Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>HAYATIN İÇİNDEN
3 Aralık 2010 Cuma - 02:37

Kar yağsaydı, yetişecek miydi?

Yakutiye Belediyesi tarafından peyzaj ve çevre düzenlemesi sürdürülen Yakutiye Parkında çalışmalar özel teknik ve yöntemlerle sürdürülüyor.

Kar yağsaydı, yetişecek miydi?

Yakutiye Belediyesi tarafından peyzaj ve çevre düzenlemesi sürdürülen Yakutiye Parkında çalışmalar özel teknik ve yöntemlerle sürdürülüyor. Sert zemin çalışmalarının tamamlanacağı parkta ağaç dikimi ve yeşil alan süslemeleri baharla birlikte yapılacak. Başkan Ali Korkut, önemli olanın tarihi eserlerin çevresinin açılarak, aynı zamanda şehre büyük bir meydan kazandırılması olduğunu söyledi.
Kamuoyu tarafından da ilgiyle takip edilen Yakutiye parkındaki çalışmalar özel teknikler ve uygulamalar yardımıyla sürdürülüyor. Sert zemin çalışmaları tamamlanma noktasına gelirken, yeşil alan ve çevre düzenlemesi bahar ayında gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Ali Korkut, “Yakutiye parkında başlangıçta taş temininde yaşanan aksaklıklar nedeniyle işler biraz geç başlamış olabilir, ancak havaların iyi gitmesi nedeniyle bu açığı da kapatıyoruz. Kamuoyuna yanlış bir kanı oturtuluyor. Halkımızın endişesine mahal yok. Çalışmalar özel teknik ve yöntemler de kullanılarak işler tamamlanacak. Sert zemin çalışmaları yakında bitirilecek parka bahar mevsiminin başlangıcıyla yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapacağız. Aksayan veya geri kalmış bir işimiz bulunmuyor. Kimsenin bir endişesi olmasın” dedi.
Parkta yürütülen sert zemin çalışmalarını tamamlayabilmek ve iş kalitesinde kayıp meydana gelmemesi için işçiler özel yöntemler uyguluyorlar. Uygulanan özel teknik ve yöntemler arasında atılan betonun üç gün süreyle izocamla kapatılması, taş döşeme alanlarında şerbetin donmasını önlemek amacıyla özel kimsayal karışımlı antifriz ile taş üzerinin pürmüzle ısıtılıp ardından izocamla kapatılması da bulunuyor. İnşaat uzmanları atılan beton donmaması için 5 derecenin altına düşülmemesi gerektiğini, atılan betonun üç gün süreyle sıcaklık düşüşleri dikkate alınarak izocamla korunduğunu belirttiler. Yine döşenen taşların altındaki şerbetin donmasını önlemek amacıyla taş yüzeyi pürmüzle ısıtılıyor ve üzeri yine gece için izocam ile kapatılıyor. Yine bu şerbet içerisine özel bir antifriz ve donmayı önleyici kimyasal karıştırılıyor.
Yakutiye parkı içerisinde renklendirilmiş su oyunlarına sahne olan havuz da denemesi yapılarak açıldı. Özellikle akşam karanlığın çökmesiyle birlikte çeşitli renklerin aktığı su oyunları hoş manzaralar doğuruyor. Çok güzel bir eserin ortaya çıkmak üzere olduğunu belirten Başkan Ali Korkut, “Park alanı içerisindeki sert zemin tamamlanmak üzere. Tuvaletler de yine bu ay içerisinde bitirilerek halka açılacak. Sert zemin çalışmaları nedeniyle başlanamayan yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarımız ise baharla birlikte yapılacak. 150’nin üzerinde boy yapmayan, çiçekli özel ağaçlar dikeceğiz. Yine çalı ve çiçek grupları ile süslemeler yapılacak. Özel çim alanı oluşturulacak. Şadırvanın çatısı onarılacak, etrafındaki direkler temizlenerek orijinaline dönüştürülecek. Havuzumuzdaki su oyunları bilgisayar programıyla çeşitli motiflerle değişecek. Ortaya çıkacak eser herkesi mutlu edecek” şeklinde konuştu.

 
Gençleri zehirleyeceklerdi
 
Küçükler Engelliler Günü'nü kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engeliler Şölende buluşacak
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ...
Güneş'ten çözüm ortaklığı yaklaşımı
Güneş Vakfı Cuma Söyleşileri etkinleri kapsamında bu hafta HES ve HES’lerin ...
2011'den başka neyimiz var..?
Erzurum, Üniversite Kış Oyunları için yapılan yatırımlar sayesinde, dünyanın ...
 
Denetimsiz kazanlar bomba gibi...
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilcisi Nejmi Furunci, denetimsiz ...
Ruhlarını şiirle dinlendirdiler
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. ...
Cihaner'e coşkulu uğurlama
Adana'ya Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ...
 
2011 İzmir'de tanıtılacak
Uluslararası “6. Altın Saat Kulesi Ödülleri Festivali” İzmir Balkan Ülkeleri ...
Hastanelerde öncelik sırası değişti
Hastanelerde poliklinik muayenelerinde öncelik sırası değişti.
Akdağ'ın ceddine rahmet..
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri