Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>SİYASET
14 Ekim 2010 Perşembe - 06:37

Bu halkın çektiği nedir?

MHP Erzurum Milletvekili Ertugay Türkiye'nin son yıllara kadar Suudi Arabistan'a kurbanlık hayvan gönderen bir ülke olduğunu, bu yıl ise kurbanlık hayvan ithal etmeye başladığını söyledi. Ertugay, Tarım Bakanı'nın, böyle ciddi meseleler konuşulurken sürekli tebessüm ettiğini söyledi.

Bu halkın çektiği nedir?

MHP, Türk tarımı ve hayvancılığının sorunlarını araştırmak için komisyon kurdu. Başkanlığını MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay’ın yürüteceği Komisyon, hazırlayacağı raporu daha sonra kamuoyu ile paylaşacak. Erzurum Milletvekili Zeki Ertuygay, Afyon Milletvekili Abdulkadir Akcan, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ve Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu'ndan oluşan komisyon, hayvancılık ve bu alanda iştigal eden çiftçilerin sorunlarına ilişkin çok yönlü araştırma ve incelemelerde bulunacak.
MHP Erzurum Milletvekili Ertugay ise Türkiye'nin son yıllara kadar Suudi Arabistan'a kurbanlık hayvan gönderen bir ülke olduğunu, bu yıl ise kurbanlık hayvan ithal etmeye başladığını söyledi. Ertugay, Türkiye'ye bu yıl çok ucuz, çok kalitesiz ve sağlık açısından riskli etler girebileceğine işaret etti. Tarım Bakanı Eker'e de tepki gösteren Ertugay, bu milletin yüzüne bakamaması gereken Tarım Bakanı'nın, böyle ciddi meseleler konuşulurken sürekli tebessüm ettiğini söyledi.
MHP, hayvancılık ve et konusunda yaşanan sıkıntıları araştırmak üzere bir komisyon kuruyor. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Et ithalatı afyon gibidir. Öyle bir tiryakiliktir ki nerede duracağı belli olmaz" dedi. MHP Grup Başkanvekili Şandır, Meclis'te Tarım Komisyonu'nun MHP'li üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Protein ihtiyacının karşılanması için en önemli unsur olan etin bugün Türkiye'de altın noktasına ulaştığına işaret eden Şandır, "Artık bulunmaz meta. Fakir fukaranın yiyemeyeceği bir gıda malzemesi haline geldi" diye konuştu.
Krize dönüşen et meselesini TBMM'de kurulacak bir komisyon vasıtasıyla araştırmayı amaçladıklarını kaydeden Şandır, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in, çok yakışıksız bir tavır takındığını ve önerilerinin gülümsenerek geçildiğini söyledi. Şandır, önergelerinin kabul edilmemesi üzerine MHP'nin Meclis grubu olarak et ve hayvancılık konusunun araştırılması için bir komisyon kurmaya karar verdiklerini belirtti. MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay başkanlığındaki komisyonda Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ve Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu'nun yer alacağını belirten Şandır, komisyonun çalışmalarından sonra hazırlayacağı raporu kamuoyuyla paylaşacağını dile getirdi. Şandır, "Meclis araştırmazsa bu konuyu MHP araştıracak" diye konuştu.
MHP Grup Başkanvekili Şandır, et ithalatının, AK Parti'nin Türk çiftçisine zulmü olduğunu savunarak, "Sıra neyin ithalatında? AK Parti hükümetini ve Tarım Bakanı'nı, Türk çiftçisine ve tüketicisine saygılı olmaya çağırıyoruz. Merhamet duygusu ve dürüstlük ithalatına ne zaman başlayacaksınız. Başta Tarım Bakanı olmak üzere hükümeti, milletten özür dilemeye davet ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan da Bakan Eker'in sürekli spekülatörlerden bahsettiğine işaret ederek, "Türkiye'de spekülatörler vardır. Bu spekülatör Et ve Balık Kurumudur. Et ve Balık Kurumu kendi başına fiyat belirleyemeyeceğine göre sayın Bakan'ın bahsettiği spekülatör kendisinden başkası değildir" şeklinde konuştu.
Kurbanlık fiyatlarında yaşanacak artışa da değinen Akcan, Diyanet Vakfı'nın ortalama 450 TL'ye kurban keseceğini açıkladığını hatırlatarak, 3 yıl önce ise bedelin 150 TL olduğuna dikkat çekti. Meclis Genel Kurulu'nda, verdikleri önergenin görüşmeleri sırasında Tarım Bakanı Eker'in takındığı tavra da tepki gösterdi.

 
Erzurumlu ekmeği zamsız yiyecek
 
Ye ye bitmez...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET ŞENEL 15 Ekim 2010 Cuma 02:12

Milletvekilimizin sesi seçim yaklaştı da çıktı..Evi bile Erzurum'da değil. Ben bu çabalara inanmıyorum, samimi değiller. Elbette Bakan güler, ama kimin üstüne..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başörtüsü sorununu siyasi partiler çözer
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran TBMM Başkanı Şahin, ...
Cengiz'den Gezköyü başarısı
Kentsel dönüşümün örnek ilçesi olarak gösterilen Aziziye’de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor
TBMM Başkanı Şahin Erzurum'a geldi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Atatürk ...
 
Büyükşehir 2011'e endekslendi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, atıl durumda bulunan serbest ticari ...
Türk Sağlık-Sen'de nöbet değişikliği
Türk Sağlık-Sen Erzurum şubesi 4. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. ...
Psikolojileri bozulmuş!
Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’la görüşmesiyle ...
 
SP yaralarını sarıyor
Numan Kurtulmuş’un, Genel Başkanlık görevini bırakarak istifa ettiği Saadet ...
Meclis aritmetiği değişti
Erzurum İl Genel Meclisi'nde Mehmet Ciğal'ın istifası sonrasında SP'li ...
Gençlerden Erbakan'a dastek
SP İl Gençlik Kolları’nca istişare toplantısı yapıldı.Toplantı öncesi ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri