Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
30 Mayıs 2011 Pazartesi - 08:04

'Erzurumlu vefalıdır'

Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak 12 Haziran seçim çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Bosna Caddesi’nde AK Parti Seçim İrtibat merkezi olarak kullanılan Kahvehane’de vatandaşlara konuştu. Aksak, 8 yıllık AK Parti Hükümetinin icraatları olan Sağlık, Eğitim, Kış Turizmi alanlarındaki yatırımları anlattı. Muhalefet partileri CHP ve MHP’yi de eleştiren Aksak, “MHP ve CHP Ergenekon örgütünün avukatlığını yaptılar. Yetmedi örgüt üyesi olan ve hala sanık sıfatıyla yargılananları milletvekili yapmaya çalışıyorlar. Ama buna halkımız izin vermeyecektir” dedi. Milletvekili Aksak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erzurumlu Fetullah Gülen hakkında yaptığı konuşmayı da yersiz ve tutarsız bir konuşma olarak değerlendirdi.

 Erzurumlu vefalıdır

12 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri çalışmalarını sürdüren AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, ilçe gezilerinin yanında şehir merkezinde esnaf gezilerine de devam ediyor. Aksak, Erzurum’un Yakutiye İlçesi Çaykara esnafını gezdi, Bosna Caddesi’nde kahve toplantısı yaptı.
Ziyaret ettiği işyerlerinde sıcak ilgiyle karşılaşan Aksak, esnafın istek ve taleplerini dinledi. Aksak’ın uzun yıllar Erzurum’a hizmet ettiğini belirten Çaykara caddesi esnafı, yapılan bu hizmetlerin hiç bir zaman göz ardı edilemiyeceğini ve her zaman bu hizmetlerin karşılığı olarak Aksak’ı destekleyeceklerini söylediler.
Gittiği her işyerinde sıcak karşılanan AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum halkının vefalı bir toplum olduğunu belirterek, Erzurum’u hak ettiği yere getirmek amacıyla her koşulda çalıştığını ve bu çalışmayı da sürdürme gayretinde olduğunu söyledi.
KAHVE TOPLANTISI
Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak 12 Haziran seçim çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Bosna Caddesi’nde AK Parti Seçim İrtibat merkezi olarak kullanılan Kahvehane’de vatandaşlara konuştu.
Aksak, 8 yıllık AK Parti Hükümetinin icraatları olan Sağlık, Eğitim, Kış Turizmi alanlarındaki yatırımları anlattı. Muhalefet partileri CHP ve MHP’yi de eleştiren Aksak, “MHP ve CHP Ergenekon örgütünün avukatlığını yaptılar. Yetmedi örgüt üyesi olan ve hala sanık sıfatıyla yargılananları milletvekili yapmaya çalışıyorlar. Ama buna halkımız izin vermeyecektir” dedi. Milletvekili Aksak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Erzurumlu Fetullah Gülen hakkında yaptığı konuşmayı da yersiz ve tutarsız bir konuşma olarak değerlendirdi.
BELEDİYELERİN BİRLEŞTİRİLMESİ HİZMET KALİTESİNİ ARTIRDI
Erzurum merkezde bulunan 7 belediyeyi birleştirerek Erzurum’a 3 ilçe belediyesi kazandırdıklarını hatırlatan Muhyettin Aksak, “Belediyelerini birleştirilmesi yapılan hizmetlerin kalitesini artırdı. Bu belediyeleri birleştirmedeki amaç, tasarruf sağlamak ve yapılacak hizmetlerin kalitesini yükseltmekti.Bu birleşmeden sonra yapılan hizmetlerdeki kaliteye hepiniz şahit oldunuz. Bu belediyelerdeki 800 işçiye diğer kurumlarda istihdamı sağlanıp, belediyelerin ekonomik olarak güçlenerek yapılacak hizmetlerin kalitesinin artırılması sağlandı.
Marka şehir olma yolunda artık çıtayı yükselttik. Bunun ilk adımı olarak ta tüm dünyanın şahit olduğu bir organizasyon olan 2011 Kış Oyunları ile başlattık. Erzurum’un bir dünya kenti olma yolundaki ilk adım olarak gördüğümüz 2011 Kış Oyunları’nın Erzurum’a alınması konusunda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat ilgi alaka ve talimatlarıyla sağlanmış oldu. 650 Trilyonu Erzurum’a yatırım olarak gerçekleştiren AK Parti Hükümetinin şehrimizi ne kadar önemsediğinin kanıtıdır ”
ERZURUM DOĞUNUN SAĞLIK MERKEZİ
Ak Parti’nin görev yaptığı 8 yıllık dönem içinde Eğitim, Sağlık ve Kış Turizmi alanlarında çeşitli yatırımlar yapıldığını belirten Aksak, “Bir önceki seçimlerde söylediklerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Erzurum Doğunun sağlık merkezi olacak demiştik, bunu Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ın sağlık alanındaki yenilik ve yatırımlarıyla gerçekleştirildi. Önceden Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi vardı, bunun yanında Bölge Araştırma Hastanesi eklendi. Yakında ihaleleri yapılan yeni hastaneler yapılacak.112 Acil Ambulans Merkezi kurularak 24 saat halkın hizmetine sunuldu. Ağır kış şartları başta olmak üzere en ücra köylerdeki hastaların imdadına yetişen Hava ambulansı olan Helikopter ambulanslar artık halkımızın hizmetinde. Sağlık alanındaki dönüşüm hızla devam ederken, önceden parasızlık yüzünden hastanelerde rehin kalan hastalar vardı. Oluşturulan sistemle artık hastalarımız tedavisi bittikten sonra evine kadar götürülüyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nı tek çatı altında toplayarak, milyarlarca liralık ilaç israfı önlenmiş oldu. Önceden SSK Hastanelerinde ilaç kuyrukları yaşanırdı, artık ilaç kuyruğu kalmadı” şeklinde konuştu.
EĞİTİMDE ÇITA YÜKSELİYOR
Türkiye’nin kalkınmasındaki diğer bir unsurunda Eğitim olduğunu vurgulayan Muhyettin Aksak, Erzurum’da Eğitim alanında yapılan yatırımlarla eğitimdeki kaliteyi yükselttiklerini kaydetti. 8 Yıl öncesinde Atatürk Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 30-40 bin iken bugün bu üniversitemizde 66 bin öğrenci eğitim görüyor.Önceki yıllarda bir sınıfta 40 ile 50 öğrencinin ders yapmak zorunda kaldığını hatırlatarak, yapılan yeni okullarla bu sayının 25 öğrencinin eğitim alacağı bir duruma getirdiklerini ifade etti. Eğitim alanındaki atılımlara yeni iki üniversite kurulmasıyla devam edildiğini hatırlatan Aksak “ Üniversiteler sıralamasında üst sıralarda yer alan Atatürk Üniversitesi’nin yanında iki yeni üniversite ile yüksek öğrenimdeki dönüşüme devam ediyoruz.Yeni kurulan Teknik Üniversite’den ayrı ikinci bir Devlet üniversitesinin kurulma çalışmaları devam ediyor.” diye konuştu
FETULLAH GÜLEN BİZİM GURURUMUZDUR
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, vatandaşlara yaptığı konuşmasına CHP ve MHP’nin izlediği politikaları eleştirerek devam etti. Savcılar tarafından başlatılan Ergenekon örgütünün soruşturmasında sanık olan kişileri MHP ve CHP’nin milletvekili yaparak dokunulmazlık zırhına büründürmek istediğini belirten Aksak, buna 12 Haziran seçimlerinde halkın izin vermeyeceğini söyledi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Erzurumlu Fetullah Gülen hakkında yaptığı “Faaliyetleri durdurulmalı” şeklindeki konuşmasına da değinen Muhyettin Aksak “Milliyetçilik sadece konuşmayla olmaz. İcraatlarla olur. Hemşehrimiz Fetullah Gülen cemaatinin yaptığı hizmetleri görmemezlikten gelmek, inkârcılıktır. Milliyetçilerin hedefi olan Türk Cumhuriyetlerinde Türk Bayrağını dalgalandırmayı, hemşerimiz Fetullah Gülen hareketi gerçekleştirmiştir. Bundan daha iyi milliyetçilik olur mu? Söz konusu cemaatin özellikle eğitim alanında dış ülkelerdeki faaliyetleri bizim göğsümüzü kabartıyor.” dedi.

 
Akdağ'dan TÜSİAD'a sert tepki
 
Yılmaz yangınzedeleri ziyaret etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavilioğlu 2023 yol haritasını açıkladı
Ak Parti Milletvekili adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Sivil Toplum Örgütlerini ...
'Vatandaşın AK Partiye güveni tam'
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ilçelerde gerçekleştirdiği ...
Öztürk seçim hedeflerini açıkladı
Erzurum MHP Milletvekili adayı Oktay Öztürk, Yargı yetkisinin kullanılmasında ...
 
BBP milletvekilleri tanıtım turunda
Büyük Birlik Partisi Erzurum Milletvekili adayları İHA Erzurum Bölge Müdürlüğünü ...
Aksak köyleri ziyaret ediyor
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Muhyettin Aksak seçim çalışmalarına ...
Akdağ 2023 Erzurum Vizyonunu açıkladı
Başbakan Erdoğan’ın önderlinde Türkiye ve Erzurum’da 8.5 yıl bunun peşinden ...
 
Aksak'tan Oltu çıkarması
Oltu ilçesinde 12 Haziran Milletvekilliği Genel Seçim çalışmalarını sürdüren ...
Aydemir'den Horasan ziyareti
Ak Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir seçim çalışmalarına Horasan’da ...
Yavilioğlu ETB'yi ziyaret etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili Adayı Cengiz ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri