Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
22 Nisan 2010 Perşembe - 07:44

Tortumlular Vekiller'e tepkili!

Tortum'da yapımına başlanan HES'lere vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor. Şenyurt beldesi Derekapı köyünde yapımına başlanan HES inşaatının durdurulması için köylüler Milletvekilleri başta olmak üzere yetkililerden destek istediklerini ancak hiçbir sahiplenme olmadığını, bu yüzden Milletvekillerinin Tortum'a uğramamaları gerektiğini söyleyerek, "Seçimler yakın, Ak'la karayı o gün göstereceğiz" dediler.

Tortumlular Vekiller e tepkili!

Tortum'un Şenyurt beldesi Derekapı köyünde yapımına başlanan hidroelektrik santrali (HES) inşaatının durdurulması için köylüler yetkililerden yardım istedi.

//ŞENYURT HES

Tortum'da yapımına başlanan HES'lere vatandaşlar tepki göstermeye devam ediyor. Şenyurt köyü içinden geçmekte olan Şenyurt Deresi üzerine HES inşaatına başlanması tepkilere neden oldu. Köy meydanında toplanan Şenyurtlular, hükümete HES çalışmalarınını durdurması için çağrıda bulundu. Meyvecilik yaparak geçimlerini temin ettiklerini belirten köylüler, kurulacak HES'le susuz kalacaklarını iddia etti. İstimlak bedellerinin bankada bloke edilmesini de protesto eden köylüler, "Toprağımız, suyumuz elimizden alındı. Parası verilecek denildi. Paramız da bankada bloke edildi." diye tepki gösterdi.

//DOĞAL ORTAM BOZULUYOR

Derekapı Muhtarı Hamdi Yeşilyurt, köylerinde yeşil alanların yok edilmesi ve ağaçların kırılıp yerinden sökülmesi nedeniyle HES'e karşı olduklarını söyledi. HES çalışmalarını durdurmak için yargıya gideceklerine değinen Yeşilyurt, "HES yapılacak diye çevre katledildi. Konuyu yargıya taşıyıp HES çalışmalarını durdurmaya çalışacağız. Çevre katliamı yaşanıyor. HES'i durdurup köyümüzden çıksınlar. Biz uğradığımızı maddi ve manevi zararı kabul ediyoruz. Yeter ki biran önce köyümüzdeki HES çalışmaları durdurulsun." dedi.

Köyün ileri gelenlerinden Bahri Durmaz (75) ise HES öncesinde köye gelen keşif heyetinin yanlış ve yanlı bir tavır sergilediğini öne sürdü. Arazi ve ağaç istimlak ücretlerinde haksızlık yapıldığını ileri süren Durmaz, "16 ceviz ağacımı keşif heyeti 12 tane göstermiş. Aynı emsaldeki arazilere biçilen bedeller arasında dağlar kadar fark var. Hakkaniyetsiz bir keşif heyetinin hazırladığı raporları kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

//İSTİMLAK SORUNU

Mehmet Albayrak (50) isimli köylü ise istimlak ücretlerinin ödenmemesine tepki gösterdi. Albayrak, hukukun üstünlüğüne inandıklarını, devletin kendilerine mağdur etmeyeceğine vurgu yaparak, "Hukuksuzluğa hukuk izin vermez. Çok yönlü mağdur edildik. Arazimiz bizlere sorulmadan istimlak edildi. İstimlak ücretleri yargı kararıyla bloke edildi. Asırlardır yaşadığımız topraklarımız üzerine HES kuruluyor ve bizlerden dolaylı olarak doğduğumuz toprakları terk etmemiz isteniyor. Nerede bize sahip çıkacak siyasiler, nerede bizim hakkımızı arayacağımız yargı?" diye konuştu.

 
Rektör'e Vali desteği
 
POTANSİYEL TEHLİKE
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
imanuuuum 23 Nisan 2010 Cuma 14:16

imanuuum doğri söylirsüüünn gelün bu yaz tortuma gızılcuh , pestil , köme , pekmez alun , ağızlarıza sağlıhh imanuuummm.

Yorumu oyla      0      0  
albay 23 Nisan 2010 Cuma 11:55

ola uşak güldürmeyin beni... beş tene tortumli üç aydan fazladır günahsız yere yatir kimsenin gıki çıkmir... ambu turtumlular varya, ahan amburaya yazirem, lütfen yönetici buni silmesin, ambu tortumlular bir kere ano siyasileri govalasınlar geldiklerinde, bir kere sırtlarından atsınlar aşşaği... o zaman efferim derem... ama nerdeeee!!! tortumli gene bildiğimiz tortumli...

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör'e Vali desteği
Sosyo ekonomik sorunlarını unutan Erzurum halkı 2’inci üniversitenin nereye ...
AĞAÇLANDIRMADA DERECEYE GİRDİK
Çevre ve Orman Bakanlığı, “Erozyon Kontrol” ve “Okul Ağaçlandırma” çalışmaları ...
Akdamar zulmün şahitidir
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. ...
 
Akaryakıt İstasyonlarına ani denetim
Erzurum’daki petrol istasyonları, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ...
MAHKEME KARARIYLA HER MEVSİM AKACAK
Erzurum’un Uzundere ilçesinde bulunan ve dünyanın 3. büyük şelalesi olan ...
Vali yine denetimdeydi
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış oyunlarının ağırlıklı olarak ...
 
Bravo gençler!
Erzurum’da aydın üniversiteli gençler, Türkçenin yozlaştırılmasına engel ...
Şükür BARO HES'e el attı!
Hidroelektrik santralleriyle ilgili olarak bir adım da, Erzurum Barosu ...
İl Başkanı yine tepki aldı
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın yaptığı bir açıklama Erzurum'da büyük ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri