Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
11 Haziran 2010 Cuma - 07:18

Esnaf endişeli

Atatürk Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler, yaz tatiline ‘merhaba’ derken, arkalarından bakansa, yine Erzurum oldu. Okulların tatil olması nedeniyle, otogarda olağanüstü bir canlılık yaşanırken, öğrencilerin şehirden ayrılmasıyla birlikte Erzurum ekonomisi de, durgunluğa teslim oldu.

Esnaf endişeli

Atatürk Üniversitesi’ne bağlı fakülte ve yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler, yaz tatiline ‘merhaba’ derken, arkalarından bakansa, yine Erzurum oldu. Okulların tatil olması nedeniyle, otogarda olağanüstü bir canlılık yaşanırken, öğrencilerin şehirden ayrılmasıyla birlikte Erzurum ekonomisi de, durgunluğa teslim oldu. Yaz tatili için memleketlerine dönen öğrenciler, Erzurum Otogarı’nda bugün uzun kuyruklar oluşturdular. Otogarda, yola çıkacakları saati beklemeye koyulan öğrenciler, uzun bir yaz tatilinin heyecanını yaşarken, Erzurum esnafı ise, yeni öğretim yılı için daha şimdiden gün saymaya başladı.

Erzurum Otogarı’nda faaliyet gösteren seyahat acenteleri, Haziran ayının sonuna kadar yaşanacak olan durgunluğun, aslında Erzurum ekonomisinin tükenişinin işareti olduğunu belirterek, öğrencinin şehirden ayrılmasının, sadece yolcu taşımacılık sektörünü değil, bir yaz boyunca hemen her sektörde durgunluk yaşanmasına neden olacağını kaydettiler.

//TATİL DÖNEMİ

Öğrencilerin şehirden ayrılmaya başlamalarıyla birlikte sessizliğin hakim olmaya başladığı Atatürk Üniversitesi kampusu gibi, şehir merkezinde de durgunluk göze çarpmaya başladı. Kampüste, sadece finalleri devam eden öğrenciler kalırken, bir ay sonra tek bir öğrencinin dahi kalmayacağı şehirde, esnaf kara kara düşünmeye başladı.

Çeklerini, senetlerini ve tüm hesaplarını, öğrencinin Erzurum’da olduğu dönemlere göre ayarladıklarını kaydeden esnaf, “Eylül ayı gelinceye kadar kepenkler bize, biz kepenklere bakacağız.” diye konuştu.

//DURGUNLUK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Öğrencilerin şehirden ayrılmaları, yoğunluk dönemi olması nedeniyle en fazla otogar işletmecilerinin yüzünü güldürürken, biletlerin tamamının günler öncesinden satın alındığı bildirildi.

Otogar işletmecileri, “Bizim işlerimizin en hareketli olduğu dönem, okulların tatil olduğu ve eğitim öğretim sezonunun başladığı dönemlerdir. Bunun dışında otogarda çoğu otobüs boş gidip, boş dönmektedir. Yazın nasıl olsa bol bol dinleneceğiz, o halde bu dönemlerde para kazanalım istiyoruz” şeklinde konuştular.

Bu arada karayolu ile yolculuk yapma imkanı bulamayan çoğu öğrencinin ise, TCDD Erzurum Garı’na akın ettiği gözlendi. Hem ekonomik, hem de karayoluna göre daha güvenli oluşu, öğrencilerin ilgisini demiryolu taşımacılığına yönlendirirken, bazı öğrencilerin de, otobüs bileti bulamadıkları için trenle seyahat etmek durumunda kaldıkları belirtildi.

 
CHP'den ulaşım eylemi
 
"Yatırıma açığız"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den ulaşım eylemi
CHP Bursa milletvekili Kemal Demirel, Doğu Anadolu’da demiryollarının ...
12 ile ayrıcalıklı proje
Doğu illerinden batı illerine göçü önlemek için 12 ilde tarım, hayvancılık, ...
Dehşet dolu dakikalar
Erzurum’da freni patlayan şehir içi yolcu otobüsü dehşet saçtı. 20 yolcunun ...
 
Oltu'da yangın
Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Başbağlar köyünde meydana gelen yangında ...
Aziziye sokaklarına kilit taşı döşeniyor…
Aziziye Belediyesi altyapı çalışmalarına hız verdi. Yaz sezonuna 43 bin ...
İcralık oldular
Erzurum İl Özel İdaresi kira gelirlerini ödemeyen 93 işyeri sahibi hakkında ...
 
Ata Teknokent cansız
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “Atatürk Üniversitesi, ...
Çevre Paneli'nde SU tartışması
Çevre Sorunları Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ‘2011’e Girerken ...
Toplu Mezar Kazısı Yapılacak
Atatürk Üniversitesi Türk – Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri