Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,42 trilyon liraya ulaştı
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Azerbaycan'da 20 Eylül 'Egemenlik Günü' oldu
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
Kacır: 'Yerli ve millî üretim olmazsa olmaz'
HABERLER>SİYASET
29 Aralık 2010 Çarşamba - 07:25

Erzurum'a örnek olsun..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, lojistik depoların Erzurum'a yapılacağını iddia ederek bu duruma tepki gösterdi.

Erzurum a örnek olsun..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, lojistik depoların Erzurum'a yapılacağını iddia ederek bu duruma tepki gösterdi.
CHP İl Başkanı Çetin Bilgir, Erzurumlu siyasetçilerin baskısı sonucunda depo ve antrepoların Erzurum'a yapılacağını vurguladı. Kars GAR binası önünde basın açıklaması yapan Bilgir, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu yapımına bağlı olarak bir sürü arazilerin ve mezarlıkların tahrip edildiğini, bu uluslararası proje ile buna bağlı olarak Kars'ın kalkınması düşündüklerini ama depo ve antrepoların Erzurum'a kurulmasıyla birlikte hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.
CHP İl Başkanı Av. Çetin Bilgir, Lojistik merkezin Erzurum'a kurulacağı ve Kars'a bu demiryolunun katkısı olmayacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Kars'ın stratejik konumunu biliyorsunuz. Türkiye'nin en sonunda yer alan Asya'yı Avrupa'yı birbirine bağlayan hatta Orta Asya ile ilişki kurulabilen bir şehir Kars ama demiryolu Kars'tan geçtiği zaman burada kurulacak lojistik merkez TIR parkları alışveriş merkezleri depolama alanları gümrükleme alanları Kars'ın kalkınmasına katkıda bulunacak idi. Şimdi stratejik bu öneme rağmen bu depolama alanları ve lojistik merkez Erzurum'a kaydırılmak isteniyor" dedi.
Füze kalkanının Kars'ta kurulmasına karar verenlerin lojistik merkezin Kars'a değil de Erzurum'a neden kurduklarını anlamadığını kaydeden Bilgir, "Kars stratejik açıdan önemli bir merkez olduğundan dolayı füze rampaları da Kars'a kurulmak isteniyor. Ve bunun içinde kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış durumda. Şimdi iki şeyi Kars halkının dikkatine sunmak istiyorum. Füze rampaları kurulunca Kars'a tamam ama kalkınmaya yönelik olarak kurulacak depoların Kars'a gelmesine hayır. Böyle iki yüzlülük çifte
standart olmaz. Buradan devletin tüm yetkililerine Kars'taki büyük ve yetkililere siyasetin önemli insanlarına ve etkili-yetkili AK Partililere sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Kars'ın şu halini görün. Kars'ın başka türlü kalkınma imkanı yok. Düşünün ki gümrükleme burada yapılır ise doğalgaz hatları buradan geçirilir ise biliyorsunuz petrol boru hattı Kars'tan geçiyor. Demiryolu da buradan geçiyor ama depolama Erzurum'da, bunun mantığı yok, bu Kars halkına zulümdür. 12 Haziran'da mutlaka bunun hesabı sorulacaktır. Seçimde de sorulacak, seçimden sonra da sorulacak her alanda sorulacak. Çünkü bu iş çocuklara olan borcumuzdur. Düşünün füze rampaları bizim buraya kuruluyor, hayatımız tehlikeye atılıyor her şekilde. Ama kalkınmaya gelince size yok diyorlar" diye tepki gösterdi.
CHP Kars İl Başkanı Av. Çetin Bilgir, Erzurum'da Türkiye'nin en büyük lojistik merkezinin kurulduğunu ve bu merkezin kurulmasıyla birlikte Kars'ın hayallerinin suya düştüğünü ileri sürdü. Bilgir, "Erzurum'da Türkiye'nin en büyük lojistik merkezi yapılıyor. Bu büyük haksızlık değil midir. Düşünün ki Iğdır-İran hattı buraya bağlanıyor. İran-Pakistan hattı Iğdır'dan Kars'a bağlanıyor. Ama Kars'ta depolama yok. Erzurum'a götürüp depolama yapacaklar. Böyle bir haksızlık olur mu? Bizim arazilerimiz mezarlıklarımız tahrip ediliyor. Öte yandan dönüyorsunuz ticaret olacak konularımız ticari işlere konu olacak şeylerimiz Erzurum'a kaydırılıyor. Bu büyük vicdansızlıktır. Devletin büyüklerine sesleniyoruz. Başbakan gelecek ona da sorsunlar, ona da söylesinler ondan da talep etsinler. AK Partili siyasetçilere sesleniyorum, bu siyasetler üstü bir şeydir çocuklarımıza geride kalan dedelerimize analarımıza olan borcumudur. Çocuklarımıza olan borcumuzu yerine getirmek için hepimizin Kars için elbirliğiyle çalışması lazım. Arkadaşlar lojistik merkez demek konteynır yüklemek ve indirmek depolama alanları demek, gümrük sahaları demek, müşteri ofisleri demek, otopark demek, TIR parkı demek bankalar demek, restoranlar demek, oteller bakım, onarım ve yıkama tesisleri demek, akaryakıt istasyonları demek ve antrepolar demek. Ayrıca petrol boru hatalarında sıvılaştırılmış petrol borularının aktarılmasında önemli bir depolama alanı demek bu demiryollarıyla taşınacak iş demek bütün bunların Erzurum'a kaydırılması komple yeni bir Erzurum yaratmak demek. Pakistan'dan, Çin'den Avrupa'nın Londra'sına kadar her tarafın merkezi orası olacak Kars'ın doğası bunu gerektirirken, Erzurumlu politikacıların baskıları sonucu bu iş Erzurum'a kaydırıldı. Buna sahip çıkmamak idareciler açısından da vicdansızlıktır. Karslılar buna sahip çıkmalıdır" diye konuştu.

 
Bunun adı aymazlık..!
 
Ozanlardan haklı tepki..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diva-Sen fazla mesaiyi sahiplendi
Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Erzurum İl Başkanı Osman Temel, hafta ...
Küçükler’e ilanlı teşekkür
Birinci Balkan Harbi’nde Edirne’yi düşman işgaline karşı müdafaa eden ...
Çığlık seçimin nabzını tutuyor
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Fazilet Çığlık Aziziye ilçesini ziyaret ...
 
'Tek devlet, tek dil, tek bayrak'
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt ve Fazilet Dağcı Çığlık, ...
AK Parti'den seçim ciddiyeti
Erzurum’da AK Parti teşkilat mensuplarına ‘Etkili İletişim ve beden dili’ ...
HAS Parti adaylarını belirliyor
HAS Parti Erzurum’da teşkilatlanma çalışmalarını tamamladı. Parti’de 2011 ...
 
Asık yüz itirafı mı, eğitim mi?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hesap İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli ...
Tüysüz çekildi, Daşkaya kazandı
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şubesi’nin Genel Kurul toplantısı sona ...
CHP'de Erzurum Damgası
Erzurumlu Bülent Kuşoğlu Cumartesi Günü yapılan CHP Kongresinde en fazla ...
 
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri