Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
17 Mayıs 2011 Salı - 15:38

Aydemir'e yoğun ilgi

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir Karayazı’nın köylerini ziyaret ederek, halkla istişare etti. Yoğun sevgi gösterisi ve ilgiyle karşılanan Aydemir, görüşmelerinde AK Parti’nin 8.5 yılda gerçekleştirdiği tarımsal atılımları ve kırsal kesim yaklaşımını anlattı.

Aydemir e yoğun ilgi

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir Karayazı’nın köylerini ziyaret ederek, halkla istişare etti. Yoğun sevgi gösterisi ve ilgiyle karşılanan Aydemir, görüşmelerinde AK Parti’nin 8.5 yılda gerçekleştirdiği tarımsal atılımları ve kırsal kesim yaklaşımını anlattı.
KÖYLERDE AYDEMİR’E YOĞUN İLGİ
Üzengili , Sarıyamaç, Tosunlu, Çayırbeyli, Aşağı İncesu ve Aşağı Söylemez köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Aydemir AK Parti iktidarıyla birlikte köylerin yaşanabilir olması, tarım arazilerinin değerlendirilerek katma değere dönüştürülmesi, kırsalda istihdam alanları oluşturulması amacıyla önemli yatırımlar başlatıldığına dikkat çekerek, KÖYDES Projesinin köylere çağdaş bir bakış getirdiğini ifade etti.
KÖYDES YAKLAŞIMI VE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM REFORMU
Yıllarca ihmal edilmiş köy altyapılarının AK Parti iktidarıyla birlikte ele alındığını ve bu alanda bir hizmet seferberliği başlatıldığının altını çizen Aydemir, “ Sayın Başkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hayata geçirilen KÖYDES, içme suyu, enerji, imar, yol ve kanalizasyon gibi temel ihtiyaçların yerinde ve zamanında halkın, köylümüzün hizmetine sunulmasını amaçlıyor. KÖYDES Projesi köylümüze yeni ufuklar çizdiği gibi, kırsal kesimdeki ekonomik ve sosyal değerlerinde ortaya çıkarılmasını sağlıyor. Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ’ın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm reformuyla artık köylerde yaşayan kardeşlerimiz yerinde sağlık hizmeti alıyor. Acil durumlarda hava ambulans sistemiyle vatandaşımız donanımlı sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor. AK Parti’nin bu hizmet yaklaşımı insana verilen önemin sonucudur. Bizim için insan, yaratılmışların en şereflisidir. “ dedi.
EĞİTİMDE ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
YİBO uygulamalarıyla köylerde çağdaş bir eğitim açılımının başlatıldığını anlatan Aydemir, ücretsiz ders kitabı ve okul gereci dağıtımının ilk kez AK Parti iktidarıyla başlatıldığını, böylelikle eğitimde bir fırsat eşitliği süreci oluşturulduğunu söyleyerek, “Ak Parti öncesinde, Yıllarca bu ülkede köylü vatandaşımız hizmetsizliğe mahkum edildi. Yola, suya, okula, elektriğe muhtaç bırakıldı. Sonrada kırsalda yaşayan insanlarımız hep sözde kalan vaatlerle istismar edildi. AK Parti iktidarıyla birlikte bu istismar dönemi sona erdirildi. İnsan odaklı bir hizmet anlayışı hayata geçirilerek köylerimizin yaşanabilir hale gelmesi için ciddi bir seferberlik başlatıldı. Sağlık, eğitim hizmetleri köylü kardeşlerimizin ayağına götürüldü. AK Parti kırsal kesimde bir hizmet reformu başlatarak, insana verdiği önem ve kıymeti ortaya koydu” dedi.
AK HİZMETLERLE BAŞLAYAN ÇAĞDAŞ SÜREÇ
AK Parti iktidarının attığı çağdaş adımlarla köylünün toprağıyla barışık hale geldiğine işaret eden Aydemir şunları söyledi, “ AK Partinin hizmet felsefesi insana sevgiye dayanır. İnsanımızın onur ve haysiyetine saygıya dayanır. Köylerimiz 8.5 yıldan bugüne kadar sürdürülen kararlı, ciddi ve çağdaş adımlarla bir değişim ve dönüşüm süreci yaşıyor artık. Kırsal alandaki tarımsal potansiyel değer buluyor, beşeri sermaye saygı görüyor.”
TARIMSAL ATILIMLAR
AK Partinin tarım alanlarının değerlendirilmesi ve tarım potansiyelinin ekonomiye kazandırılması yolunda attığı adımların başında sulama ve enerji yatırımlarının geldiğini hatırlatan Aydemir, “ Karayazı gerek sosyal ve gerekse ekonomik değerleriyle Erzurum için bir ufuk oluşturacak potansiyeli barındırıyor. Özellikle tarımsal kaynaklarıyla bu güzide ilçemiz büyük bir ekonomik değere sahip. Bu bölgedeki sulama yatırımlarımızın Karayazı’da yeni ve güçlü bir tarım sinerjisi oluşturacağına inanıyoruz. dedi.

 
Tiyatro Şöleni başlıyor
 
Yavilioğlu önceliklerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Narman turu
CHP birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Palandöken seçim gezilerini ...
Aksak’tan yalan habere tepki
AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak Tekman gezisi ile ilgili olarak ...
Aydemir'den 'İstikrar' vurgusu
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Karayazı ilçesinde seçim ...
 
Yavilioğlu Horasan'da seçmenlere seslendi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum milletvekili adayı Dr. Cengiz ...
MHP adayları ilçe turunda
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili adayları Oktay Öztürk, ...
Akdağ'dan milli mesaj
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Biz bu memleketi böldürmeyiz, bu al bayrağın ...
 
Yavilioğlu işadamlarıyla görüştü
Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Aziziye İlçesinde 1.Organize ...
Aydemir ekonomik gündemi ele aldı
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, 8 buçuk yıllık Yıllık Ak ...
Has Partililer seçmenle buluştu
Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Erzurum Milletvekili adayları da, sahaya ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri