Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EKONOMİ
17 Mayıs 2011 Salı - 15:24

Bunlar da pirim rekortmenleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Haftası etkinlikleri kapsamında basın toplantısı düzenleyen İl Müdürü Hulusi Bumin, 2010 yılında en yüksek prim ödeyen ilk 10 kuruluşu açıkladı.

Bunlar da pirim rekortmenleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Haftası etkinlikleri kapsamında basın toplantısı düzenleyen İl Müdürü Hulusi Bumin, 2010 yılında en yüksek prim ödeyen ilk 10 kuruluşu açıkladı.
Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK binasında basın toplantısı düzenledi. İl Müdürü Hulusi Bumin, hafta içerisinde sivil toplum kuruluşlarını, vatandaşı, kurumları ziyaret ederek torba yasanın getirdiği yenilikleri, yapılandırma süreçlerini anlatacaklarını söyledi. Bumin, Erzurum’da 2010 yılında zamanında ve en fazla prim ödeyen işverenleri de açıkladı. İşverenler sırasıyla şöyle; 3 milyon 601 bin 120 lira prim ödeyen Turkcel Bilgi İletişim birinci olurken, ikinci sırada 3 milyon 210 bin 754 lira primle Aşkale Çimento A.Ş, üçüncü sırada 2 milyon 945 bin TL primle Kop Krom Madencilik A.Ş, dördüncü sırada Türk Telekom, beşinci sırada Yedigöl Hidro Elektrik, altıncı sırada Finans Bank, yedinci sırada Şifa Hastanesi, sekizinci sırada BİM Mağazaları, dokuzuncu sırada Senerji Üretim Şirketi, onuncu sırada ise Oltu Kömür Madencilik yer alıyor."
SGK İl Müdürlüğü Çok Hizmetli Salonunda basın toplantısı düzenleyen Bumin, kışlalarda askerleri, sivil toplum kuruluşlarını, kuruma en yüksek pirim ödeyen işverenleri ziyaret ederek, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi vereceklerini SGK olarak kayıt dışı istihdam ve kaçak işçi ile mücadele konusunda çalışmalarının etkin bir şekilde devam edeceğini vurguladı.
BUMİN YENİDEN YAPILANDIRMAYI ANLATTI
Daha sonra torba yasanın getirdiği yenilikleri, yapılandırma süreçlerini aktaran Bumin, Erzurum'da 2010 yılında zamanında ve en fazla prim ödeyen kurumları açıkladı. Kurumlar sırasıyla şöyle; 3 milyon 601 bin 120 lira prim ödeyen Turkcel Bilgi İletişim birinci olurken, ikinci sırada 3 milyon 210 bin 754 lira primle Aşkale Çimento A. Ş, üçüncü sırada 2 milyon 945 bin TL primle Kop Krom Madencilik A. Ş, dördüncü sırada Türk Telekom, beşinci sırada Yedigöl Hidro Elektrik, altıncı sırada Finans Bank, yedinci sırada Şifa Hastanesi, sekizinci sırada BİM Mağazaları, dokuzuncu sırada Senerji Üretim Şirketi, onuncu sırada ise Oltu Kömür Madencilik”
SİLİKOZİS HASTALARINI KAPSAYAN YASA
6111 yasası ile 5510 sayılı yasanın bazı maddelerini değiştirdiği gibi yeni bazı maddeler de getirdiğine dikkati çeken Bumin, şunları kaydetti: “Burada iki tanesi çok önemli, çünkü kanunda süre tanımış. O yasalardan birincisi silikozis hastaları var. Bu hastalar zaten sigortalı olanlar, iş kazası ve meslek hastalığı yönünden müracaatını ederek bu hastalıktan dolayı maliyetini tespit ettirebiliyorlar. Ancak sigortası olmayan silikozis hastalarımızın tedavisi çok uzun sürdüğü için bu kanunla, hastalarımıza bir emeklilik hakkı tanındı. Kanunda 3 ay süre tanında, bu süre de 25 Mayıs'ta doluyor. Eğer silikozis hastası varsa 25 Mayıs'a kadar müdürlüğümüze müracaat ederek, maliyet aylığı talep edebilecekler. Bu hastalardan şuna kadar bize 33 kişi müracaat etti.”
Kayıt dışı yerlerde, kayıt dışı çalışanlardan silikozis hastalığına yakalananların 3 aylık süre içerisinde müracaat etmeleri halinde tanınan haktan yararlanabileceğini vurgulayan Bumin, "Bu süre içerisinde bunlara bakmakla yükümlü olduğu kişiler, bir başka şekilde güvencelerinin bulunmaması halinde, hem genel sağlık sigortası hükümlerinden yararlanamıyor, hem de bir geliri bulunmamaktaydı" diye konuştu.

 
Hizmet ödülleri sahiplerini buldu
 
Aziziye'de sosyal belediyecilik adımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye ortalamasını geçtik..
Erzurum, 2010 Yılı Vergilendirme Dönemi’nde, Gelir Vergisi’nde olduğu ...
DASİDEF'ten bölgesel atılım
Doğu Anadalo'daki sanayici ve işadamları bölgesel yatırım sinerjisi oluşturmak ...
Kurumlar'da sıralama değişmedi
2010 yılı Erzurum Kurumlar Vergisi Şampiyonu olan Aşkale Çimento, 16 milyon ...
 
Kutlu hizmet hedeflerini açıkladı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah ...
Pusuderesi'ne gün doğdu
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru ...
Hayalleri gerçek oldu
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun temelini attığı Sakalıkesik Ovası ...
 
Yatırımda DSİ farkı
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2003 ile 2010 yılları arasında Erzurum’a ...
NMYO tarımın nabzını tuttu
Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu’nca Narman da “Sığır yetiştiriciliğinin ...
Büyükşehirden hakça adım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile kısa adı Bem-Bir-Sen olan Belediye ve ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri