Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
29 Kasım 2011 Salı - 08:53

Yeni terminale ilk kazma

- Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’a kazandıracağı “Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali” için çalışmalar son sürat devam ediyor. Otogar binasının yükseleceği Kuzey Çevre Yolu üzerindeki çalışmalar kapsamında hafriyat alımına bir süredir devam edilirken, “Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali”, 2012 yılının ilk yatırımı olacak.

Yeni terminale ilk kazma

Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’a kazandıracağı “Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali” için çalışmalar son sürat devam ediyor. Otogar binasının yükseleceği Kuzey Çevre Yolu üzerindeki çalışmalar kapsamında hafriyat alımına bir süredir devam edilirken, “Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali”, 2012 yılının ilk yatırımı olacak.
Erzurum’da “Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali”nin yapımı için yürütülen çalışmalar son sürat devam ediyor. Yer tespiti, tapu devri ve zemin etüt işlemlerinin ardından hafriyat alım çalışmalarının sürdürüldüğü Kuzey Çevre Yolu üzerinde, yeni yatırım için temel atma hazırlıklarında son aşamaya gelindi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’a yakışır nitelikte ve modern bir görünüme sahip olacak ‘Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yüklenici firmanın yer tesliminin hemen ardından başladığı çalışmalar kapsamında hafriyat alım işlemleri yürütülüyor. Otogar projemiz çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak ve Erzurum’un ulaşım vizyonunu tamamen değiştirecek” dedi.
Erzurum’da uzun yıllardır kullanılan mevcut otogarın, artık ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğini, bununla birlikte modern şehir standartlarının da çok altında olduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin, Erzurum’un yeni gülen yüzü olacağını dile getirdi.
YENİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NDE HER TÜRLÜ İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLDÜ
Yolcuların her türlü ihtiyacı düşünülerek tasarlanan projenin, Erzurum’da ulaşım hizmetleri sektörüne yepyeni ve çağdaş bir vizyon kazandıracağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 55 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek olan “Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali”nin, yolcu peronlarından sosyal donatılarına, araç bakım istasyonlarından otoparkına varıncaya kadar çeşitli niteliklere sahip olacağını belirtti.
Yapımı kısa sürede tamamlanarak şehrin hizmetine sunulacak olan “Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali”nin, Erzurum’a kazandırılacak olan 210 milyon dolarlık MNG yatırımı için önadım olacağını hatırlatan Başkan Küçükler, “Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yapımı tamamlanır tamamlanmaz, mevcut otogarı yıkacak ve İkiz Kuleler Projesi için düğmeye basacağız. Çünkü söz konusu proje, mevcut otogarın bulunduğu Terminal Caddesi bölgesinde hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.
Başkan Küçükler, söz konusu yatırımlarla ilgili olarak herhangi bir plan ya da program değişikliğine gidilmediğine vurgu yaparak, bu yöndeki asılsız söylentilere kesinlikle itibar edilmemesini istedi.

 
Esnafın çilesine bak
 
Öğretmen katiline müebbet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafın çilesine bak
Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde esnaf 35 yaşındaki İrfan Polat, borcunu ödemeyen ...
Yeldan ekonomiyi değerlendirdi
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi'nin düzenlediği ...
ETSO Büyükşehiri sorguladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Ticaret ve ...
 
Soğuk şadırvanları dondurdu
Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Erzurum buz kesti. ...
Nimete müdahale ediyorlar
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen, Din İşleri Yüksek Kurulu ...
Zevke bak, hizaya gel..!
Norveçli bir avcı, teke avlamak için ülkesinden Erzurum'un Oltu ilçesine geldi.
 
Müftügil dualarla uğurlandı
Böbrek yetmezliğinden Cuma günü hayatını kaybeden Erzurum’un eski müftülerinden ...
Doğu buz tuttu
Ardahan'ın Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan Çıldır Gölü'nün büyük bir ...
Örnek Dadaş’a destek yağıyor
Van'da meydana gelen deprem sonrası evsiz kalan arkadaşının ailesine sahip ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri