Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>HAYATIN İÇİNDEN
1 Aralık 2010 Çarşamba - 00:56

2011'den başka neyimiz var..?

Erzurum, Üniversite Kış Oyunları için yapılan yatırımlar sayesinde, dünyanın en gözde spor ve turizm merkezlerinden birisi haline geldi.

2011 den başka neyimiz var..?

Erzurum, Üniversite Kış Oyunları için yapılan yatırımlar sayesinde, dünyanın en gözde spor ve turizm merkezlerinden birisi haline geldi.
27 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına kısa bir süre kala tüm tesisler hazır hale gelerek, test aşamalarına geçilmeye başlandı. Oyunlar için yedi spor tesisin yapıldığı ve bu zamana kadar 520 Milyon TL harcanan tesisler Erzurum'un çehresini değiştirdi.
UNIVERSIADE projesiyle Erzurum ve Doğu Anadolu'nun doğal güzellikleri gerek bizim insanlarımız gerek oyunlar için şehre gelecek dünya insanları tarafından bilinip tanınacak. Bunun paralelinde Erzurum kış sporlarının ve turizminin doğal bir merkezi konumuna gelecek. Tüm bu gelişmeler başta Erzurum olmak üzere bölge coğrafyasını hizmet sektörünü geliştirecek paralelinde ise şehir müthiş bir gelişim ve dönüşümü yaşayacak. Sonuçta Erzurum kış turizminin birinci sınıf şehirleri arasındaki yerini alarak
gelecekteki statüsünü 'first class' kentler arasına girerek belirleyecek.
ERZURUM'UN  SİMGESİ
Bu zamana kadar çifte minareleriyle anılan Erzurum, artık atlama kuleleriyle bilinecek. Sadece Erzurum'un değil, Türkiye'nin de gözbebeği ve gurur abidesi olan atlama kuleleri, 70.300 milyon TL'ye mal oldu. 05.04.2009 tarihinde ihaleye çıkarılan ve çok kısa bir süre önce teslim edilen atlama kuleleri, şimdilerde ise test müsabakalarına ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşatacak tüm ülkeye...
Erzurum'un her noktasından görülen ve özellikle geceleri etrafına farklı renklerde ışık saçan atlama kuleleri, Avrupa'nın birinci, dünyanın ise üçüncü en büyük kuleleri olarak tarihteki yerini aldı.
Cemal Gürsel Stadyumu'nun yanına inşa edilen 3000 ve 500 kişilik buz hokeyi salonları görünüm itibari ile adeta abi-kardeş görüntüsü veriyor...
18.11.2008 tarihinde ihaleye çıkarılan ve teslim edilen buz hokeyi salonları yaklaşık 25.500 milyon TL'ye inşâ edildi. Oyunlar sırasında Buz Hokeyi maçlarına ev sahipliği yapacak olan modern salonlarda izleyenler keyifli dakikalar geçirecek.
Dünyanın en iyi kayak merkezi olmaya aday olan Konaklı ilçesi, karın kalitesi ve alanın yapısından dolayı profesyonel kayakçıların yeni adresi olacak.
26.03.2009 tarihinde ihale edilen ve 16.434 milyon TL'ye mal olan Konaklı Kayak Merkezi'nde kayak okulu, kamp eğitim merkezi, 4 adet telesiyej ve diğer kontrol bakım üniteleri ile kayakçıların gönlünü fethetti. Konaklı Kayak Merkezi oyunlar süresince alp disiplini müsabakalarına ev sahipliği yapacak.
BUZ PATENİ YATIRIMI
17 ekim 2006 tarihinde ihaleye çıkan ve teslim edilen buz pateni salonu 8.395 Milyon TL'ye inşa edildi. Erzurum merkezde yapımı tamamlanan ve 2 bin kişiyi ağırlayacak olan buz pateni salonu, oyunlar sırasında enfes müzikler eşliğinde gerek yarışmacı sporculara gerek seyircilere müsabakalar boyunca romantik saatler yaşanmasına sebep olacak.
//CURLİNG ATILIMI
İskoçya'da yapılan Avrupa Curling Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza atan Bayan Curling Milli Takımı yeni salonuna da kavuşmuş oldu... Türkiye için yabancı olan "buzun satrancı" olarak değerlendirilen Curling'de özellikle bayanlar Üniversiteler Kış Oyunları'nda başarılı olmak için mücadele verecek.
28.11.2008 tarihinde ihale edilen ve kısa bir süre önce teslim edilen bin kişilik curling spor salonu toplamda 10.947 milyon TL'ye mal oldu.
Short Trackçılar için inşa edilen 500 kişi kapasiteli Short Track Spor Salonu oyunlar zamanında hızı seven patencilerin adresi olacak. 8.254 Milyon TL'ye mal olan Short Track Spor Salonu 28.11.2008 tarihinde ihale edilmişti.
Oyunlar süresince merkeze 35 kilometre ile en uzak tesis olarak görülen Kandilli Biatlon ve Kayaklı Koşu Tesisleri modern yapısı ile dikkat çekiyor. Tesiste; kamp eğitim merkezi, atış poligonları biatlon okulu gibi birçok detay düşünülmüş...
27.03.2009 tarihinde ihale edilen tesis 10.593 milyon TL'ye mal olarak kısa bir süre önce teslim edildi.
OYUNLAR KÖYÜ
Atatürk Üniversitesi Kampusu içerisinde yer alan ve ek olarak 3 bin kişilik takviye yurt binaları modern görüntüsüyle burada kalacak sporcuların hoş vakit geçirmesini fırsat verecek. Yarış dışında kalan zamanlarda gerek sporcuların gerek antrenör ve yöneticilerin güzel vakit geçirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayan donanımlı yurt binaları 43.796 Milyon TL'ye inşa edildi.
Atlama kulelerinin karşısında nazar boncuğu gibi görünen yut binaları, oyunlar zamanında oyunlar köyü olarak kullanılacak.  Erzurum'un tarihi stadı Cemal Gürsel Stadyumu'nun eski halinden eser yok şimdi... Yaklaşık 17 Milyon TL'ye mal olan Cemal Gürsel Stadyumu modern yapısı ve estetik görünümü ile Erzurumluların gönlünü fethetti. 20 bin 800 seyirci kapasiteli yeni stat UEFA standartlarına da sahip...Oyunların açılış ve kapanış seremonilerinin yapılacağı stadın ismi UNIVERSIADE ARENA olarak değiştirildi.

 
Trafiği toplu ulaşımcılar bozuyor..
 
Hava kirliliği rakımdan kaynaklanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denetimsiz kazanlar bomba gibi...
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilcisi Nejmi Furunci, denetimsiz ...
Ruhlarını şiirle dinlendirdiler
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. ...
Cihaner'e coşkulu uğurlama
Adana'ya Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ...
 
2011 İzmir'de tanıtılacak
Uluslararası “6. Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali” İzmir Balkan Ülkeleri ...
Hastanelerde öncelik sırası değişti
Hastanelerde poliklinik muayenelerinde öncelik sırası değişti.
Akdağ'ın ceddine rahmet..
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi ...
 
2011'e 'parklı destek'
Erzurum’daki önemli tarihi eserler arasında yer alan Yakutiye Medresesi ...
Engellilere AB açılımı
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı; “Türkiye de Özürlülüğe Dayalı ...
Bakımevi'ne siyasi destek
İl Genel Meclis Başkanı İhsan Özdemir, İl Genel Meclisi AK Parti Grup ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri