Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
31 Mayıs 2011 Salı - 08:41

Akdağ'dan birlik mesajı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bu memlekette, geçmişte zulümler, ayrımcılık yapıldı, Kürt'e de Türk'e de yapıldı. Benim Kürt kardeşim de Türk kardeşim de bu baskıyı yedi. Bu baskıdan hiçbirimiz memnun değiliz. Biz bu baskıyı da reddediyoruz" dedi.

Akdağ dan birlik mesajı

Bakan Akdağ, Seçim çalışmaları kapsamında partisinin Tekman ilçesinde düzenlediği mitingde halka hitap etti. "Tekman'a her gelişimizde bize gönüllerinizi açtınız. Bilin ki, Tekman'ın bize muhabbeti neyse bizim de Tekman'a muhabbetimiz aynısıdır" diyerek konuşmasına başlayan Akdağ, vatandaşlardan, 12 Haziran'da birliğin, beraberliğin, çocukların geleceğini inşa etmek için AK Parti'nin yanında yer almalarını istedi.
TEKMAN’A YAPTIĞIMIZ HİZMETLERDEN RAHATSIZ OLUYORLAR
Memlekette nelerin olup bittiğini iyi izlemek gerektiğine dikkati çeken Akdağ, şunları kaydetti:
"Bugün AK Parti 8, 5 senedir, bu hizmetleri milletimize sunarken, Tekmanlılara, Erzurumlulara, 74 milyon insana, hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeden hizmet verirken, bundan rahatsız oluyorlar. Kimlerin rahatsız olduklarına iyi bakmak lazım. Tekman'a yol yapıldığında, köylerine içme suyu götürüldüğünde, gençlerimize geçmiştekinin iki mislisi öğretmen hizmet vermeye geldiğinde, okullar yapıldığında, sağlık hizmeti geldiğinde rahatsız olanların derdi nedir? Buna iyi bakmak lazım. Belli kişiler bugüne kadar istismardan beslendiler. İstismardan, gerginlikten, şiddetten, ayrılıktan, ayrımcılıktan, bölücülükten beslenenler var. Onların işine Tekmanlıya hizmet etmek gelmez. Gençlerimize pırıl pırıl okullar yapılması, bu insanımıza hizmet verilmesi onların işine gelmez. "
TEKMAN’DA SAĞLIK HİZMETLERİ
Tekman'dan yapılan sağlık hizmetlerine değinen Bakan Akdağ, şöyle devam etti:
"Tekman'da 2 tane pratisyen hekim vardı. Ambulans yoktu. Ama artık Tekman'da ameliyatlar yapılıyor. Bir büyüğümüz hastalandığında artık boynumuzu bükmüyoruz. İki tane doktorla hizmet verilen Tekman'da bugün 17 doktor var. Biri gelip, 'Bunu Tekman'a yaptın da Olur'a yapmadın, Aşkale'ye yapmadın ya da Yüksekova'ya, Şırnak'a, Cizre'ye yapmadın' diyebilir mi? Sizin evladınız olan bu Sağlık Bakanı, Başbakanın talimatıyla bu hizmeti 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her tarafına götürdü. "
İMAM KARDEŞİMİZİ ŞEHİT ETTİLER
Türkiye'de barış ve özgürlük için oy isteyenlerin, Hakkari'de bir imamı, zorbalığa boyun eğmediği için şehit ettiğine işaret eden Akdağ, şöyle dedi: "Tekmanlı kardeşlerimin huzurunda soruyorum: Neden Hakkari'de bir imam kardeşimizi sizin zorbalığınıza boyun eğmedi diye şehit ettiniz? Tekmanlıların aklı, izanı buna razı olur mu? Bu insanlığa sığar mı? Daha dün Cizre'de 15 yaşındaki bir yavrumuz falanca dershaneye devam ediyor diye yurda molotof attılar, bomba attılar. Bu insafa sığar mı? Barış ve demokrasi diyenlere soruyorum: Sizin yaktığınız çocuk bir Kürt çocuğuydu. Bu memlekette geçmişte zulümler, ayrımcılık yapıldı, Kürt'e de Türk'e de yapıldı. Benim Kürt kardeşim de Türk kardeşim de bu baskıyı yedi. Bu baskıdan hiçbirimiz memnun değiliz. Bu baskıyı da reddediyoruz.
Yıllarca bu memlekette Türk milliyetçiliği adına yanlış biçimde kavmiyetçilik yapanlar oldu, ama bunlar AK Parti'ye kadardı. Bakın bugün AK Parti'nin meclis grubunun içinde ana dili Kürtçe olan, kendisi, anası, babası Kürt olan 70'ye yakın milletvekili var. Başbakan bu ülkenin maliyesini, kasasını anası babası Kürt olan bir Kürt çocuğuna teslim etmiş, Mehmet Şimşek'e teslim etmiş. Bizim nazarımızda AK Parti'nin nazarında ayrım yok. Biz din kardeşi olduğumuzu biliyoruz. Bizim kıblemiz, ezanımız bir, bizim tarihimiz bir, bizim şehitlerimiz aynı şehitler. Dedelerimiz Allahuekber Dağları'nda Ermeni'ye, Ruslara karşı mücadele ederken Türk, Kürt var mıydı? Bu ayrımcılık tohumlarının, Tekmanlı yavrularımıza ne faydası var? Buradaki çocuğu dağa kaldırdıklarında onun geleceğini yok etmiyorlar mı? Biz AK Partililer olarak bu Tekman'a her türlü hizmeti getirmeye devam edeceğiz. "
"BU BİR DÜŞMAN OYUNUDUR"-
"Bu memlekette ayrımcılık tohumları ekmeye devam edenler var" diyen Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
"Ne istiyorlar, gelsin açıkça söylesinler. Bölünüp başka bir yere mi dahil olmak istiyorlar? Her türlü demokratik hakkı, özgürlüğü ben Kürt kardeşimin kendi kimliğiyle ilgili ne varsa, dili, yaşantısı, bunun hepsini sonuna kadar özgürleştirmeye varız, ama bu ülke üzerinde ameliyata müsaade etmeyeceğiz. Bu bir düşman Oyunudur. Dün dedeleri beraber şehit olanların, birbirinden kız alıp verenlerin, birbirinin cenazelerinin taziyesine gidenlerin, birbirinden ayrılıma imkanı yoktur. Buna da müsaade etmeyeceğiz. Her türlü özgürlük gelişecek bundan sonra da geliştirmeye devam edeceğiz. Benim Tekmanlı kardeşimin Oyuna ipotek koymaya çalışanlar bilsinler ki, Tekmanlı bu zorbalığa boyun eğmeyecek. Barış diyerek bunların arkasına saklanırsa buna biz de müsaade etmeyeceğiz. Bunu net olarak Tekman halkına duyuruyorum. Sandıkların başında 'şu partiye oy verirsen görürsün' gibi güç gösterisine asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Madem özgürlük diyoruz bunlara asla prim vermeyeceğiz. "
 

 
Akdağ Tortum'da halka hitap etti
 
Yapılandırmada son gün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ Tortum'da halka hitap etti
Bakan Akdağ, , MHP ve Saadet Partisi'nden istifa edip, AK Parti'ye geçenlere rozet taktı
Öztürk Şenkaya'yı ziyaret etti
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili adayı Oktay Öztürk seçim ...
CHP adayları Oltu'daydı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili adayları, Oltu’ya çıkarma yaptı. ...
 
Dadaş sağduyusuna çağrı
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir 2010 ve 2011 yılında Erzurum’da ...
Yılmaz yangınzedeleri ziyaret etti
AK Parti milletvekili adayı Adnan Yılmaz, Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı ...
'Erzurumlu vefalıdır'
Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak 12 Haziran seçim çalışmalarını aralıksız ...
 
Yavilioğlu 2023 yol haritasını açıkladı
Ak Parti Milletvekili adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Sivil Toplum Örgütlerini ...
'Vatandaşın AK Partiye güveni tam'
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ilçelerde gerçekleştirdiği ...
Öztürk seçim hedeflerini açıkladı
Erzurum MHP Milletvekili adayı Oktay Öztürk, Yargı yetkisinin kullanılmasında ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri