Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>EĞİTİM
24 Mart 2010 Çarşamba - 06:35

MÜHENDİS FABRİKASI

Atatürk Üniversitesi’nde 1982 yılında kurulan Mühendislik Fakültesi, bugüne kadar on binlerce mühendis yetiştirdi.

MÜHENDİS FABRİKASI

Atatürk Üniversitesi’nde 1982 yılında kurulan Mühendislik Fakültesi, bugüne kadar on binlerce mühendis yetiştirdi. Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde aktif olarak lisans ve lisansüstü eğitimlerin verildiği Mühendislik Fakültesi’nde, gerekli fiziki ve akademik yapılanma çalışmaları tamamlandıktan sonra Bilgisayar Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinde de, lisans öğretimine başlanacak.

//28’İNCİ YIL

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik, 28 yılı geride bırakan Mühendislik Fakültesi’nde, 2009-2010 öğretim yılı itibariyle örgün ve ikinci öğretim programlarında toplam 3 bin 98 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Fakültenin, bünyesinde 8 bölüm bulundurduğunu, Kimya Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde aktif olarak lisans ve lisansüstü eğitim verildiğini anlatan Çelik, Bilgisayar Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinde ise, çok yakında lisans eğitimlerine başlanacağını bildirdi.

//FAKÜLTE GÜNCELLENİYOR

Mühendislik Fakültesi’nin, Kimya, İnşaat, Çevre ve Makine Mühendisliği bölümlerinin, 2008 yılında MÜDEK Akreditasyon Kurulu tarafından 2 yıllığına akredite edildiğini hatırlatan Çelik, akreditasyon süresinin 3 yıl daha uzatılabilmesi amacıyla fakültenin ara değerlendirmeye alındığını kaydetti. Mühendislik Fakültesi’nin, halen hizmet verdiği binasına 1986 yılında yerleştiğini aktaran Çelik, aradan geçen 24 yıl boyunca çeşitli tadilat ve restorasyon işlemlerinin yapıldığını belirterek, 2009 yılında da, bu çerçevede bir dizi işlem ve iyileştirme çalışması yapıldığını söyledi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik, “Fakültemizde 4 adet 90 kişi kapasiteli amfi ve 1 adet 180 kişi kapasiteli çok amaçlı amfi yenilenerek hizmete sunulmuştur. Ayrıca fakültemizde 5 adet LCD ekranlı dijital duyuru sistemi hizmete sunulmuş olup, fakültemizde yapılan tüm duyurular bu ekranlardan yayınlanmaktadır. Öğrenci kulüpleri ve diğer öğrenci faaliyetleri için 1 adet kulüp odası, toplantı masası, dolap, PC ve projeksiyon cihazı ile donatılarak öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Ayrıca 1’er adet bay ve bayan tuvaleti yapımı da, içerisinde bulunduğumuz yıl itibariyle tamamlanmış ve öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.” dedi.

//ÇAĞDAŞ TEKNOLOJİK DONANIM

Fakültede teknolojinin hemen hemen tüm olanaklarından istifade edebilmek için azami çaba gösterdiklerini vurgulayan Çelik, tüm dershanelerde mevcut olan projeksiyon cihazlarının yenilenmesi amacıyla 15 adet yeni cihaz alındığını ve değişimi gerekli olan sınıflardaki cihazların yenileri ile değiştirilerek kullanılmaya başlandığını dile getirdi. İdari birimler için 30 adet yeni bilgisayar, 5 adet yazıcı ve muhtelif sayıda güç kaynağı satın alınarak ihtiyaç duyulan birimlere dağıtımının yapıldığını anlatan Çelik, “Fakülte birimleri için yeni bir arşiv odası yapılmış ve kullanılmaya başlanmıştır. İnternet erişim hızını artırabilmek için fakültedeki bütün swichler değiştirilmiştir. 1 adet akıllı tahta satın alınarak, deneme amaçlı olarak kullanıma sunulmuştur. Denemelerden başarılı sonuçlar alınması halinde fakültemizin bütün sınıflarına akıllı tahta yerleştirilmesi planlanmaktadır. Elektrik-Elektronik, Endüstri, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümleri için Bölüm Başkanlığı idari odaları tahsis edilmiş ve bu odaların tefrişi yapılmıştır. Eğitim-öğretim işlerinde kullanılmak üzere mevcut makinalara ilaveten bir adet yeni fotokopi makinası satın alınmıştır.” diye konuştu. 

60 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ YENİ BİLGİSAYAR LABORATUVARI YAPILACAK…

Fakültede hali hazırda 4 adet bilgisayar laboratuarının mevcut olduğunu ve bu laboratuarlarda yenileme çalışmalarının sürekli yapıldığını söyleyen Çelik, kısa sürede tamamlanması düşünülen yeni bir bilgisayar destekli tasarım dershanesi için de çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. Dekan Çelik, “Bu dershane toplam 60 öğrenci kapasiteli olacak olup, dershanedeki çizim masaları istenildiğinde kâğıt üzerine ve istenildiğinde de bilgisayar ile çizim yapılabilecek şekilde fakültemiz elemanlarınca tasarlanmıştır. Ayrıca laboratuar ve sınıflardaki eskiyen alt yapının yenileme çalışmaları da, yine bu yıl içerisinde yapılmıştır. Hem öğrencilerimize, hem de akademik kadromuza, kaliteli bir öğretim için gerekli tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz. Fakültemiz, mevcut imkanlarıyla bile Türkiye’nin birçok üniversitesinde bulunan mühendislik fakültelerine göre, çok daha iyi durumda bulunmaktadır. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde yeni ek binalar ve hizmet birimlerimizle geleceğin mühendislerini yetiştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 
SP'DEN ERZURUM ÇIKARMASI
 
BU REKOR BAŞKA REKOR!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
92. YILA 92 ESER
Atatürk Üniversitesi tarafından finanse edilen Erzurum Gravürleri sergisi ...
Yeni müdürler işbaşında
Palandöken ilçesinde lise ve ilköğretim okullarına 11 müdür atandı. 4’ü ...
Katsayı şaşkınlığı
Memur Sen İl Temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, Danıştay'ın katsayı kararıyla ...
 
Buna can mı dayanır?
Aziziye, Çakalok, İncesu, Küçük Geçit mezralarında yaşayan çocuklar eğitim ...
A.Ü.bütçe zengini
Atatürk Üniversitesi’nin 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi, 222 milyon ...
ÜNİVERSİTE'NİN KAZIM YURDALAN VEFASI
Atatürk Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Dr. İsmail ...
 
BRAVO ÜNİVERSİTE
Atatürk Üniversitesi, bu yıl bir ilke daha imza atacak. Türkiye’de ilk ...
ÜNİVERSİTE'Yİ DÜNYAYA AÇTILAR!
A.Ü. Televizyonu (Ata TV) internete taşındı. Atatürk Üniversitesi’nin ...
YAZARLAR KONGRE YAPTI...
Genel Merkezi Ankara olan ve Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri