Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
25 Mart 2011 Cuma - 09:01

Haskalaycı açıklama yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' diye nitelendirdiği Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkım kararına 'yürütmeyi durdurma' kararı veren 3 kişilik heyetten biri olan Erzurum İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Haskalaycı, "Babam ve kayınvalidemin hastalıkları nedeniyle memleketim Kayseri'ye atama talebinde kendim bulundum" dedi.

Haskalaycı açıklama yaptı

UCUBE KARARI
Kars Belediyesi 7 Mart 2011 günü İnsanlık Anıtı'nın yıkım ihalesini yaptı. Ancak İstanbul'da yaşayan Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un avukatları Turgut Kazan, Aslı Kazan ve Serdar Laçin aynı gün Erzurum 1'inci İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Bu dava sonucunda İnsanlık Anıtı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi. Aksoy'un avukatları, "Geri dönüşümü olmayan bir zararın doğmaması için Erzurum Birinci İdare Mahkemesi yıkım kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Anıt, dava sonuçlanıncaya kadar yıkılamayacak" demişlerdi. Bunun üzerine Kars Belediye Başkanlığı Birinci İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti. Bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucunda Bölge İdare Mahkemesi 16 Mart 2011 günü İnsanlık Anıtı ile ilgili alınan yürütmenin durdurulmasını isteminin reddine karar verdi.
'Ucube' anıt ile ilgili olarak yıkıma vize çıkması nedeniyle Heykeltraş Mehmet Aksoy'un avukatı Turgut Kazan, yürütmeyi durdurma kararı veren Erzurum 1'nci İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Haskalaycı'nın, Kayseri'ye üye hakim olarak gönderildiğini, yürütmeyi durdurma karanını kaldıran kurul üyesinin ise Erzurum İdare Mahkemesi Başkanlığı'na atandığını ileri sürdü.
HAKİM, DHA'YA KONUŞTU
Bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Erzurum İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Haskalaycı, makamında açıklamalarda bulundu. Kayseri'ye yapılan atamanın kendi isteği doğrultusunda olduğunu bildiren Başkan Haskalaycı şunları söyledi:
"Bazı gazetelerde ve internet sitelerinde, kamuoyunda 'heykel davası' olarak bilinen İnsanlık Anıtı ile ilgili vermiş olduğumuz yürütmenin durdurulması kararından dolayı Kayseri'ye sürgün olarak, tenzili rütbe ile gönderildiğim haberine yer verilmiştir. Oysa bu atama tamamen tendi isteğimle gerçekleşmiştir. Babamın ve kayınvalidemin hastalıkları nedeniyle memleketim olan Kayseri'ye atama talebinde bulunmam üzerine tayin gerçekleşmiştir. Ayrıca tenzili rütbeye uğradığım haberleri de gerçek dışıdır. Kayseri İdare Mahkemesi üyeliğine değil, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi üyeliği görevine atandım. Bu görev mahkeme başkanlığı ile eş değer bir görevdir. Bu konuda kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Şahsım üzerinden yapılan spekülasyonlara son verilmesini istiyorum."
HSYK'nın internet sitesinde yaptığı duyuruda atama taleplerinin 7 ile 11 Mart tarihleri arasında yapılması gerektiğini hatırlatan Erzurum İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Haskalaycı, bunun büyük bir tesadüf olduğunu ifade ederek, "Ben ve iki üye ortak kararla İnsanlık Anıtı'nın yıkımına 7 Mart günü yürütmeyi durdurma kararı verdik. Aynı gün içerisinde atama talebinde bulundum. Yani bu tamamen tesadüf" dedi.
HSYK'nın tayini 17 Mart'ta gerçekleştirdiğini anlatan Haskalaycı, "Tayinimin, yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili yakından ve uzaktan ilişkisi yok. İsterdim ki Turgut Kazan, böyle bir açıklama yapmadan önce HSYK veya benimle görüşseydi" diye konuştu.
 
 
 
 

 
Huzurda kararlılık operasyonu
 
Kar temizliğinde şehir efsanesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gökhan emre haskalaycı 6 Eylül 2013 Cuma 12:58

bence çok akıllı birkarar verdi mehmet haskalaycı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Beleş okuyana heram olsun'
Erzurum’un mizah dergisi ‘Fırfırik’, 2 yıl aradan sonra yayın hayatına ...
Polat'a güvenoyu
Hasta ve Hasta Yakınlarını Savunma Derneği (HAYASAD) Erzurum Şubesi 4. ...
Ulaşımda çile bitiyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma ‘çekidüzen’ operasyonunu ...
 
Nüfusumuz yaşlanıyor..!
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ...
'Yaşlılara saygı, İslam'ın emri'
Erzurum’da ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kutlama programı kapsamında panel ...
Nevruz Orta asya mirası
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen panelde ...
 
Şehitlere Saygı etkinliği
Narman’da 18 Mart İlköğretim Okulunca düzenlenen programlarla Çanakkale ...
TEMA'dan ilginç öneri
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ...
Orman varlığımız yetersiz
Türkiye'nin 12.188.746 hektar orman alanına sahip olduğu belirten Kesici, ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri