Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Midyat Şehitlerine vefa
Midyat Şehitlerine vefa
Erzurum’dan Manas’a kardeşlik köprüsü
Erzurum’dan Manas’a kardeşlik köprüsü
PFDK’dan Erzurumspor ve Iğdır FK’ye ceza
PFDK’dan Erzurumspor ve Iğdır FK’ye ceza
İspir’de yangın
İspir’de yangın
Jandarma define avcılarını suçüstü yakaladı
Jandarma define avcılarını suçüstü yakaladı
HABERLER>GÜNDEM
5 Temmuz 2010 Pazartesi - 06:48

Sultan Sekisinde Erzurum ele alındı

ERVAK tarafından her yıl geleneksel olan yapılan 17. Sultan Sekisi Toplantısı, Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi piknik alanında gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 'Tortum Şelalesi, Uzundere Vadisi'nin Doğal ve Kültürel Zenginlikleri' konulu panel düzenlendi.

Sultan Sekisinde Erzurum ele alındı

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) tarafından her yıl geleneksel olan gerçekleştirilen 17. Sultan Sekisi Toplantısı, Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi piknik alanında düzenlendi. 2011 Universiade tanıtım standı ve Erzurum resimlerinin yer aldığı serginin gezilmesinin ardından başlayan toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, İbrahim Kavaz, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları Koordinatörü Bekir Korkmaz, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikatsadze ve diğer yetkililer katıldı.

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından düzenlenen Sultan Sekisi Toplantısı'nın 17.'si Tortum Şelalesi'nin bulunduğu alanda yapıldı. Bir çadır içerisinde yapılan toplantıda 'Tortum Şelalesi, Uzundere Vadisi'nin Doğal ve Kültürel Zenginlikleri' konulu panel düzenlendi.

//PANEL DÜZENLENDİ

Vali Yardımcısı Mehmet Gök, AK Parti milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak, İbrahim Kavaz, Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Gürcistan'ın Trabzon Konsolosu Avtandil Mikacadze, bazı kamu kurum amirleri ve öğretim üyelerinin de katıldığı panelde Prof. Dr. Erol Çakmak 'Kırsal Kalkınma Aracı Olarak Turizm', Doç. Dr. Faris Karahan 'Bölgenin Ekonomik Zenginlikleri ve Turizm Perspektifi', Doç. Dr. Haldun Özkan ise 'Öşvank Kilisesi' hakkında sunumda bulundu.

//GÜLYURT İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ ELE ALDI

Programda konuşan AK Parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Erzurum'a kurulacak ikinci devlet üniversitesinin bu hafta içinde yasallaşacağını açıkladı. Gülyurt, "İkinci devlet üniversitemizin kuruluşu da bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kanunlaşarak gerçekleşmiş olacak. Sanıyorum çarşamba veya perşembe günü yasanın çıktığını birlikte göreceğiz. Bu, Erzurumumuz için büyük bir müjdedir. Ayrıca, vakıf üniversitelerimiz de kurulma aşamasındadır. Erzurum, geçmişte olduğu gibi bugün de bilim merkezi olmaktadır." dedi.

//GÜZEL ERZURUM’UN TURİZM POTANSİYELİNİ VURGULADI

ERVAK Başkanı Erdal Güzel ise Tortum ve Uzundere ilçelerinin doğal özeliklerine değindi.

Tortum Şelalesi'nin bulunduğu alanın doğal park ilan edilmesini öneren ERVAK Başkanı Erdal Güzel ise bölgenin özeliklerine değindi. Güzel, "Tortum Şelalesi, Uzundere Vadisi'nin doğal ve kültürel zenginlikleri turizm açısından değerlendirilmesinin yapılarak farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Tortum, Uzundere, İspir ve Ayder Yaylası güzergâhının doğa yürüyüşleri için ideal parkur olması, bunun yanında rafting, nehir ve durgun su kanosu, kürek ve deniz bisikleti ile dağ bisikletinin yapılabileceği oldukça uygun rotaların mevcudiyeti bölgemizin turizm açısından değerlendirilebileceği özelliklerindendir." diye konuştu.

//HES SORUNU

Güzel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bölgede 30 civarında Hidroelektrik Santrali (HES) yapımının devam ettiğini belirterek, Tortum'un doğal yapısının HES inşaatları yüzünden zarar göreceğini savundu. Güzel, doğal sit alanı olarak tescil edilen Tortum Şelalesi'nde koruma amaçlı imar planının bulunmadığını belirterek, şunları kaydetti: 'Tortum Şelalesi ve çevresinin doğa parkı ilan edilip, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak desteklenmesini istiyoruz. Ayrıca Uzundere Vadisi'nin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından kırsal kalkınma bölgesi olarak ilan edilmesi halinde bölgede yaşanan göçün engellenebileceğini düşünmekteyiz.' 
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da Erzurum'un Türkiye'de ve tarihte ayrı bir yeri olduğunu belirterek, Türkiye'nin gelişimin Erzurum'dan gözlemlenebileceğini kaydetti.Programa Gürcistan’ın Trabzon Konsolosu Avtandil Mikacadze, Artvin Milletvekili Ertekin Çolak da katıldı. Toplantıdan sonra 2011 kapsamında açılan standda katılımcılara dondurma dağıtıldı.

 
ERZURUM CAZİBE MERKEZİ OLACAK
 
Erzurum’un dünyaya açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZURUM CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Kış Oyunlarından ve yeni yatırımlardan sonra Erzurum'un yatırımcılar için ...
Çağdışı görüntü!
Suyu akmayan bir çeşmenin bulunduğu Gümüşlü Kümbet Sokağı sakinleri, ihtiyaç ...
Bu gurur bizim!
Mustafa Kemal Atatürk Erzurum’a gelişinin 91. yıldönümü dolayısıyla Aziziye ...
 
Bardakoğlu’ndan Küçükler’e teşekkür
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye ...
91’inci gurur yılı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a ...
24. Sırada olmamız yanıltmasın!
AB Genel Sekreterliği Merkezi İhale ve Finans Birimi, AB hibe fonlarından ...
 
Bakan Akdağ Erzurum'da
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum’da Aziziye Belediyesi ile ...
İl Müftülüğü'ne çağrı
Erzurum’da birçok camide görev yapan imam ve müezzinler, Kur-an’ı Kerim’i ...
Erzurumla ilgili iddialar asılsız
Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, koyun destek primleri ile ilgili ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri