Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
29 Aralık 2010 Çarşamba - 07:20

Herkes suçu birbirine atıyor

Erzurum’da giderek boyut büyüten hava kirliliği, alındığı söylenen bazı tedbirlerin işe yaramadığını ortaya koyarken, konuyla ilgili olarak en çarpıcı açıklama Genel-İş Sendikası Erzurum Temsilcisi Musa Duruk’tan geldi.

Herkes suçu birbirine atıyor

Erzurum’da giderek boyut büyüten hava kirliliği, alındığı söylenen bazı tedbirlerin işe yaramadığını ortaya koyarken, konuyla ilgili olarak en çarpıcı açıklama Genel-İş Sendikası Erzurum Temsilcisi Musa Duruk’tan geldi. Aynı zamanda Erzurum Konut İşçileri Sendikası’nın Başkanı olan Duruk, “Erzurum’da hava kirliliği yaşanmasının başlıca müsebbibi, aynı anda 5 ile 10 apartmanın kaloriferlerini yakma görevi üstlenen sözde kalorifercilerle, onlara bu görevi veren sorumsuz yöneticilerdir.” dedi.
Genel İş’e bağlı olarak faaliyet gösteren Erzurum Konut İşçileri Sendikası’nın Başkanı Musa Duruk, son günlerde dayanılmaz bir hal alan hava kirliliğiyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erzurum’daki konut, site ve alışveriş ve iş merkezlerinde görev yapan belge sahibi 4 bin 500 kalorifercinin bulunduğuna dikkati çeken Başkan Duruk, “Hava kirliliği yaşandığında işini layıkıyla yürüten kaloriferci meslektaşlarımız maalesef günah keçisi ilan ediliyor. Bu yaklaşım bizi çok üzüyor. Eğer hava kirliliğinin sorumluları gerçekten bulunmak isteniyorsa, ilgili kurum yetkilileri tenezzül edip, bizden yardım alabilirler.” diye konuştu. Erzurum’da çok sayıda konut ve sitede, mesleğin gerektirdiği şekilde hareket etmeyen ve aynı anda 5 ile 10 apartmanın kaloriferlerini birden yakan uyanık kalorifercilerin çalıştığını vurgulayan Duruk, şehirde hava kirliliği yaşanmasının başlıca sorumlularının, söz konusu kalorifercilerle onlara göz yuman sorumsuz yöneticiler olduğunu dile getirdi.
Bir kalorifercinin, sadece kayıtlı olarak çalıştırıldığı konut ya da apartmanın kaloriferinden sorumlu olabileceğinin altını çizen Musa Duruk, aynı anda birden fazla konutta kalorifer yakmanın, insanlara zehir solutmaktan farksız olacağını vurgulayan Musa Duruk, “Maalesef bu şehirde uyanık geçinen ve şehrin havasını düşünmeyen çok sayıda sorumsuz kaloriferci var. Bunlar kayıtlı çalışmadıkları gibi, kendilerinden başkasını da düşünmüyorlar. Erzurum’da hava kirleniyorsa, meslek ahlakıyla uzaktan yakından ilgileri olmayan bu uyanıklar yüzünden kirleniyor. Bu uyanıklar kirli havadan ne kadar sorumluysalar, onlara göz yuman yöneticiler de o kadar sorumludur.” ifadelerini kullandı.
GENEL İŞ’TEN DESTEK SÖZÜ
Erzurum’da yaşanan bu sorunu aylarca gündeme getirdiklerini hatırlatan Duruk, ilgili kurum ve kuruluşların kayıtsız kaldıklarını öne sürerek, “Bu sorunu biz aylardır gündeme getiriyoruz. Ama kimsenin umurunda bile değil. Herkes işin kolayına kaçıyor. Eğer hava kirliliği, ilgili kurum ve kuruluşların gerçekten umurundaysa, bize gelsinler, kendilerine her türlü yardımcı olalım. Hangi konutlarda ve hangi sitelerde yakma kurallarına uyulmuyor, tek tek gösterelim. Aynı anda en az 5 apartmanda birden kalorifer yakarak, Erzurum’a zehir solutanları bir bir tespit ettirelim. Herkes önce işini yapsın, sonra meslek mensuplarımızı suçlasın. Bugün Erzurum’da kirlilikten göz gözü görmüyorsa, bunun nedeni denetim yetersizliği ve ihmaldir.” dedi.
 

 
YİBO'lar sanatçı yetiştirecek
 
Kanaat önderliği böyle olur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftçi kafaları karıştırdı
Prof. Dr. Hasan Çiftçi Mevlana Celaleddini Rumi’nin doğru anlaşılması ...
Erzurum'da kirlilik vizyonu
Erzurum'da son günlerde hissedilir derecede yaşanan hava kirliliğinin ...
Yakutiye yapamadı, TCDD başardı
Şehitler, Dağ Mahallesi, Şükrüpaşa, Hilalkent ve Sanayi semtlerini birbirine ...
 
Konut piyasasında çelişki
Erzurum’da bu yıl düşüşe geçen konut satışları, emlak sektörünü de vurdu. ...
Erzurum için ufuk arıyorlar
Ener Koordinasyon kurulu, Aralık ayı toplantısında üzerinde çalışılan ...
Denetim varsa, hava niye kirli?
Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğiyle mücadele için çevre timi kurdu. ...
 
Atasoy'dan örnek tasarruf
Narman ilçesinde Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, köy gezileri sürdürüyor. ...
Şehitler adına hayır yaptılar
Çağdaş Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Sarıkamışta şehit ...
Zirvede şehitlerle buluştular
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri