Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
28 Aralık 2010 Salı - 07:45

Yaylalı istişare turunda

Geçtiğimiz aylarda kurulması resmileşen 7 devlet üniversitesi ile Türk-Alman Üniversitesi rektörü Konya'da bir araya geldi

Yaylalı istişare turunda

Geçtiğimiz aylarda kurulması resmileşen 7 devlet üniversitesi ile Türk-Alman Üniversitesi rektörü Konya'da bir araya geldi Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in davetlisi olarak Konya'ya gelen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Şanal, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Selçuk Üniversitesi'nde incelemelerde bulundu. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan tarafından bilgilendirilen rektörler ilk olarak Selçuk Üniversitesi kampüsü hakkında Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldız tarafından oluşturulan teknik heyetten bilgiler aldı.
Selçuk Üniversitesi'nin fiziki konumu hakkında rektörlere bilgi veren Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Sizlere öncelikle üstlendiğiniz bu zor görevde başarılar diliyorum. Hepiniz seçilmiş insanlarsınız ve bu görevi başarı ile yerine getireceğinizden hiç şüphem yok. Selçuk Üniversitesi olarak gerek üniversitenizin fiziki yapılanması gerekse bilimsel, sosyal ve kültürel anlamda hazırlayacağınız tüm altyapı çalışmalarına destek vermeye hazırız" dedi.
Yeni kurulan üniversitelerin rektörlerinin ilk kez Konya'da bir araya geldiğini ifade eden Konya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, "Yurtdışında yaklaşık 30 üniversiteyi daha inceleyerek ideal bir kampüs organizasyonu oluşturmaya çalışacağız. İncelemenin Konya bölümü oldukça faydalı geçti. Rektörler Selçuk Üniversitesi'ni inceleyerek zihinlerindeki kampüs organizasyonuna ilişkin karşılaşabilecekleri sorunların çözümü ile ilgili önemli bilgiler aldılar. Kendilerini Konya'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bu konuda bize destek olan Selçuk Üniversitesinin değerli Rektörü ve kıymetli çalışma arkadaşlarına bu toplantıya katılan tüm rektör arkadaşlarım adına teşekkür ederim. İlkini Konya'da gerçekleştirdiğimiz bilgi alışverişi amaçlı toplantılarımız, katılan rektör arkadaşlarımızla birlikte devam edecek" şeklinde konuştu.
Kampüsü ve diğer fakülteleri inceleyen rektörler ise Selçuk Üniversitesi'nin gerek fiziki yapılanma, gerekse akademik yapılanma olarak örnek alınacak bir üniversite olduğunu ifade ederek, kuracakları üniversite için kendilerine örnek teşkil edeceğini dile getirdiler.

 
Çiftçi kafaları karıştırdı
 
2011'e konserli yaklaşım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açık Öğretimde A.Ü. Damgası
Atatürk Üniversitesi, sadece kendi öğrencilerinin değil, açıktan öğretim ...
Üniversitenin de huzuru kaçmasın...!
Atatürk Üniversitesi’nin 43 bini örgün öğretim de olmak üzere 60 binin ...
Milli Ruhu sergilediler
Türkiye’nin dört bir yanından gelen izciler, Sarıkamış şehitleri için ...
 
A.Ü ile ETÜ gönül gönüle
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Atatürk ...
Türk Eğitim Sen'den milli tepki.
Türk Eğitim-Sen, öğrenci andının kaldırılması için propaganda yürütenleri, ...
Veterinerlik marka olma yolunda
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi EAEVE üyesi oldu. Avusturya’nın ...
 
Erzurum O'nu unutmayacak
Atatürk Üniversitesi’nde tam 40 yılını geride bırakan Prof. Dr. M. Sıtkı ...
Esnaftan Yaylalı'ya çağrı..
Erzurum esnafı, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin şehirden bağımsız bir ...
Alkır'ın hayatı eserleştirildi
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri