Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
ATAUNİ’den 20 akademisyen Stanford Elsevier listesinde
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Bilgili isim verme geleneğini paylaştı
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
Erzurumspor Esenler maçını Özer yönetecek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
ATAUNİ’den Bölgesel kalkınmaya destek
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
Aşpişen’de modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz
HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2010 Perşembe - 07:28

İMO'ya göre inşaat sektöründe umut var..

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Ferhat Bingöl, inşaat sezonuyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu. Konut üretiminde kısmi olsa da, sektörde önceki yıllara oranla genel anlamda bir canlılık yaşanmaya başlandığını söyleyen Bingöl, özellikle yatırımcı kuruluşlarca yürütülen inşaat çalışmalarının, piyasalara olumlu yönde yansıdığını belirtti.

İMO ya göre inşaat sektöründe umut var..

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi’nin, geçen yıl onay verdiği proje sayısı 127 iken, bu yılın 9 ayında onaylanan proje sayısının 142’yi bulduğuna dikkati çeken Başkan Bingöl, “Yılın tamamlanmasına yaklaşık 3 ay gibi bir süre kalmasına rağmen, daha şimdiden geçen yıl onayladığımız proje sayısının üzerine çıkmış bulunuyoruz. Bu rakamlar bile uzun bir aradan sonra sektörde canlılığın başladığını göstermeye yetiyor.” dedi.
Kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen inşaat ve yapım işlerinin, sektöre bağlı iş kollarının tamamında hareketlilik yaşanmasına neden olduğunu vurgulayan İMO Şube Başkanı Bingöl, konut üretimi noktasında arzu edilen canlılığın yakalanmamış olsa bile, önceki yıllara göre umut verici gelişmelerin gözlemlendiğini dile getirdi.
Başkan A. Ferhat Bingöl, “İnşaat sektörü çok geniş bir yelpazeye sahip. Bir inşaat ya da herhangi bir yapım işinden sadece çimentocu ya da demirci kazanmıyor. Tuğlacısı kazanıyor, nakliyatçısı kazanıyor; ustası, amelesi, boyacısı, badanacısı, camcısı ve kapıcısı kazanıyor. Böyle geniş bir perspektifte düşünülürse, sektörün Erzurum için önemi çok daha iyi anlaşılmış olunur.”
İnşaat sektörüne bağlı iş kollarının genelinde bu yıl memnuniyetin hakim olduğunu ifade eden Başkan Bingöl, son yıllarda yaşanan durgunluğun, yerini bu yıldan itibaren canlılığa bıraktığını ifade etti. Bingöl, “Son yıllarda inşaat sektöründe durgunluk yaşandığını hepimiz biliyoruz. Esasen bu durum Erzurum için olduğu kadar, Türkiye geneli için de geçerliydi. Piyasalardaki nakit sıkıntısı, inşaat çalışmalarının azalmasına, buna paralel olarak sektörün topyekün güç kaybetmesine neden oldu. Bu yıl durum değişti; piyasalarda para dolaşımı hız kazanınca, sektör canlanmaya ve işler de artmaya başladı.” dedi.
Erzurum’un, 2011 Kış Oyunları’na hazırlandığını ve yürütülen hazırlık çalışmaları kapsamında kamunun da teyakkuza geçtiğine vurgu yapan İMO Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Ferhat Bingöl, “Yollarda yenilenen kaldırım ve tretuarlar bile sektörü doğrudan etkiliyor. Şehir merkezindeki binalara estetik görünüm kazandırılması yönündeki çalışmalar da bunlara eklenebilir. Ama şunun altını çizmekte fayda var. Erzurum’daki inşaat sektörü 2010 yılında yatırımcı kurum ve kuruluşlar sayesinde ayakta kaldı.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Erzurum’da inşaat sezonunun sona ermesine sayılı günler kaldığını hatırlatan İMO Şube Başkanı Bingöl, 2011 ve sonraki yılların, özellikle konut üretimi noktasında sıçrama dönemleri olacağına işaret ederek, “Önümüzdeki yılların artık inşaat sektörü anlamında durgunluklarla anılacağını zannetmiyoruz. Sektör üzerindeki ölü toprağından kurtulmuş ve toparlanmaya başlamıştır. Bundan sondaki her yıl, bir önceki yıla göre çok daha hareketli ve verimli olacaktır.” dedi.
 

 
KUDAKA açıldı, ekonomi canlandı
 
Çarpık yapılaşmaya denetim geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA açıldı, ekonomi canlandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) yönetim kurulu tarafından Erzurum ...
65 köyün günahı ne?
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Bugüne kadar nerdeydiniz?
Erzurum Et Kombinası ile Erzurum Et Kombinası arasında yapılan anlaşmayla, ...
 
Erzurum esnafı dert küpü
Erzurum Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, Erzurum esnafının yüzde ...
ETB'den insaf çağrısı..
Et fiyatlarını dengede tutabilmek amacıyla yurt dışından canlı hayvan ...
KUDAKA’dan şelale desteği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Doğrudan Faaliyet Desteği ...
 
Kamu da olmasa yandık...
Belediyeler ve İl Özel İdareleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında ...
Bu günleride mi görecektik?...
Erzurum Et Kombinası’nca geçtiğimiz hafta ithal edilen çeşitli cinslerdeki ...
Köylü borç çıkmazında..
Ekmeklik ununu bile veresiye satın alan köylü, tüm ödemelerini hasat zamanına ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri