Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
19 Mayıs 2010 Çarşamba - 07:15

BAHÇELİ ERZURUM'UN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anadolu'ya taşınan bağımsızlık ideali ve mücadele azmi, Havza'da alevlendi, Amasya'da körüklendi, Erzurum'dan yayıldı ve Sivas'tan tüm vatan sathına mal oldu” dedi.

BAHÇELİ ERZURUM UN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anadolu'ya taşınan bağımsızlık ideali ve mücadele azmini, Havza'da alevlendi, Amasya'da körüklendi, Erzurum'dan yayıldı ve Sivas'tan tüm vatan sathına mal oldu”dedi.

//BAHÇELİ MESAJ YAYIMLADI

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Samsun'a çıkışın bu yıl dönümünde, geçmişin şahsiyetli ve muhterem mücadele ruhunun hedeflediği millet ve devlet idealinde, bozulma tehlikesinin vasat bulmak üzere olduğuna maalesef üzülerek şahit olmaktayız" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Bahçeli, "Samsun'a çıkışın, Birinci Dünya Savaşı'nda yenilmiş, sonrasında şartları ağır bir ateşkes anlaşmasıyla ordusu dağıtılmış, işgallerle haysiyeti zedelenmiş, bitkin ve çaresiz kalan milletimizin silkinip ayağa kalkışı olduğunu belirtti. Anadolu'ya taşınan bağımsızlık ideali ve mücadele azminin, Havza'dan alevlendiğini, Amasya'dan körüklendiğini, Erzurum'dan yayıldığını ve Sivas'tan tüm vatan sathına mal olduğunu söyleyen Bahçeli, "Türk milleti, hürriyetini zincire vurmak isteyen yabancı tutkulara, hain çıkarlara, alçak niyetlere karşı amansız bir mücadele vermiş, al bayrağımızı Anadolu'nun her köşesine bir daha inmemek üzere yiğitçe dikmiştir. Etrafı dört bir koldan kuşatılan milletimizin hak ve hukukunu ayaklar altına alma küstahlığı gösterenler, hiç ummadıkları ve asla şahit olmadıkları bir direnişle karşılaşmışlar, tarihi emellerini ve heveslerini hayata geçiremeden, kutsal vatan topraklarını terk etmek zorunda kalmışlardır" dedi.

//YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM

Sömürgeci güçlere teslim olmaktansa yok olmayı yeğleyen, bunu da "Ya istiklal Ya ölüm" diye sistemleştiren kutlu zihniyetin, topraklarımızı parselleyerek aralarında taksim eden bedbahtları, vatanımızdan sürüp çıkarmalarının elbette Samsun'dan itibaren beliren derin kavrayış, tavizsiz milli duruş, gözleri kamaştıran inanmışlık ve Türk milletine adanmışlıkla gerçekleştirildiğini belirten Bahçeli, "Dünün, bu iftihar ettiğimiz milli gerçekleri her zaman aklımızda ve davranışlarımızı yönlendiren motivasyonunodağında olacaktır. Samsun'a çıkışın bu yıl dönümünde; geçmişin şahsiyetli ve muhterem mücadele ruhunun hedeflediği millet ve devlet idealinde, bozulma tehlikesinin vasat bulmak üzere olduğuna maalesef üzülerek şahit olmaktayız" dedi.

//MİLLET BİLİNCİ

91 yıl önce, Türk milleti etnik topluluklar koleksiyonu olsun diye Samsun'a çıkılmadığını vurgulayan Bahçeli, "91 yıl önce, etnik ve mezhepsel aidiyetler millet bilincinin önüne geçsin diye ilk adım atılmadı. 91 yıl önce, gelecekte demokrasi maskesiyle ortaya çıkacak çoğunlukçu zihniyetin, içine düştüğü zihinsel çürümüşlük ve bozgunla, Türk milli kimliğini boğması ve bastırması için kurtuluş mücadelesi başlatılmadı. Aziz Atatürk ve kurucu kahramanlar; sonraki nesillerin, başkalarına ait stratejik kanaat

ve görüşlere tutunarak, değişik başkentlerin ileri uç karakolu olmak için çırpınmaları ve küresel düzenin bekçileri olmaları için Samsun'a çıkmadı. Dünün işgal zihniyetinin topla, tüfekle yapamadığını, meydan savaşlarıyla başaramadığını, anlaşma masalarında ulaşamadığını; bugünün sözü geçenleri gerçekleştirsin diye de Samsun'dan hürriyet meşalesi yakılmadı. Şanlı mazimizi ve tarihi kimliğimizi, şimdinin küresel siyaset kazanın içinde eritmek ve yok etmek üzere ellerini ovuşturanlara, içimizden lojistik

imkan ve destek sağlanması için ise Samsun'a hiç çıkılmadı" dedi.

 

 

//SAMSUN’A ÇIKAN YÜCE İRADE

Bahçeli, "Samsun'a, Türk milletinin namusunu, şerefini kurtarmak ve kimseye muhtaç olmadan var olabilmesi için çıkıldığını kaydederek, "İşgalci mihrakların bayrakları altında, sömürge valileri yönetiminde köle olmamak için Samsun'dan Anadolu'ya ulaşıldı. Ne kadar övünsek azdır ve ne kadar gururlansak yeterli değildir. Azametli bu ruhu sonuna kadar muhafaza edeceğimizden ve milli birliğimize yönelen her türlü tehdide karşı, Samsun'a çıkan iradenin sahip olduğu inançla cevap vereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

Geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin, dünün muhterem hadiselerini iyi öğrenerek, onlardan sonuçlar çıkarmalarının çok önemli olduğuna ifade eden Bahçeli, "Millet olarak nereden gelip nereye gittiğimiz konusunda kafalardaki berraklık, kökeni geçmişe dayanan sorunlar karşısındaki milli tutum, 'geleceğin Türkiye'sine ben nasıl katkı sağlarım' kaygısı ve ecdadımızın hürmetle yad edilmesi gençlerimizin başlıca sorumlulukları arasındadır. Bunun yanı sıra, yarının yetişkinleri olan gençlerimize; mutlu, huzurlu ve donanımlı olmaları için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetişmeleri konusunda önlerine çıkan sorunların giderilmesi hepimizin görevi olmalıdır. 19 Mayıs'ın 1919'un bu çok özel yıldönümünde, aziz milletimizin ve değerli gençlerimizin bayramını içtenlikle kutluyorum. Samsun'dan başlattıkları kurtuluş mücadelesiyle, bizlere kutsal bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli kahramanlara Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükran, minnet ve tazimle anıyorum"

 
DHKP-C OPERASYONU
 
TEŞVİK ONAYI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHKP-C OPERASYONU
Erzincan’da DHKP-C terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ...
Dünyanın ünlü ressamları Erzurum'da buluştu
Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Erzurum ...
Yağmur sele dönüştü
Erzurum’un Oltu İlçesinde etkili olan yağmur sele dönüştü. Şenkaya ilçesine ...
 
İZMİR'E EN BÜYÜK DESTEĞİ ERZURUM VERDİ
Birinci Dünya Savaşı sonrasında Paris’te toplanan Uluslararası Barış Konferansı’nın ...
AKSAK, AĞIR KONUŞTU
AK Parti Milletvekili Aksak, eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın malum kaset ...
5. GÜN, SONUÇ ALINAMADI
Erzurum’un Tekman ilçesinde kaybolan 7 yaşındaki iki kız çocuğundan 5 ...
 
KORKUT ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Cedit mahallesi Dere sokakta başlatılan ...
ATATÜRK ÜNİVESİTESİ'NE ÖVGÜ
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ertugay ve MHP İstanbul Milletvekili ...
METEOROLİJİ UYARDI
Erzurum İl Kriz Merkezi Başkanlığı’nca sel uyarısı yapıldı. BUgün beklenilen ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri