Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
10 Mayıs 2011 Salı - 08:34

ENER'den Erzurum değerlendirmesi

Erzurum’un ilk düşünce kuruluşu olan ENER’in Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, kentin gelişimine yönelik düşüncelerini, TRT Anadolu’da yayınlanan ‘Anadolu Gündemi’ programında dile getirdi.

ENER den Erzurum değerlendirmesi

Erzurum’un ilk düşünce kuruluşu olan ENER’in Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, kentin gelişimine yönelik düşüncelerini, TRT Anadolu’da yayınlanan ‘Anadolu Gündemi’ programında dile getirdi.
TRT Anadolu’da canlı olarak yayınlanan ve Selahattin Şener'in hazırlayıp sunduğu Anadolu Gündemi programına katılan ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, yüzlerce yerel televizyona yayın servisi yapan bir kanalda Erzurum’un sorunlarının tartışılmasının önemli olduğunu söyledi.
ERZURUM’UN ÖNCELİKLERİ
‘Erzurum nasıl kalkınacak, öncelikli hedefleri ne olacak?’ sorusunun kentin en önemli konusu olduğunu belirten ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, kalkınmanın yolunun kış turizmi, sağlık, eğitim ve hayvancılık sektörlerinden geçtiğini belirterek, “2011 Üniversiteler Arası Kış oyunlarının şehrimizde yapılmasıyla Kış Turizminde sıçranma yaşandı. Sektör önemli tesislere kavuştu, büyük yatırımlar yapıldı. Daha da önemlisi ‘bu iş Erzurum’da olur' anlayışı ülke içinde ve dış dünyada yerleşti. Erzurum, dünya kış turizmi ailesinin birinci sınıf üyesi oldu.
AKDAĞ FARKI
Erzurum'un sağlık merkezi olması konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ, büyük emekler verdi, sağlık alt yapısında önemli adımlar atıldı. Bölge hastanesi fiziki koşullar bakımından sayılı merkezler arasına girdi. Üniversite hastanesi tesis ve hekimlik düzeyi bakımından aşama kaydetti. Organ naklinde iddialı hale geldi. Erzurum'da sağlık kenti kurulması kararlaştırıldı. Bölgenin uluslar arası boyutta ileri sağlık merkezi olmasında bu proje hayati önem taşıyor. Bu gerçekten çok önemli projeleri, daha önce ısrarla önerdiğimiz ‘İngilizce Tıp Fakültesinin’ bir an önce açılması taçlandıracaktır. Erzurum, ‘üniversite şehri’ olma yolunda da büyük adımlar attı. İkinci üniversite yasası çıktı. Teknik Üniversitenin iyi bir teşkilatlanma ve çağdaş bölümlerin açılmasıyla ‘Bilim ve Teknoloji Üssü’ olması mümkündür. Vakıf üniversiteleri de inşallah yakında devreye girecek” dedi.
SIRA TARIM VE HAYVANCILIKTA
Türkiye’nin, hayvancılıkta “Devrimsel Dönüşüm Projesi” uygulamanın merkezinin de Erzurum olması gerektiğini savunan Aksu daha sonra şunları kaydetti;
“Tarım ve hayvancılıkta sağlanan iyileştirmeler var. Yem bitkilerinin ve süt hayvancılığı teşvik ediliyor, kredi desteği sağlanıyor. Tesisleşme yolunda önemli adımların atıldığını gözlemliyoruz. Bu çalışmaların ‘Sektörü ve Türkiye Hayvancılığını Şaha kaldıracak’ bir atılıma dönüşmesinin yolu ‘Erzurum’dan’ geçiyor. Erzurum ve bütünüyle Doğu Anadolu, hayvancılık alanında Ortadoğu ve Avrasya’nın Hollanda’sı olmaya elverişlidir”
“HÜKÜMET YÖNLENDİRMELİ, PROJENİN ARKASINDA SAYIN BAŞBAKAN DURMALI”
Erzurum ve Doğu, hava demiryolu ulaşımı merkezi olma yolunda. Tiflis Demiryolu ve Hızlı Tren projelerinin gerçekleşmesiyle Erzurum 21.Asrın İpek yolu merkezi olacaktır. Bu avantaj ve imkânları bir araya getirdiğimizde Erzurum’un Ortadoğu Ve Avrasya’nın Et, Süt, Bal Merkezi, Olayı Sloganlaştırma Amaçlı Söylüyorum, Hollanda’sı Olması işten bile değil. Hayvancılık ve ileri teknoloji destekli bağlı sanayi, organik tarım, Erzurum’un hala en temel kalkınma ve zenginleşme dinamiğidir. Bu alanda yapılacak sıçrama, gelirin, refahın geniş kitlelere yayılmasına imkân verecektir. Üretim kaynaklı zenginlik yaratımını mümkün kılacaktır. Bunun modeli, Kış Turizminde Uygulanan 2011 modelidir. Yani, politika tespiti ve tesisleşmeyi doğrudan Hükümet yönlendirmeli, projenin arkasında Sayın Başbakan durmalı.”

 
Kış Sporlarında dev adım
 
Curlingte heyecan doruk yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'e Güneş Merceği
Güneş Vakfı Kahvaltı buluşmalarının ilkinde Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Vakıflar Haftası başladı
Vakıflar Haftası nedeniyle Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen ...
Kış Turizmi mercek altında
Türkiye’nin kış sporlarında işe tersinden başladığını belirten Vali Sebahattin ...
 
Medeniyetimizin farkında mıyız?..
Batılı sosyal bilimcilerin, 16. Yüzyıl Osmanlı dönemi için “Vakıf Cenneti” ...
Küçükler’den hizmet istişaresi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, esnaf ziyaretlerinde ...
MHP’de Anneler Günü Buluşması
MHP Erzurum Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Anneler Günü programı ...
 
Dindi Anneler Gününü kutladı
Memur-Sen Erzurum Temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, Anneler Günü dolayısıyla ...
Rus gazeteciden Türkiye'ye övgü
Rusya'nın devlet kanalı Rossiya-2 televizyonu, Türkiye'nin tarihi Kapadokya ...
Görmez Asr-ı Saadet'i anlattı
Malatya'da düzenlenen Hz.Aişe (R.A) konulu bir konferans yoğun ilgi gördü. ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri