Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
26 Kasım 2010 Cuma - 03:50

Yaylalı mı, Yavuz mu, Bakan mı?

YÖK, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Fahri Yavuz, Prof. Dr. Nuri Bakan’ın aday olduklarını açıkladı.

Yaylalı mı, Yavuz mu, Bakan mı?

YÖK, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Fahri Yavuz, Prof. Dr. Nuri Bakan’ın aday olduklarını açıkladı.
YÖK Genel Kurulu, Yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılması ve bunun için gereken yasal düzenlemelere yönelik bir çalışma başlatılması kararı aldı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurul toplantısı sona erdi. YÖK Genel Kurulu sonrasında yapılan yazılı açıklamada, yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılması ve bunun için gereken yasal düzenlemelere yönelik bir çalışma başlatılması kararının alındığı bildirildi. Açıklamada genel kurulda, devlet üniversitelerine başvuran adaylar arasından belirlenen 3 adayın Cumhurbaşkanlığı makamına arzına karar verildiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığına bildirilecek
adaylar ve üniversiteler ise şu şekilde belirtildi: "Bursa Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Ali Sürmen, Prof. Dr. Ercan Öztemel, Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Erzurum Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Prof. Dr. Fahri Yavuz, Prof. Dr. Nuri Bakan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Prof. Dr. Hamit Okur, Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Prof. Dr. Galip Akhan, Prof. Dr. Osman Tayfun Dalbastı, Prof. Dr. Mustafa Demirci, Kayseri Abdullah Gül
Üniversitesi Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Prof. Dr. Mustafa Soylak, Konya Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Fatih Nuray, Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Prof. Dr. Metin Doğan, Prof. Dr. Mehmet Bulut, Prof. Dr. Ömer Çaha."
Genel kurulda 12 fakülteye de dekan ataması yapıldığı bildirildi. Dekan ataması yapılan fakülte ve dekanları ise şöyle: "Anadolu Güzel Sanatlar Prof. Dr. Zehra Çobanlı, Boğaziçi Eğitim Prof. Dr. Güzver De Weerdt, Ege İletişim Prof. Dr. Müge Elden, İstanbul Orman Prof. Dr. Ahmet Yeşil, İstanbul Sağlık Bilimleri Prof. Dr. Haydan Sur, İstanbul Siyasal Bilgiler Prof. Dr. Emrah Cengiz, Karadeniz Teknik Eczacılık Prof. Dr. Nurettin Yaylı, Karadeniz Teknik Mühendislik Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, Karadeniz
Teknik Orman Prof. Dr. Emin Zeki Başkent, Karadeniz Teknik Tıp Prof. Dr. Akif Çinel, Ondokuz Mayıs Havacılık ve Uzay Bil. Prof. Dr. Erdem Koç, Süleyman Demirel Tıp Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil."
Vakıf üniversitelerine ait 10 fakülteye de dekan ataması yapıldı. Ataması yapılan fakülte ve dekanları ise şöyle: "İstanbul Aydın Fen-Edebiyat Prof. Dr. Yahya Kemal Yoğurtçu, İstanbul Ticaret Fen-Edebiyat Prof. Dr. Ekrem Savaş, İstanbul Ticaret Hukuk Prof. Dr. Mustafa Erdoğan, İstanbul Ticaret Mühendislik ve Tasarım Prof. Dr. Oğuz Borat, İstanbul Ticaret Ticari Bilimleri Prof. Dr. Ahmet Kara, İzmir Mühendislik Prof. Dr. Tuncay Ege, KTO Karatay Mühendislik Prof. Dr. Ali Okatan, Yaşar Hukuk Prof. Dr.
Mustafa Ruhan Erdem, Yaşar Mimarlık Prof. Dr. Eltaf Tayfun Taner, Yüni Yüzyıl Eczacılık Prof. Dr. İmer Okar."
İki vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından rektör adayı olarak YÖK'e önerilen adaylarla ilgili olarak görüş bildirilmesine de karar verildiği belirtildi.
Rektör adayları ise şöyle: "Çankaya Üniversitesi Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, istanbul Medipol Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Aydın."

 
Ata Teknokent muamması çözülüyor..
 
DAP'ın GAP kadar kıymeti yok mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler'den çiçekli kutlama
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kent merkezindeki ilk ve ortaöğretim ...
'Narman Türkan Hoca'ya minnettar'
“Bu kutsal topraklarda görev yapmak bir şereftir” diyen Kaymakam Atasoy,“Erzurum ...
Koçak öğretmenlerin coşkusunu paylaştı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak öğretmenliğin kutsal ...
 
Öğretmenin halinden Öğretmen Vali anlar
Vali Öztürk Murgul'da Kaymakamlık yaptığı dönemde aynı zamanda öğretmenlikte yaptığını söyledi.
DOSİAD öğretmenlerin sesi oldu
Öğretmenlere toplumsal konum ve ekonomik açıdan pozitif ayırımcılık yapılması ...
Pasinler Türk Kültürü merkezi olacak
İbrahim Hakkı Hazretleri’nden Alvarlı Efe’ye, Ömer Nasuhi Bilmen’den Babadereli ...
 
Fedakar öğretmene övgü yağıyor
Erzurum'da fedakar öğretmen görme bozukluğu olan öğrencisi ve ablasına ...
Üniversiteler öğrencisiz kalacak..!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, ...
Öğretmenleri lafla hatırlamak olmaz..
Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sabuncuoğlu, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri