Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
28 Aralık 2010 Salı - 08:00

YİBO'lar sanatçı yetiştirecek

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Şube Müdürlüğü, öğrenciler için sanat açılımı yapıyor. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Sanatçı YİBO’lar” adlı projeyle, sanatsal etkinliklere ilgi duyan öğrencilere, yeteneklerine göre özel eğitimler verilecek.

YİBO lar sanatçı yetiştirecek

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Şube Müdürlüğü, öğrenciler için sanat açılımı yapıyor. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Sanatçı YİBO’lar” adlı projeyle, sanatsal etkinliklere ilgi duyan öğrencilere, yeteneklerine göre özel eğitimler verilecek.
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Şube Müdürü Bayram Karabacak, SODES kapsamında hazırladıkları “Sanatçı YİBO’lar” adlı projeyle, güzel sanatlar alanında kabiliyete sahip olan öğrencilerin özel eğitimlere tabi tutulacağını söyledi. Oltu, Hınıs, İspir, Narman, Pasinler ve Aziziye ilçelerindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) yürütülecek projeyle, öğrencilere öncelikle kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmelerini sağlayacak bir ortam hazırlayacaklarını kaydeden Karabacak, söz konusu öğrencilere özel müzik, tiyatro, resim ve spor alanında çeşitli aktiviteler düzenleyeceklerini dile getirdi.
Projenin içeriği hakkında bilgiler veren Karabacak, “Her ilçeden bir temsilcinin olduğu 6 kişi ve 1 koordinatörden oluşan proje ekibi oluşturulacak. Proje ofisi Milli Eğitim’de hazırlanacak. YİBO öğrencilerine yeteneklerini belirlemek amacıyla müzik, resim, tiyatro ve beden eğitimi öğretmenlerinin olduğu bir komisyonla 20’şer öğrenci seçilecek. Anadolu Eğitimciler Derneği tarafından kursları verecek 11 eğitimci belirlenecek. Projemiz reklam faaliyetleriyle tanıtılacak. Oltu’da tiyatro eğitimleri için tiyatro salonu oluşturulacak. Müzik eğitiminin verilmesi için Pasinler ve Hınıs ilçelerimizde müzik odası oluşturulacak. 11. Resim eğitiminin verilmesi için İspir ve Köprüköy ilçelerimizde resim odası oluşturulacak.” diye konuştu.
Projenin uygulanacağı her okula bir masa tenisi takımı alınacağını ve mümkün olduğu kadar fazla öğrenciye kurs verileceğini anlatan Karabacak, “Hınıs ve Pasinler ilçelerimizde 20’şer öğrencilik bağlama kursu düzenlenecek. İspir ve Köprüköy ilçelerimizde 20’şer kişilik resim ve güzel sanatlar kursu düzenlenecek. Oltu’da 20 öğrenciye tiyatro eğitimi verilecek. Masa tenisi turnuvası düzenlenecek. Eğitim-öğretim yılı sonuna doğru tarih şuurlarının geliştirilmesi için Çanakkale’ye belirlenen 60 kişilik öğrenci ve 6 öğretmen grubuyla gezi düzenlenecek.” şeklinde konuştu. 
Toplamda 355 bin liralık bütçeye sahip olan projenin, sanata ve spora ilgi duyan öğrencilerin tespit edilmesi amacına hizmet edeceğini kaydeden Şube Müdürü Karabacak, Erzurum’da öğrenciler için yapılan faaliyetlerin genellikle sınav başarılarına yönelik olduğuna işaret ederek, “Sınav başarılarına yönelik faaliyetler şüphesiz gerekli ve önemlidir. Ancak sanatsal yetenekleri olan veya değişik sanatsal etkinliklere ilgi duyan çocuklarımız, bazen bu sınavlarda başarılı olamamaktadır. Dolayısıyla onların bu yönlerinin de ortaya çıkarılması ve bu konuda küçük yaşta eğitilmeleri gerekmektedir. Okullarımızda kültürel ve sosyal faaliyetleri destekleyen aktiviteler olmasına rağmen eleman yetersizliği ve profesyonel ekip olmaması nedeniyle bu tür faaliyetler tam anlamıyla gerçekleştirilememektedir. Özellikle YİBO’larda sosyal ve kültürel aktiviteler önemlidir. Çünkü ailelerinden ayrı yatılı olarak eğitim gören ve çoğunun değil Erzurum dışına, kendi ilçesinin bile dışına çıkamadığını düşünürsek, bu proje çocuklarımıza ilaç gibi gelecek.” ifadelerini kullandı.

 
Taşımacılıkta sorunlar bitmiyor
 
Herkes suçu birbirine atıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaylalı istişare turunda
Geçtiğimiz aylarda kurulması resmileşen 7 devlet üniversitesi ile Türk-Alman ...
Açık Öğretimde A.Ü. Damgası
Atatürk Üniversitesi, sadece kendi öğrencilerinin değil, açıktan öğretim ...
Üniversitenin de huzuru kaçmasın...!
Atatürk Üniversitesi’nin 43 bini örgün öğretim de olmak üzere 60 binin ...
 
Milli Ruhu sergilediler
Türkiye’nin dört bir yanından gelen izciler, Sarıkamış şehitleri için ...
A.Ü ile ETÜ gönül gönüle
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı Atatürk ...
Türk Eğitim Sen'den milli tepki.
Türk Eğitim-Sen, öğrenci andının kaldırılması için propaganda yürütenleri, ...
 
Veterinerlik marka olma yolunda
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi EAEVE üyesi oldu. Avusturya’nın ...
Erzurum O'nu unutmayacak
Atatürk Üniversitesi’nde tam 40 yılını geride bırakan Prof. Dr. M. Sıtkı ...
Esnaftan Yaylalı'ya çağrı..
Erzurum esnafı, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin şehirden bağımsız bir ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri