Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
3 Mayıs 2011 Salı - 07:16

Hac başvurularında rekor Erzurum'un

Erzurum’da 2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıt yaptıranların sayısı, bir haftada 9 bin sınırına dayandı. 6 Mayıs’ta sona erecek başvuruların 10 bini aşması bekleniyor.

Hac başvurularında rekor Erzurum un

Erzurum’da 2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıt yaptıranların sayısı, bir haftada 9 bin sınırına dayandı. 6 Mayıs’ta sona erecek başvuruların 10 bini aşması bekleniyor.
Erzurum İl Müftülüğü Şube Müdürü İsmail Yılmaz, 25 Nisan Pazartesi günü başlayan 2011 Yılı Hac Sezonu kayıtlarının sürdüğünü söyledi. Ön kayıt için başvuruda bulunan hacı adaylarının sayısının bir haftada 9 bin sınırına dayandığını açıklayan Yılmaz, Erzurum İl Müftülüğü’nce kabul edilen başvuru sayısının 3 bin 221, ilçelerden yapılan başvuru sayısının da, 5 bin 421 kişi olduğunu bildirdi.
BAŞVURULAR 6 MAYIS’TA SONA ERECEK
Toplamda 8 bin 642 hacı adayının başvurusunu kabul edip, işleme koyduklarını kaydeden Şube Müdürü İsmail Yılmaz, 6 Mayıs’ta sona erecek olan kayıtlar için başvuru yoğunluğunun devam ettiğini söyledi. Şube Müdürü Yılmaz, “25 Nisan’da başlayan ön kayıtlar için hacı adaylarımıza 6 Mayıs’a kadar süre tanındı. Erzurum’da gösterilen yoğun ilginin başvuru için belirlenen en son güne kadar devam etmesini bekliyoruz. Cuma gününe kadar muhtemelen yapılan başvuruların sayısı 10 bini aşacaktır.” diye konuştu.
6 Mayıs’ta sona erecek olan başvuru süresi kapsamında daha önce kayıt yaptırmış olan hacı adaylarının sadece kayıtlarını yenileyeceklerini belirten Yılmaz; başvuruların internet üzerinden de yapılabileceğini hatırlattı. Yılmaz, “Ön kayıt başvuruları 2010 yılında kuraya katılanlar için ‘Kayıt Yenileme’, ilk defa kayıt yaptıracaklar için de, ‘İlk Defa Kayıt Yaptırma’ şeklinde kategoriler yapılacak.” dedi.
Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak olan hacı adaylarının ise, başvurularını internet yoluyla da yapabileceklerinin altını çizen İsmail Yılmaz, internet üzerinden kayıt yaptıran adayların müftülüklere gitme zorunluluklarının bulunmadığına dikkati çekerek, söz konusu adayların, işlemlerini, sistemde kendilerine verilen şifreyle yapabileceklerini kaydetti. 
KURA ÇEKİMİ YAPILACAK
Öte yandan İl Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı ise, 2011 Yılı Hac Sezonu için başvuruların çok yoğun olduğunu kaydederek, “Erzurum’da ön kayıtlara gösterilen ilgi her yıl biraz daha artıyor. Özellikle son 2 yıldır başvuruların sayı 9 binin altına hiç düşmüyor. Bu yıl da sadece bir hafta içerisinde kayıt yaptıranların sayısı 9 bine yaklaştı. İlgi bu hızla devam ederse, 6 Mayıs Cuma günü 10 bini aşmış ve 11 bin sınırına dayanmış olacağız.” ifadelerini kullandı.
Ön kayıtların tamamlanmasının ardından sürecin kura çekimiyle devam edeceği bilgisini veren Müftü Yardımcısı Yazıcı, kura çekimlerinin ne zaman yapılacağının ise, , Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu tarafından açıklanacağını bildirdi. Yazıcı, “Çekilen kura sonucunda mukaddes topraklara gitmeye hak kazanan hacı adaylarımız, sonraki süreçte kesin kayıtlar için yeniden müftülüklere başvuru yapacak ve ardından eğitim süreciyle diğer hazırlıklar başlayacak.” dedi.
 

 
Halka hizmette engel tanımıyorlar
 
Polis çeteyi çökertti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kotanlı'dan 1 Mayıs değerlendirmesi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES)Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar ...
Polat Pasinler'e veda ediyor
Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat, İçişleri Bakanlığı tarafından Yalova'nın ...
Akdağ'dan sert tepki
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzlukları ...
 
Nene Hatun'a dadaş vefası
Manisa’nın Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Erzurumlular ve Erzurum’u ...
Semt Garajında yeni süreç
Erzurum’da semt garajı kabusu sona erdi.Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ...
Karayollarında üstgeçit açılımı
Erzurum’da bazı güzergah ve noktalarda yaşanan trafik yoğunluğu, Karayolları ...
 
Kadın Platformuna ödül
Erzurum Kadın Platformu üyeleri 2011Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecine ...
Bir tepki de Görmez'den
Eskişehir'in CHP’li Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı resim sergisinde camiye ...
Edepsizliğin daniskası..!
Eskişehir'in CHP’li Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı resim sergisinde ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri