoyu oluşturmayı amaçlıyoruz. Site için çalışacak olan 32 öğrenci, her gün uluslararası medyayı tarayacak, başta ermeni meselesi olmak üzere Türkiye hakkında çıkan her yayını veri bankasında toplayacak. Toplanan bu veriler,. kurul tarafından değerlendirilerek gerekli tepki hayata geçirilecek. Haftanın belirli günlerinde canlı sohbetler yapılacak” diye konuştu.
SİTENİN İÇERİĞİ
Eğilmez, sitelerin, Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, Fransızca ve Farsça olarak başta 1915 olayları olmak üzere Türk tarihi hakkında bilgi vereceğini belirterek, şunları kaydetti:
'Sitelerimizde özellikle 1915 olayları konusunda önemli bilgiler var. Altyapısında 8 öğrencinin çalıştığı sitemizde şu anda 32 öğrencimiz görev alıyor. Sitelerimizde uluslararası medyada her gün Türkiye'yi ilgilendiren haberler derlenerek yayımlanacak. Başta Ermeni meselesi olmak üzere birçok alanda faydalı bilgiler yer alacak. Sitemiz ayrıca, içeriğinde barındırdığı özellikler itibarıyla dünyada ilk olma özelliğindedir.'

 
Türk Mahkemesi'nde Türkçe konuşulur...
 
Soylu ana'dan soylu bağış..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çok önemli !! 3 Aralık 2010 Cuma 16:16

Bakınız lütfen okuyunuz ve ciddiye alınız bu konu belki de Erzurumun, Doğunun hatta Türkiyenin en büyük ve önemle ele alınması gereken sorunudur,bunda siyasilerin ve özelikle kariyer sahibi akademisyenlerimizin çok büyük sorumluluğu vardır,bu olayla ilgilenmek ve dünyaya gerçekleri aktarmak zorundadırlar çok titizlikle gerçekleri dünyaya anlatmak ve gerçekleri ispat etmek zorundayız hep beraber bunu yapmak zorundayız aksi taktirde herşey aleyhimize dönecek özellikle ABD de bulunan ermenilerce...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yürüyüşe protesto mu vardı?
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ...
Erzurum 5 eserle tanıtılacak
Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 'Erzurum Tanıtım Serisi' adı altında şehrin ...
THK Zirvesi Erzurum'da toplanacak
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Doğu Anadolu, Güneydoğu ...
 
Yakutiye Mahkeme kararını uygulamadı
35 yıl sonra geri geldiği memleketi Erzurum'da arsalarının üzerine site ...
Topçu'ya vefa..
Erzurum’da ‘35 Yıl Sonra Nurettin Topçu Bilgi Şöleni’ düzenleniyor. Büyük ...
20 yılda 2 milyon turist ağırladık
Son 20 yıl içerisinde Erzurum’u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, ...
 
Hava kirliliği rakımdan kaynaklanıyor
Türkiye’de en yüksekte kurulmuş en büyük kent olmasının yanında, Orta ...
Cihaner, güller ve alkışlarla uğurlandı
Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Adana'ya savcı olarak atanan ...
Bakan Demir'e istifa çağrısı
Türk İmar-Sen Erzurum Şube Başkanı Rıfkı Kızıldaş, “Tapu Kadastro Teşkilat ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri