Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
6 Aralık 2010 Pazartesi - 02:45

THK zirvesinden 'müjde' çıktı

THK olarak Erzurum'a ve Erzurumluya vefa borçlarının bulunduğunu dile getiren THK Genel Başkanı Yıldırım, bu amaçla şehre Uçuş Eğitim Merkezi kuracaklarını hatırlattı.

THK zirvesinden  müjde  çıktı

THK olarak Erzurum'a ve Erzurumluya vefa borçlarının bulunduğunu dile getiren THK Genel Başkanı Yıldırım, bu amaçla şehre Uçuş Eğitim Merkezi kuracaklarını hatırlattı.
 Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Erzurum'a uçuş eğitim merkezi kuracaklarını açıkladı.THK Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Şube Başkanları İstişare Toplantısı bugün Erzurum’da başladı. Toplantıya Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 20 şube başkanı ile birlikte merkez yönetim kurulu üyeleri katıldı.
THK’nın sorunları ve çözüm önerileri ile geleceğe yönelik stratejik planların ele alınacağı toplantıda konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Erzurum'a uçuş eğitim merkezi kuracaklarını açıklayarak geleceğin pilotlarının bu kentten çıkmasını arzu ettiklerini ifade etti.
Yıldırım, Türkiye'de sayıları üç olan uçuş eğitim merkezlerine Erzurum'u ekleyeceklerini belirterek eğitim merkezinde pilot yetiştirileceğini kaydetti.
Ülkede yetişmiş pilot sıkıntısı yaşandığını ve bu açığı kapatmak amacıyla Türk Hava Kuvvetleri'nden emekli ya da yurt dışından yabancı pilotların sivil havacılıkta istihdam edildiğine işaret eden Yıldırım, bu nedenle ihtiyaç duyulan pilot ihtiyacını Anadolu insanı üzerinden kapatmak istediklerini vurguladı.
Erzurum'a kurulması planlanan uçuş eğitim merkezinde en az 100 öğrencinin yatılı eğitim göreceğini dile getiren Yıldırım, uygun yer arayışı içerisinde olduklarına dikkat çekti. Uçuş eğitim merkezinin kurulup hizmete girmesiyle birlikte geleceğin pilotlarının Erzurum ve çevresinden olacağına da değinen Yıldırım, “Ülkemizde uçuş ve yer hizmetlerinde personel açığı var. Özellikle uçaklarımızı uçuracak pilot sıkıntısı had safhada. THK olarak İnönü, Efes'deki uçuş eğitim merkezlerine bir yenisi olarak Erzurum'u eklemek istiyoruz." diye konuştu. 
Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, geçen Kurban Bayramı'nda bir milyon 200 bin deri topladıklarını bunun kendileri için başarı olduğunu söyledi.
THK Bölge Şube Başkanları Toplantısı Erzurum'da gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Kurban Bayramı'nda deri toplama konusunda hedeflerine ulaştıklarını ifade etti. Yıldırım, ülke genelindeki kurban kesimlerinde yüzde 30 civarında düşüşün yaşanmasına karşılık THK olarak bir milyon 100 bin küçükbaş hayvan derisi ile 2 milyon kilogram büyükbaş hayvan derisi topladıklarını ifade etti. Kurban Bayramı'ndan 3 ay önce ihale yaptıklarını ve bunun da faydasını gördüklerini anlatan THK Genel Başkanı Yıldırım, "Bu sene 3 ay öncesinden ihale yaptık karşılığını fazlasıyla gördük. Türkiye genelinde yaptığımız çalışmaların karşılığını aldık." dedi.
Geçen yıl kurum olarak 1 milyon 270 binin adet deri topladıklarını hatırlatan Yıldırım, kurban kesimindeki yüzde 30'luk azalışı da hatırlatarak bu senede de geçen yılki rakamlara ulaştıklarını vurguladı.
ERZURUM'A VEFA BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ
THK olarak Erzurum'a ve Erzurumluya vefa borçlarının bulunduğunu dile getiren THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, bu amaçla şehre Uçuş Eğitim Merkezi kuracaklarını hatırlattı. Erzurum'un Türk ve Cumhuriyet tarihinde önemli bir yerinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, "Erzurum tarih boyunca devleti, milleti, bayrağı ve dini için savaşmış. Gönlümüzdeki yeri Erzurumluların başkadır. Erzurum'a ve Erzurumlu gençlere vefa borcumuz var onu en güzel şekilde ödeyeceğiz. Mükemmel bir havacılık eğitim merkezini Erzurum'da kurup gençlerimizi orada eğiteceğiz. Vatanını, ülkesini daha çok seven gençler olmaları için katkıda bulunacağız. Bizim Erzurum'a vefa borcumuz ve onu ödeyeceğiz arkadaşlar." şeklinde konuştu.THK Erzurum Şube Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Recai Solmaz ise şehre yapılacak olan Eğitim Uçuş Merkezinin Erzurum'a kazandırılacak olmasından dolayı Yıldırım'a teşekkür etti.
 
 
 
 
 

 
Topçu rahmetle anıldı
 
Müftülüğe de bu yakışırdı..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Topçu rahmetle anıldı
Düşünür Nurettin Topçu, ölümünün 35. yılında düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Reyhani vefa bekliyor..
Erzurumlu ünlü Halk Ozanı Aşık Yaşar Reyhani, 10 Aralık Cuma günü ölümünün ...
Mahallebaşı bunu hak etmiyor...!
Mahallebaşı, Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Yardımlaşma Dayanışma Derneği ...
 
HES'lere tepki yağıyor
Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) üyeleri, doğal SİT ilan edilmiş ...
Erzurum dünyada bir ilki gerçekleştirdi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Prof. ...
Büyükşehir'in rahatı bozuldu
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün, “kar yağışının eli kulağında” ...
 
Topçu genç nesle anlatılacak
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi ve Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum ...
Minibüsçülere göre ulaşımda sorun yok
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, ulaşım hizmetleri yelpazesini genişletmek ...
Toprağımıza sahip çıkmıyoruz..!
Erozyonla Mücadele Haftası etkinlikleri kapsamında Tema Vakfı Erzurum ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri