Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
30 Kasım 2010 Salı - 05:24

Atalay gençliği sorguladı..

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Atalay Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr Mehmet Biber’in yönettiği Birey Üniversite Kitabevi’ndeki “gençlik ve gelecek” konulu söyleşide üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Atalay gençliği sorguladı..

Gençliğin insanlar için kavşak noktası olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Atalay, "Hayatımızla ilgili önemli bir çok kararı gençlik dönemlerinde veririz. Her toplum gençlere yatırım yapmalı. Bizde ise bu bilinç gelişmiş değil. Krize giren toplumları yine gençler kurtarır. Bu gerçeği bilip eğitim sistemimizi buna göre düzenlememiz gerekir." şeklinde konuştu.
// Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Atalay Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr Mehmet Biber’in yönettiği Birey Üniversite Kitabevi’ndeki “gençlik ve gelecek” konulu söyleşide üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini söyledi.
 ‘Gençlik önemli bir nokta. Gençlik bir miras gibidir. Bereketlidir. İnsanoğlu diğer canlılarda olmayan bir şey taşıyor. Gelecek ve tarih insan için önemli bir kavramdır. İnsan oğlunun geçmişte ve gelecekte neler yapıldığını kendisinin ise neler yapacağını bilmesi gerekir. Bu da ancak tarih bilincine sahip olmakla mümkün olur. Gençlik tarih bilincine sahip değil ise geleceğe dönük bir şey elde edemez ve bilinmez bir adrese doğru yürür. Kuran-ı Kerim insan bilinci diri tutma için ‘nereye gidiyorsunuz’ diye her sorar. Aynı soruyu kendisine soran insan kendisini yanlışa düşmekten kurtarmış olur. Birçok peygamberin ve gençlerden oluşan ashabı kehfin gençliklerini Allah için harcadıklarını görüyoruz ’ diyen Orhan Atalay geçlik dönemlerinin önemi konusunda şunları söyledi:
// “Hayatımızla ilgili önemli bir çok karı gençlik dönemlerinde veririz. Gençlik bizim için bir kavşak noktasıdır ve her toplum gençlere yatırım yapmalı. Bizde ise bu bilinç gelişmiş değil. Krize giren toplumları yine geçler kurtarır. Bu gerçeği bilip eğitim sistemimizi buna göre düzenlememiz gerekir. Fakat genliğimiz bir kimlik krizi yaşamaktadır. 1980 öncesi gençliğin bazı davranışlarını eleştirsek dahi bir fikre sahip olmasını ise önemsiyoruz. Bugün Türk siyasetine 1980 gençliğinin yön verdiğini görüyoruz. Bugünün gençliği ise fikirsiz yaşamaktadır. Biz üniversitede okurken hocalar ders anlatırken biz gizli gizli sıraların altına koyduğumuz fikir kitaplarını okurduk. Bugünkü genlere izin verildiği halde böyle bir dertleri yok. Şimdiki öğrenciler soru bile sormuyor. Soru sormayı önemsemeyen mevcut eğitim sistemimiz öğrencileri köreltiyor. Öğrencileri sınav hastası yapan bu sınavmatik eğitim sistemi hemen değiştirilmeli. Üniversite sınavları mutlaka kaldırılmalı. Elbette hak eden herkesin üniversite mezunu olması gerekir. Ancak bu şekilde üniversite mezunu olan kişi hayattan zevk alamaz. İstemediği bir bölümü okuyan kişini durumu sevmediği biriyle evlenen insanın evliliğine benzer. Kişi sevdiği işi yapmalı sevdiği işin kariyerini yapmalı. İşte hayatta bir seçmemiz vardır onu da sağlam ve severek yapmamız gerekir. Gençlerimizi bu hallere sokan sistemi sorgulamamız gerekir. Kısa yoldan bir şeylere sahip olmaktan uzak durmalıyız. Emek harcadığımız her şey bize anlamlı gelir.”
Prof. Dr. Orhan Atalay gençlere nasıl bir rehberlik yapılmalı şeklindeki bir soruyu ise şu şekilde cevapladı: ‘bu toplumun geleceği gençlerde ise onara daha çok yatırım yapmalıyız. Yöneticilerin gençleri anlaması gerekir. Bütçenin büyük kısmını eğitim hizmetlerine ayırmamız gerekir. Kendilerine geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin de kendi sorunlarına ve haklarına sahip çıkmaları gerekir.’
 
 
 
 
 
 

 
Allah utandırmasın...
 
İzcilerden Turgutcan'a teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Allah utandırmasın...
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Tesislerin bitmesinden büyük ...
Allah'ın rahmeti üstüne olsun...
Büyük Türk Düşünürü Prof. Dr. Erol Güngör, ebediyete intikalinin 27'inci ...
Palandöken hazır da ya kent merkezi?
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 2011 Kış Oyunları’na hazırlık ...
 
Atasoy övgü topluyor..
Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ilçede göreve başladıktan sonra ...
Sağlıkçılar güvenlik istiyor
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler, ...
Nazar değmez inşallah..
Bölgesel Amatör Lig 1.gurupta mücadele eden Büyükşehirbelediyespor kendi ...
 
2011 için ilk ciddi sınav
25. Üniversiteler arası Kış oyunlarına ev sahipliği yapacak Erzurum’da ...
Gençler halk müziğinde yarışacak
Erzurum’da sesine güvenen gençler, Gençlik Merkezi tarafından açılacak ...
2011 çayı 10 ton sattı
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (ÇAYKUR), 2011 Kış Oyunları’na özel ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri