Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
18 Mayıs 2011 Çarşamba - 20:29

Bölücülere sert tepki

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kim ayrımcılık bölücülük yapıyorsa, kim bizim huzurumuza dinamit koymaya çalışıyorsa, o çocuklarımızın geleceğine de ihanet ediyor demektir" dedi.

Bölücülere sert tepki

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kim ayrımcılık bölücülük yapıyorsa, kim bizim huzurumuza dinamit koymaya çalışıyorsa, o çocuklarımızın geleceğine de ihanet ediyor demektir" dedi.
Bakan Akdağ, beraberinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve partililerle birlikte, Karaçoban ilçesindeki mitingin ardından Karayazı ilçesine geçti. Burada belediye binası önünde düzenlenen mitingde konuşan Bakan Akdağ, AK Parti hükümetinin çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Türkiye'de demokrasinin ve özgürlüğün her geçen gün daha fazla geliştiğini belirten Akdağ, şunları söyledi:
"Meşhur milli şef döneminden bahsediyorum. Hani dedelerimizin bize anlattığı o günlerden. Ekmeğin karneyle dağıtıldığı, ezanın aslından okunmasının yasaklandığı, çocuklarımızın Kur'an okumasının bile mahsurlu olduğu yıllar. Hangi dönem? Kimin iktidar olduğu dönem? Cumhuriyet Halk Partisi'nin, öyle değil mi? Daha sonra demokrasi geldi, Menderes geldi. O yüce insanı iki arkadaşıyla birlikte astılar, şehit ettiler o zaman. Bu zihniyet o günden bugüne kadar aslında fazla değişmedi. Allah'tan ki bugün herseçimde benim Karayazılım, benim Erzurumlum 'yeter söz milletin' diyerek, bunlara geçit vermiyor. Bunlara bir de geçit verseydik, işimiz yamandı."
MİTİNG ALANINDA PROVOKASYON
Bu sırada, mitingi izleyen Yunus K. isimli bir kişi, "Katil AKP" diye bağırdı. Kamış, çevredeki bir vatandaşın tepki göstermesi ve polislerin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırılırken, Akdağ, "Sen bir provokatörsün. Ama bu provokasyonla, bu güzel toplantıyı baltalayamazsın. İşte bunların yüzü bu. Görüyorsunuz değil mi" dedi. Daha sonra konuşmasını sürdüren Bakan Akdağ, AK Parti döneminde Türkiye'de Türk-Kürt-Arap ayrımı yapmadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim için aslolan insandır. Çünkü, bizim için insan eşref-i mahlukattır. İnsan Allah'ın yarattığı en şerefli varlıktır. İnsanın ana babası Kürt de olur, Türk de olur, Arap da olur... Bunlar ne üstünlük, ne de aşağılık vesilesidir. İnsanı insan yapan, değerli yapan kendisidir. İnsanı insan yapan, insana hizmettir. Biz, size hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizim kabinemizde Kürt asıllı bakanlar da var. Türk asıllı bakanlar da var. Çünkü, biz kişinin kavmine, etnik kökenine bakmayız. Biz, bu ay-yıldızlı, al
bayrağın altında bir olmuşuz, beraber olmuşuz. Biz bu vatanı hep birlikte vatan olarak tutmuşuz. Biz, bu birlikteliği devam ettirerek, çocuklarımızın geleceğini inşa edeceğiz. Kim ayrımcılık bölücülük yapıyorsa, kim bizim huzurumuza dinamit koymaya çalışıyorsa, o çocuklarımızın geleceğine de ihanet ediyor demektir."
Çocukların, ders kitaplarının her zaman olduğu gibi her öğretim yılının başında okul sıralarına konulacağını anlatan Akdağ, şöyle konuştu: "Bu gençlerden aileleri yoksul olanların hepsine okumaları için para yardımı yapılacak. Bu gençler üniversiteyi kazandığında onlara bursları verilecek. Biz böyle bir Türkiye inşa ediyoruz. Gerginlik yapmakla, ayrımcılık yapmakla, millete zorbalık yapmakla, milletin kepengini kapatmaya çalışmakla, ilkokul çağındaki çocukların eline taş verip esnafın camını çerçevesini indirmekle ne özgürlük gelir, ne demokrasi gelişir. Erzurumlular olarak insana hizmet eden iktidarın peşinden gideceğiz. Bugün bu topraklar üzerinde hizmet eden bir hükümet var. Biraz önce de ifade ettim. Bu hükümet ayrımcılık yapmayan bir hükümettir. Bu hükümetin nazarında önce insan vardır. İnsana hizmet vardır. Biz ne Kılıçdaroğlu'nun SSK'sının günlerine döneceğiz ne de Sayın Bahçeli'nin kabinesindeki Sağlık Bakanlığı'nın dönemine döneceğiz. O dönemlerin defterini kapattık artık bundan sonra."
Bakan Akdağ daha sonra beraberindekilerle birlikte Karayazı Kaymakamı Ahmet Gencer'i makamında ziyaret etti.

 
Kılıçdaroğlu Erzurum'daydı
 
Yıldız muhtarların nabzını tuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yavilioğlu önceliklerini açıkladı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Cengiz Yavilioğlu, “AK Parti’nin hizmet ...
Aydemir'e yoğun ilgi
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir Karayazı’nın köylerini ziyaret ...
CHP'den Narman turu
CHP birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Palandöken seçim gezilerini ...
 
Aksak’tan yalan habere tepki
AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak Tekman gezisi ile ilgili olarak ...
Aydemir'den 'İstikrar' vurgusu
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Karayazı ilçesinde seçim ...
Yavilioğlu Horasan'da seçmenlere seslendi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum milletvekili adayı Dr. Cengiz ...
 
MHP adayları ilçe turunda
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili adayları Oktay Öztürk, ...
Akdağ'dan milli mesaj
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Biz bu memleketi böldürmeyiz, bu al bayrağın ...
Yavilioğlu işadamlarıyla görüştü
Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Aziziye İlçesinde 1.Organize ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri