Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
1 Aralık 2010 Çarşamba - 00:55

Bakan Demir'e istifa çağrısı

Türk İmar-Sen Erzurum Şube Başkanı Rıfkı Kızıldaş, “Tapu Kadastro Teşkilat Yasası Değişikliği” hakkında değerlendirme yaparak, tepki gösterdi.

Bakan Demir e istifa çağrısı

Türk İmar-Sen Erzurum Şube Başkanı Rıfkı Kızıldaş, “Tapu Kadastro Teşkilat Yasası Değişikliği” hakkında değerlendirme yaparak, tepki gösterdi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun tasarısının TBMM Genel Kurulda kabul edildiğini ifade eden Kızıldaş, “Söz konusu teşkilat yasasında çalışanların lehine olan hiçbir düzenleme yapılmamış. Yıllardır çözülmesi beklenen konular ve sorunlar yine görmezden gelinmiştir. Türk İmar-Sen olarak, Çalışanı unutan, taleplerini dikkate almayan böyle bir yasayı hazırlatan Sayın Bayındırlık ve İskan Bakanını, Tapu ve Kadastro Genel Müdürünü Kınıyor istifaya davet ediyoruz. “dedi.
ÇALIŞANLARIN EMEĞİ GÖZ ÖNÜNE ALINMALI
Kızıltaş açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Söz konusu Teşkilat yasasında çalışanların aleyhinde olan maddelerin düzeltilmesi için verilen önergelere katılmıyoruz diyen Sayın Bayındırlık ve İskan Bakanına buradan seslenmek istiyoruz. Bakınız sayın bakan karayolları Genel müdürlüğü Teşkilat Yasası TBMM de görüşülürken çalışanlarına sahip çıkma adına gerekli hassasiyeti gösteren Sayın Ulaştırma Bakanının yaptığı gibi, sizden’de çalışanlarınıza sahip çıkmanızı beklerdik. Ama maalesef, çalışanları bir Köle gören zihniyetten böyle bir davranış beklemek hayal diye düşünüyor,. bu hassasiyeti göstermediği içi’nde kınıyor ve insafa davet ediyoruz.Tapu ve Kadastro Çalışanları zor şartlar altında hizmet üretmektedirler. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında çalışanlar, personel eksikliği nedeniyle çalışanların geç vakitlere kadar hizmet için çalışmakta olduğu ve bu iş yoğunluğu nedeniyle yapabileceği hatalar yüzünden zaman aşımı olmayan ölse dahi varislerine kadar intikal eden bir kanun baskısı altında çalışmalarını sürdürmektedirler. Bu çalışanların emeklerini görmezden gelen Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde çalışanların arazide bir fiil vatandaşa hizmet sunan bu hizmetler karşılığı döner sermaye işletmesine milyarlar kazandıran çalışanlara döner sermayeden pay verilmesi önergesine katılmıyoruz diyen Sayın Bakanın sözlerini esefle karşılıyoruz.”
TEŞKİLAT YASASI
Teşkilat Yasa tasarısını değerlendiren Kızıltaş şunları kaydetti: “ Tüm güçlüklere rağmen takdir edilecek bir hizmeti yürütenler için bir teşkilat yasası çıkarılıyor ama içinde çalışanlar yer almıyor,.bunu anlamak mümkün değil. TBMM de kabul edilen bu yasayı çalışanlar adına Sayın Cumhurbaşkanımızdan imzalamamasını talep ediyor ve bekliyoruz. Siz Tapu ve Kadastro çalışanları çıkarılan teşkilat yasasına karşı Türk İmar-Sen Genel merkezin alacağı eylem kararları doğrultusunda Erzurum şubesi olarak sizlerden aldığımız güç ve destekle alınan kararlara uyacağımızı, Tapu ve kadastro çalışanlarının sesini duymamakta ısrar edenleri her platformda hatırlatıp protesto edeceğimizin bilinmesini. Türk İmar-Sen olarak başlatacağımız eylem sürecine tüm Tapu ve kadastro çalışanlarının katılmasını, bizimle birlikte alanlara inmelerini bekliyor ve bu süreçte Sayın Bakana sesimizi gür bir şekilde duyurmak için tüm çalışanların desteğini istiyor ve bekliyoruz.”

 
'Sizi gidi çakma milli görüşçüler..'
 
Cihaner, güller ve alkışlarla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum nefes alacak
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Kent Ormanı” projesi, ...
Erzurum'un kapıları kapanıyor..
Erzurum’un kapılarından en şanslısı, Kars Kapı oldu. Askeri bölge içerisinde ...
Atalay gençliği sorguladı..
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan ...
 
Allah utandırmasın...
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Tesislerin bitmesinden büyük ...
Allah'ın rahmeti üstüne olsun...
Büyük Türk Düşünürü Prof. Dr. Erol Güngör, ebediyete intikalinin 27'inci ...
Palandöken hazır da ya kent merkezi?
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık ...
 
Atasoy övgü topluyor..
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçede göreve başladıktan sonra ...
Sağlıkçılar güvenlik istiyor
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler, ...
Nazar değmez inşallah..
Bölgesel Amatör Lig 1.gurupta mücadele eden Büyükşehirbelediyespor kendi ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri