Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
25 Mart 2011 Cuma - 09:03

Kar temizliğinde şehir efsanesi

İl Özel İdaresi olarak karla mücadelede yıllık ortalama 2 milyon TL harcama yaptıklarına değinen Selami Altınok, bunun kamuoyu ve bazı basın yayın organlarında 20 milyon TL olarak nitelendirilmesini uçuk bulduğunu söyledi.

Kar temizliğinde şehir efsanesi

Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, yaz döneminde köy kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesine ve asfalt yol çalışmalarına ağırlık vereceklerini açıkladı.
Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) projesi kapsamında Erzurum il genelindeki köylerin kanalizasyon çalışmalarına ağırlık verilecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, yeni hizmet döneminde köy kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesine yönelik çalışmalar ile yol asfaltlama çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti. Köylerin en büyük sorunlarından birisinin kanalizasyon şebekesinin yokluğu olduğunu belirten İl Genel Sekreteri Altınok, bu amaçla yıl içerisinde 35 köyün kanalizasyon sistemini yeniden yapacaklarını ifade etti. Altınok, bütün köylerin zaman içerisinde eskiyen kanalizasyon ağlarını da yenileyeceklerini anlattı. Köy yollarının asfaltlanmasına da özel önem verdiklerine vurgu yapan Altınok, "Bu sezonda 150 kilometre birinci kat, 500 kilometre de ikinci kat asfalt yol atacağız. Bin kilometre de stabilize yolun bakım ve onarımını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
KARLA MÜCADELEDE ŞEHİR EFSANESİ YAŞANIYOR
İl Özel İdaresi olarak karla mücadelede yıllık ortalama 2 milyon TL harcama yaptıklarına değinen Selami Altınok, bunun kamuoyu ve bazı basın yayın organlarında 20 milyon TL olarak nitelendirilmesini uçuk bulduğunu söyledi. Yıllık karla mücadele için 20 milyon TL harcandığı yönündeki söylentileri, 'Şehir efsanesi' olarak nitelendiren Altınok, "Karla mücadelede ortalama bir buçuk, 2 milyon TL harcama yapıyoruz. 20 milyon TL gibi bir şehir efsanesi ortalıkta dolaşıyor. Bizim yıllık bütçemizin yarısını 20 milyon TL oluşturuyor. Bu yıl kar olmadığı için bir milyon TL karla mücadelede harcama yaptık. Harcamaların tamamını ise akaryakıt ve yedek parça gideri oluşturuyor." şeklinde konuştu.
ŞEHRE KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ KAZANDIRILACAK
Genel Sekreter Selami Altınok, şehrin kültür ve sanat yaşamına katkı sağlamak için girişimlerde bulunduklarının da altını çizdi. Altınok, Cumhuriyet Caddesi'nde İl Özel İdaresi'ne ait bir binanın kültür ve sanat etkinlikleri için tahsis edildiğini anlattı.
Musiki cemiyetlerinin, derneklerin, kültürel etkinliklerde bulunacak diğer oluşumların Kültür ve Sanat Merkezi'nden ücretsiz yararlanacağına dikkat çeken Altınok, "Erzurum'un otantik kültürünün yansıtıldığı Kültür ve Sanat Merkezi'ni şehrimizin hizmetine yakın bir gelecekte sokacağız. Aktif bir sanat merkezini şehrimize hediye edeceğiz. Burada imza, söyleşi günleri düzenlenecek, musiki cemiyetleri etkinliklerini icra edebilecek. Kültür amaçlı derneklere aynı binada cüzi bir kira ile yer tahsis edeceğiz." diye konuştu. 

 
Haskalaycı açıklama yaptı
 
Kar Filim Festivali 7'inci yılında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haskalaycı açıklama yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' diye nitelendirdiği Kars'taki ...
'Beleş okuyana heram olsun'
Erzurum’un mizah dergisi ‘Fırfırik’, 2 yıl aradan sonra yayın hayatına ...
Polat'a güvenoyu
Hasta ve Hasta Yakınlarını Savunma Derneği (HAYASAD) Erzurum Şubesi 4. ...
 
Ulaşımda çile bitiyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma ‘çekidüzen’ operasyonunu ...
Nüfusumuz yaşlanıyor..!
Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ...
'Yaşlılara saygı, İslam'ın emri'
Erzurum’da ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kutlama programı kapsamında panel ...
 
Nevruz Orta asya mirası
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen panelde ...
Şehitlere Saygı etkinliği
Narman’da 18 Mart İlköğretim Okulunca düzenlenen programlarla Çanakkale ...
TEMA'dan ilginç öneri
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri