Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 08:35

Terör çağın sorunu

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Bülent Alparslan, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerine “terör”ü anlattı.

Terör çağın sorunu

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Bülent Alparslan, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerine “terör”ü anlattı.
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde “Gençlerimizi Terörden Koruyalım” konulu bir konferans düzenlendi. Balıkçı Öğrenci Kulübü’nün organize ettiği konferansa, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Bülent Alparslan katıldı.
ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERİLDİ
Fakültede öğrenim gören 150 öğrenciye, terör faaliyetleri ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili olarak bilgiler aktaran Alparslan, terör örgütlerinin eleman kazanmak amacıyla başvurdukları yöntemleri anlattı.
TERÖRLE MÜCADELE
Üniversite öğrencilerinin, terör örgütleri için öncelikli potansiyel olduğunun altını çizen Bülent Alparslan, derslerinde başarısız olanlardan, paraya ihtiyaç duyanlara varıncaya kadar, sosyal durumlarından dolayı birçok öğrencinin terör örgütlerinin tuzaklarına düşebildiklerini kaydetti. Üniversite öğrencilerinin her şeyden önce bilinç düzeyi yüksek olan kesim şeklinde tarif edildiğini anlatan Terörle Mücadele Şube Müdürü Bülent Alparslan, “Terörle mücadelede bilinç çok önemlidir. Çevremizde olup biten olaylar ve yaşananlar, çok iyi analiz edilmeli, kuşku duyulan bir durum anında güvenlik güçlerine bildirilmelidir. Çevremizde özellikle provokasyona yönelik girişimlere rastlarsak, bir takım örgütlenmelerin olduğunu hissedersek, üzerimize düşen en büyük sorumluluk, bu durumdan güvenlik güçlerini haberdar etmek olacaktır.” şeklinde konuştu.
ALPARSLAN: ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİYLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ
Terörle Mücadele Şube Müdürü Bülent Alparslan, üniversite gençliğinin terörle mücadele yolları konusunda yeteri kadar bilgilendirilmediğine dikkati çekerek, kendisinin Atatürk Üniversitesi’nde ilk kez bu yönde bir konferansa davet edildiğinin altını çizdi. Atatürk Üniversitesi’nin, genel manada huzur ve sükunetin adresi olduğunu vurgulayan Alparslan, yine de, bilinç düzeyinin yükseltilmesine yönelik adımların atılmasından yana olduğunu ifade etti. Atatürk Üniversitesi’ndeki diğer fakülte ve öğrenci kulüplerinin de, bu ve buna benzer etkinlikler organize etmeleri çağrısında bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürü Alparslan, “Bizler elimizden geldiği ölçüde gençlerimizi ve halkımızı bilgilendirici çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Fakat üniversite gençliği ile birlikte organize edeceğimiz konferans, seminer ve panel gibi faaliyetler, terör örgütlerine karşı elimizi daha da güçlendirmiş olacaktır.” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin adeta nefeslerini tutarak takip ettikleri konferans, Terörle Mücadele Şube Müdürü Bülent Alparslan’a yöneltilen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.
 

 
Tebrizkapı'dan Tebriz'e..
 
Dadaşlar tek yürek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tebrizkapı'dan Tebriz'e..
Kültürel, sosyal ve ticari ilişkiler kurmak amacıyla, Erzurum Büyükşehir ...
Türk Dünyası Erzurum'da
Atatürk Üniversitesi, geleneksel hale getirdiği uluslararası âşıklar şöleninin ...
Hac başvurularında rekor Erzurum'un
Erzurum’da 2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıt yaptıranların sayısı, bir ...
 
Kotanlı'dan 1 Mayıs değerlendirmesi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES)Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar ...
Polat Pasinler'e veda ediyor
Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat, İçişleri Bakanlığı tarafından Yalova'nın ...
Akdağ'dan sert tepki
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzlukları ...
 
Nene Hatun'a dadaş vefası
Manisa’nın Akhisar ilçesinde faaliyet gösteren Erzurumlular ve Erzurum’u ...
Semt Garajında yeni süreç
Erzurum’da semt garajı kabusu sona erdi.Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ...
Karayollarında üstgeçit açılımı
Erzurum’da bazı güzergah ve noktalarda yaşanan trafik yoğunluğu, Karayolları ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri