Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
19 Mayıs 2010 Çarşamba - 07:21

TEŞVİK ONAYI

Et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak uygulanan hayvancılık hibe programının Erzurum fotoğrafı netlik kazandı.

TEŞVİK ONAYI

DAP kapsamındaki hayvancılık teşvikleri, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde en az 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip projeli etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletme yatırımlarında, hayvan alımı ile süt sağım makinası ve soğutma tankı alımlarına yüzde 40, yarı açık ahır yapımına ise, yüzde 30 hibe desteği verilmesini öngörüyor.

//TARIM TEŞVİKLERİ AÇILIMI

Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, DAP kapsamında verilen hibe desteklerin Erzurum ayağını açıkladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na Erzurum’dan sunulan 19 projeden 7’sinin kabul edildiğini açıklayan Altun, proje çerçevesinde verilecek olan hibe desteğin ise, 2 milyon 345 bin 995 TL olduğunu bildirdi. Hayvan alımı, sağım sistemi, soğutma tankı ve inşaat alanında yapılan destekleme toplamının 7 proje için geçerli olduğunu belirten Altun, söz konusu desteklerin 2010–2012 dönemi için geçerli olduğunu kaydetti.

//HİBE DESTEKLERİN AYRINTILARI…

Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, hazırlanan 7 proje çerçevesinde 695 adet hayvan alımı için 1 milyon 614 bin, 6 adet soğutma tankı için 214 bin 470 ve 6 adet inşaat işi için 517 bin 526 TL tutarında hibe desteği verileceğini dile getirerek, toplam destekleme tutarının 2 milyon 345 bin 995 TL olduğunu bildirdi.

Projesi bakanlık tarafından uygun görülen başvuru sahiplerini de açıklayan Altun, “Feyzullah Akpunar, Mehmet Ali Korkusuz, Turgut Aras, Ethem Uzun, Mustafa Karakelle, Gün Hayvancılık Süt ve Süt Ürünleri ile Halis Dış Ticaret adlı proje sahipleri, DAP kapsamında verilecek olan hayvancılık teşviklerinden faydalanmaya hak kazandılar.” diye konuştu. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından projelerine onay verilen işleticilerin, bir ay içerisinde faaliyete başlamaları gerektiğini vurgulayan Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, bütün projelerin 1 Aralık tarihine kadar teslim edilmiş olması şartının bulunduğunu hatırlatarak, hayvancılık teşviklerinden mutlaka faydalanmaları yönünde üreticilere çağrıda bulundu.

//ALTUN, UYGULAMA ESASLARINI ANLATTI

Karar kapsamında, gerçek veya tüzel kişilerce kurulacak işletmelerin, uygulanacak hibe desteğinden bir kez yararlandırılacaklarını ve yatırım tutarının desteklemeye esas üst sınırının, her yıl uygulama esasları tebliğinde belirleneceğini anlatan Mustafa Altun, “Yatırım tutarının üst sınırı aşan kısmı, ayni katkı olarak yatırımcı tarafından karşılanacak. Her bir proje sahibi sadece bir projesi için hibe desteğinden yararlanabilecek. Uygulanacak hibe desteğinden, projesi onaylanan ve projesinde belirtilen süre içinde yatırımı tamamlanan işletmeler yararlanacak. Yatırımın tamamlanamaması halinde, ek süre verilmesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı il müdürlükleri yetkili olacak.” ifadelerini kullandı.

 
BAHÇELİ ERZURUM'UN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
 
ERZURUM 2011'E HAZIR DEĞİL
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAHÇELİ ERZURUM'UN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anadolu'ya taşınan bağımsızlık ideali ...
DHKP-C OPERASYONU
Erzincan’da DHKP-C terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ...
Dünyanın ünlü ressamları Erzurum'da buluştu
Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Erzurum ...
 
Yağmur sele dönüştü
Erzurum’un Oltu İlçesinde etkili olan yağmur sele dönüştü. Şenkaya ilçesine ...
İZMİR'E EN BÜYÜK DESTEĞİ ERZURUM VERDİ
Birinci Dünya Savaşı sonrasında Paris’te toplanan Uluslararası Barış Konferansı’nın ...
AKSAK, AĞIR KONUŞTU
AK Parti Milletvekili Aksak, eski CHP Genel Başkanı Baykal'ın malum kaset ...
 
5. GÜN, SONUÇ ALINAMADI
Erzurum’un Tekman ilçesinde kaybolan 7 yaşındaki iki kız çocuğundan 5 ...
KORKUT ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, Cedit mahallesi Dere sokakta başlatılan ...
ATATÜRK ÜNİVESİTESİ'NE ÖVGÜ
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ertugay ve MHP İstanbul Milletvekili ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri