Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>GÜNDEM
22 Nisan 2010 Perşembe - 07:40

Rektör'e Vali desteği

Sosyo ekonomik sorunlarını unutan Erzurum halkı 2’inci üniversitenin nereye kurulacağı içerikli tartışmalara yoğunlaştı. Maliye Bakanlığı akademik kadro için onay verdi. Yeni Üniversite rektörünün atanma süreci başlatıldı. Her şey ikinci üniversitenin nerede konuşlandırılacağı sorusunun cevap bulmasına kaldı.

Rektör e Vali desteği

Atatürk Üniversitesi Rektörü Koçak, ticaret sektöründe gelir dengesi oluşturarak, kent merkeziyle hinterlandı arasındaki ekonomik dengesizliğin giderilmesi için üniversitenin Mahallebaşı’na kurulmasına vurgu yaparak, bir yerde Erzurum halkının hissiyatına tercüman oldu. Koçak’ın çıkışı büyük ilgi buldu.

VALİ ÖZTÜRK’ÜN GÖRÜŞÜ

Rektör Koçak’tan sonra dün de Vali Öztürk, ikinci üniversitenin kurulacağı yer konusunda görüş belirtti. Öztürk, “Biz karar mercii değiliz, ama benim şahsi fikrim; ikinci üniversitenin şehrin doğusuna kurulmasından yana.” dedi. Öztürk, ikinci üniversitenin kurulacağı yerle ilgili olarak karar merciinin kendileri olmadığına vurgu yaparak, bu konuda çeşitli alternatifler üzerinde çalışıldığını kaydetti

//ÜNİVERSİTE ŞEHRİN DOĞUSUNA KURULMALI

Öztürk, “Bizim bu konuda karar verme gibi bir yetkimiz yok. Fakat benim şahsi fikrim de, ikinci üniversitenin şehrin doğusuna kurulması yönünde. Mevcut üniversitemizin şehre sağladığı sosyal ve ekonomik canlılık hepimizin malumu. İkinci üniversiteyle de bu canlılık sağlanacağı için benim de görüşüm şehrin doğusundan yana.” ifadelerini kullandı.

//ERVAK ZİYARETİ

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “Biz karar mercii değiliz, ama benim şahsi fikrim; ikinci üniversitenin şehrin doğusuna kurulmasından yana.” dedi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK)’ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel’le görüşen Vali Öztürk, ERVAK’ın, toplumun her kesimi tarafından kabul gören bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.

//İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Başkan Erdal Güzel’in, ERVAK’ın faaliyetleriyle ilgili olarak Vali Öztürk’ü bilgilendirdiği ziyarete, Erzurum’a kurulması kararlaştırılan ikinci üniversite damgasını vurdu. ERVAK Başkanı Güzel, ikinci üniversitenin kurulması gereken yerin, şehrin doğusu olması gerektiğini belirterek, özellikle Firdevsoğlu Kışlası’nın üzerinde durulmasını arzu ettiklerini kaydetti. ERVAK tarafından bu konuda hazırlanan plan ve krokileri Vali Öztürk’e sunan Güzel, yeni üniversitenin bu bölgede konuşlandırılmasının, şehrin doğusu ile batısı arasındaki gelişmişlik farkını da ortadan kaldıracağı görüşünü savundu.

//VALİ ÖZTÜRK: ŞAHSİ GÖRÜŞÜM ŞEHRİN DOĞUSUNDAN YANA

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, ikinci üniversitenin kurulacağı yerle ilgili olarak karar merciinin kendileri olmadığına vurgu yaparak, bu konuda çeşitli alternatifler üzerinde çalışıldığını kaydetti. Vali Öztürk, “Bizim bu konuda karar verme gibi bir yetkimiz yok. Fakat benim şahsi fikrim de, ikinci üniversitenin şehrin doğusuna kurulması yönünde. Mevcut üniversitemizin şehre sağladığı sosyal ve ekonomik canlılık hepimizin malumu. İkinci üniversiteyle de bu canlılık sağlanacağı için benim de görüşüm şehrin doğusundan yana.” ifadelerini kullandı.

//REKTÖRLÜK ATAMASI

Üniversitenin yeri konusunda, atanacak olan yeni rektörün görüşünün de büyük önem taşıyacağına inandığını dile getiren Erzurum Valisi Sebahatin Öztürk, ortada bir de istimlak gerçeğinin bulunduğuna işaret ederek, “üniversite için tahsis edilecek olan kaynağı istimlaklar için harcamamak gerek. Kaldı ki, bu hususu Sağlık Bakanımız da dile getirdi. Süreç işliyor, çalışmalar devam ediyor. Verilecek kararın, Erzurum’un yararına olacağından kuşkumuz yoktur.” dedi.

//ERVAK’IN ÇALIŞMALARI

Vali Sebahattin Öztürk, ikinci üniversitenin kurulacağı yerle ilgili görüşmenin dışında, ERVAK’ın çalışmaları hakkında bilgiler de aldı. ERVAK Başkanı Erdal Güzel, ERVAK’ın, her görüşe ve her fikre açık bir sivil toplum örgütü olduğunu vurgulayarak, “Bizim amacımız şehrimize en iyi şekilde ve kaliteli hizmet vermektir. Erzurum’da çok önemli hizmetler yaptığımıza inanıyoruz. Mesela tabyalar halkımıza açık değildi. Biz ERVAK olarak destek verdik. Tabyaların halka açılmasını sağladık. Yine bölgesel kalkınma için büyük önem taşıyan Doğu Anadolu Projesi’nin hazırlanış sürecinde de, ERVAK’ın çok önemli katkıları olmuştur. Şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda kalkınmasını mümkün kılacak girişim ve gelişmelerin içerisinde olma zorunluluğumuz var. Çünkü ERVAK, Erzurum’a hizmet amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu.” şeklinde konuştu.

 
ÇOK TARTIŞILDI, GEÇTİ
 
Tortumlular Vekiller'e tepkili!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Nar 28 Nisan 2010 Çarşamba 11:51

Spekülatörlere gün doğdu...Bu ne mantıktır ya.Zaten Erzurum'un imajını karalamak isteyenler var.Üniversiteyi mahallebaşına kuralım da onlara malzeme verelim.Yöneticileri aklı selime davet ediyorum.Erzurum da arsa sıkıntısı yok yeni üniversite; üniversitenin fiziki gelişimine engel olmayacak, geniş bir alana kurulmalıdır.Eger mahallebaşı islah edilecekse bu işi toki yapar.Nitekim Türkiye'nin birçok şehrinde tokinin böyle projeleri var.Lafın özü mahalle başının ıslahı için güzel şehri harcamayalm

Yorumu oyla      0      0  
Doğan Karacan 23 Nisan 2010 Cuma 11:14

Arkadaşlar acaba vali bey rektör şunu düşünmezler mi şehrin doğsu çok virane buralarda oturanları toki kanalıyla batı tarafında iskan edelim. buraları da güzelleştirip yeniden imara açalım. Mesela dedik yani.

Yorumu oyla      0      0  
ali 23 Nisan 2010 Cuma 11:13

aynen katılıyorum. popülzmden uzaklaşmadıkça biryere varamayız. Niye doğu'su????

Yorumu oyla      0      0  
Ayaz Bey 22 Nisan 2010 Perşembe 23:59

Erzurum Üniversitesini -üniversitelerin öğrenci bulmakta güçlük çektiği bugünde- Erzurum'un en geri kalmış bölgesine yani Doğuya yapmak İNTİHAR olur... Türkiyenin İzmir'inden İstanbul'undan Karadenizinden gelecek Milletin çoluğu çocuğu senin tezeklerini mi, seyredecek? YAZIK! Bu dar düşüncelere... ÜNİVERSİTE BU ŞEHRİN EN GÜZEL YERİNE VİTRİNİNE YAPILMALI YOKSA AVUCUNUZU YALARSINIZ VEYA DAHA DOĞRUSU AVUÇ YALATIRSINIZ BU HALKA. Ayaz Bey'den Selamlar...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AĞAÇLANDIRMADA DERECEYE GİRDİK
Çevre ve Orman Bakanlığı, “Erozyon Kontrol” ve “Okul Ağaçlandırma” çalışmaları ...
Akdamar zulmün şahitidir
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. ...
Akaryakıt İstasyonlarına ani denetim
Erzurum’daki petrol istasyonları, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ...
 
MAHKEME KARARIYLA HER MEVSİM AKACAK
Erzurum’un Uzundere ilçesinde bulunan ve dünyanın 3. büyük şelalesi olan ...
Vali yine denetimdeydi
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış oyunlarının ağırlıklı olarak ...
Bravo gençler!
Erzurum’da aydın üniversiteli gençler, Türkçenin yozlaştırılmasına engel ...
 
Şükür BARO HES'e el attı!
Hidroelektrik santralleriyle ilgili olarak bir adım da, Erzurum Barosu ...
İl Başkanı yine tepki aldı
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın yaptığı bir açıklama Erzurum'da büyük ...
KUDEKA ekonomik çözüm arıyor
Tarım, turizm ve sanayi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri